Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
30 set 2012
La proposta on es contemplarà la possibilitat que la CUP participi a les eleccions s'elaborarà a través d'assemblees obertes
CUP.jpg


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) celebrarà una Assemblea Nacional extraordinària el 13 d'octubre a Molins de Rei (Baix Llobregat) per decidir si concorre a les eleccions del 25 de novembre.

La formació ha celebrat aquest dissabte un Consell Polític -format pels representants territorials- a Calella (Maresme) on s'ha decidit convocar l'Assemblea Nacional extraordinària, accelerant així el procés de debat sobre la seva participació a les eleccions al Parlament de Catalunya, tal com va anunciar la formació aquesta setmana.

A la trobada, la militància ha debatut sobre la conjuntura política actual després de l'avançament electoral anunciat dimarts i sobre les necessitats de l’organització per a enfortir el projecte.

Celebració d'assemblees populars obertes

El Consell Polític ha acordat també, per abans del 13 d'octubre, l'organització d'assemblees populars obertes a la participació de persones, associacions i organitzacions de l’àmbit de la Unitat Popular.

En aquestes trobades s’aprofundirà en el debat sobre la conjuntura i sobre la millor manera d’intervenir-hi, per obrir així "nous horitzons al projecte independentista de la Unitat Popular", segons ha explicat la CUP en un comunicat.

Fruit d’aquest procés de debat en sorgirà una proposta en la qual es contemplarà la possibilitat que la CUP participi en les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Aquesta proposta serà votada a l’Assemblea Nacional extraordinària.

La CUP convida tots els militants i simpatitzants a participar en aquest debat "en un moment d’intensa politització de la societat catalana, en què caldrà organitzar i eixamplar l’alternativa política de la Unitat Popular", argumenta.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/09/la-cup-decidira-el-13-d-octubre-si-es-presenta-a-les-eleccions-del-25-n-19414

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
30 set 2012
¿si se presentan a las elecciones del parlament de catalunya se presentaran tambien a las estatales? vamos a ver ke dice la gente primero de este 25n
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
30 set 2012
La questión no es a donde se presentan sinó para hacer qué.

Yo prefiero que parte de la gente independentista tenga una opción asnticapitalista para votar antes de que no la tenga y voten solo partidos del sistema (CiU, ERC, ICV), aunque no creo que se pueda hacer demasiado desde ahí. Ya veremos como acaba todo lo del referendum.

Que tendría que hacer la CUP en el estado? yo creo que más bien no le aporta nada, aunque respete la posición de Amaiur.

Es mas util en el caso estatal que las izquierdas independentistas de los pueblos tracen plataformas de coordinación horizontales, de pueblo a pueblo, tal y como los estudiantes estan dando una lección con 11x12.
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
30 set 2012
"Que tendría que hacer la CUP en el estado? yo creo que más bien no le aporta nada"

Sempre hi ha calerons pel mig, ja se sap.
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
30 set 2012
anarquista, els calerons a la CUP els hi aportarà la seva base militant cada dia més àmplia, les seves seus socials (els casals i ateneus) que cada dia hi ha més, el treball als ajuntaments, etc. però és del tot secundari, l'important és políticament que aporta o no. Jo crec que els companys de Castella han de poder organitzar el seu projecte, que ja el tenen, igual que el de tots els pobles. I si volem una aliança de partits independentistes d'esquerres, ja es veurà.

De totes maneres, és un debat molt llunyà. Jo crec que l'escenari és clar: 1) majoria sobiranista àmplia (és un fet) visible 2) malestar social (no sé fins a on) per les retallades 3)propaganda brutal per a que es voti CiU

Jo, que no sóc partidari per sistema d'anar a eleccions, en aquest escenari, prefereixo que els independentistes més d'esquerres puguin votar CUP abans que ho facin a altres forces. I si la CUP surt (a Girona i Barna tenen molts números) espero que siguin l'ARIET CONTRA LA PUTA CiU i la màfia convergent catalunyesa.
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
30 set 2012
Doncs per ser "l'ARIET CONTRA LA PUTA CiU i la màfia convergent catalunyesa.", ho dissimulen molt bé, quan fan actes junts.
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
30 set 2012
un partit politic mai sera l'ariet de re mes que la creació d'una nova estructura de poder.

ami personalment em sembla interesant que la cup es presenti a les eleccions del 25-N i veure quina evolució va sofrint, ja que durant molts anys entre anarquistes i gent de l'EI o gent anarquista que tot i no creure en partits politics no veia la CUP com un partit politic convencional precisament per el projecte municipalista que portaven fins ara i aixo entra amb contradicció amb moltes de les postures que ens defenien a la cup en entorns llibertaris, averure que pasa...

el temps posa a cadascu al seu lloc
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
30 set 2012
Mentre sigui l'estructura del poder popular a partir de les assemblees...

Gràcies per la desconfiança company, el temps posa cadascú al seu lloc.
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
30 set 2012
aquí, es presenti o no la cup a les eleccions, l'unic que passarà es que ciu treurà majoria absoluta, i això ho sap tothom...

després tot el que vingui estrà condicionat per aquest fet (a nivell institucional, es clar)

preveig un estira i afluixa i un mareig de la perdiu entorn a la qüestio referendum-independencia que tranquil^lament pot durar uns vint o trenta anys més (ja el hi convé, ja que sigui així)
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
30 set 2012
no es un questió de confiança o desconfiança
es una questió politica de creure que un partit pot assolir el poder i exercir-lo de forma justa e igualitaria i equitativa cosa que jo com a llibertari vec impossible ja que tots els precedents historics d'aixó son els que son i han acabat com han acabat i jo no em considero millor que tota la gent que al llarg de la historia ha intentat una i un altre vegada un camí que per mi s'ha demostrat que es erroni i encara que no ho fos optaria per altres formes de organitzarme algu pot considerar el contrari i em sembla totalment respectable pero jo crec que la questió en si no resideix en qui te o no el poder per fer millor o pitjor o afavorir uns interesos o uns altre, jo crec que el poder s'ha de destruir i crea estructures i formes de decidir individual i col·lectivament que no es regeixin per rols de poder i que siguin totalment horitzontals, evidentment no soc un il·lús i se perfectament que els rols de poder es donen a tot arreu i es algo que es te que treballar tan personal com col·lectivament, per mica a mica asollir una llibertat de real i no caure un altre cop en el mateix parany una i una altre vegada

i si tan creieu en el projecte de la cup endevant i que us vagi molt be, pero que no ens ho venguin com algo llibertari quan no ho es al menys per mi i molta gent ja que el fet de la creació d'un partit el mes revolucionari i contundent que vulguis no implica que en els procecos que d'aquest es dongui una delegació que qualsevol partit politic pel sol fet de ser-ho ja genera
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
30 set 2012
pero no se trataba de municipalismo libertario, ohh los del centralismo democratico acechan, ya se sabe ir derrara de una estelada vermella que es una creacio del psan, que es fill de fron, vaja del partit comunista versio catalana. al fina tot queda desenmascarad ay cup cup, los votos, las subvenciones, el poder ay ayayaya
La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N, ¿Y A QUIÉN LE IMPORTA?
30 set 2012
Vamos a ver si lo he entendido,
la "notícia" no es si la CUP se presentará o no a las elecciones del 25N, unas elecciones pensadas por y para la derecha nazionalista, no, esa no es la notícia. La "notícia" es que se lo están pensando!, tiene tela, ¿váis a colgar en indybcn todo lo que estéis pensando hacer? La notícia no es el hecho sino la posibilidad de que lo sea... ¿lo he entendido bien?

Esto sí que es espectáculo preelectoral!!!

Como buenos nazionalistas os recomiendo que aprovechéis la ola de patriotismofascistoide que está invadiendo nuestra sociedad y rasquéis unos cuantos votos... ¿si no es ahora, cuando váis a rentabilizar vuestro independentismo transversal, vuestras plataformas pel dret a decidir, vuestro apoyo y refuerzo al discurso identitario de la ultraderecha catalana? No seáis tontos, presentaros!. Así legitimaréis con vuestro par de diputados (mirad si soy majo y confío en vosotros) que no todo el nazionalismo desprende un tufillo burgués y fascista. Que siempre habrá tipejos como vosotros dispuestos a revestir el mensaje del Rei Arturo en un discurso de emancipación popular... Ánimo!

Ahora es cuando el empleado del mes puede ascender en la puta empresa!!
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
30 set 2012
No crec que es pugui jutjar un procés, com és el de "prendre el poder" només en base a les experiències prèvies(¿?). Em sembla poc rigorós.

Mira Neng, amb una mica de sort hauràs sigut tu qui ha penjat la notícia.

Potser cal preguntar-se una cosa, la CUP és un organització de masses? Jo crec que actualment no. Lo més semblant a això és l'ANC, i ja sabem qui hi talla el bacallà. Des del meu punt de vista
la CUP té la funció de crear unitat popular.

Potser hauria de crear-se una nova escisió del
PSAN, que representi el corrent revolucionari al Parlament.
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
01 oct 2012
Val a dir que no estic a favor de la via únicament democràtica, però sempre he pensat en la conveniència d'actuar segons el moment, en aquest tipus d'afers. Així doncs, tenint en compte l'escenari que esmenta el comentarista "un", penso que pot ser una bona idea presentar-se als comicis, amb la fórmula que sigui; i tenint present l'extraordinarietat o singularitat del moment present.
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
01 oct 2012
P.D.

Impulsar una organització com l'antic Partit Català Proletari podria ser un encert. Optar per la via democràtica no implica deixar d'acumular forçes per la insurrecció.
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
01 oct 2012
Els calerons a la CUP també els aporten les subvencions i salaris pels regidors que treuen.

D'altra banda, no he vist mai publicat els números de com financien les campanyes electorals.

A les eleccions estatals ja es va presentar una vegada la CUP amb Pablo Osés com a cap de llista per Madrid.
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
02 oct 2012
porque no te vas a la mierda tu y tu puta madre a insultar de nazi al coño de tu vieja y a decir lo que se debe publicar aqui y lo que no me lo dices en la cara en plaza catalunya y ven con una navaja bien larga si tienes cojones que te arranco los ojos a ti y a tu puta familia en el puto agujero que se escondan FASCISTA HIJOPUTA DE MIERDA
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
02 oct 2012
da la cara y veras que Hipercor al lado de tu calle va a parecer la fiesta mayor
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
02 oct 2012
Neng, ja veus què com deia Quevedo, allà on els imbècils són majoria és perillós tenir raó...
(per a l'ol·ligofrènic de les amenaces, tens sort que Pl. Catalunya em queda a més de 100 km...)
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
02 oct 2012
avis. no feu cas als provocadors infiltrats
Re: La CUP decidirà el 13 d'octubre si es presenta a les eleccions del 25-N
04 oct 2012
A mis fans de indybcn:

Yo también os quiero!

Pero no seáis tan cutres con las amenazas de patio de colegio y montadme un club de fans, por mi parte me comprometo a firmaros todas las fotos que queráis!

Un saludo de vuestro estimado Neng que tanto os quiere....
Sindicat Terrassa