Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
(Typical Spain) El PSOE vol la «repatriació» de 150.000 «extremenys»
26 set 2012
El seu líder a Extremadura demana a Mas que "els retorni" les persones que van emigrar a Catalunya als 50 i 60, "més els seus fills i els seus néts"
41.jpg
El teu avi va néixer extremeny, i a Extremadura hauràs de retornar si Catalunya s'independitza. Aquest és el raonament que ha articulat l'expresident extremeny i actual líder dels socialistes de la regió, Guillermo Fernández Vara, que no ha tingut cap inconvenient en escriure al seu blog que, si Catalunya s'independitza, "el President Mas hauria de retornar abans allò que es van emportar fa trenta o quaranta anys. No em refereixo a riqueses materials, sinó a éssers humans. 150.000 persones que ens van ser sostretes, més els seus fills i els seus néts."

Segons Fernández Vara, aquests 150.000 ciutadans "van néixer a Espanya, en una part de la mateixa anomenada Extremadura, que no els podia donar de menjar perquè algú així ho va decidir. I se'n van anar a una altra part d'Espanya, Catalunya, perquè el mateix així ho va decidir". Ara, si Catalunya esdevé un nou Estat d'Europa, exigeix: "Que abans ens els retornin."

Fernández Vara, natural d'Olivença -un territori que l'Estat espanyol es disputa amb Portugal-, va presidir la Junta d'Extremadura entre 2007 i 2011.
Mira també:
http://www.naciodigital.cat/noticia/47138/psoe/vol/repatriacio/150000/extremenys

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (Typical Spain) El PSOE vol la «repatriació» de 150.000 «extremenys»
26 set 2012
Aquest senyor tracta a una part de les classes populars catalanes com si fos el seu ramat, quina vergonya la cultura de "senyoritos" i terratinents que es pensa que fins i tot les persones són seves.

Racistes i terratenients fora! defensem els nostres, vinguem d'on vinguem, tots som poble treballador!

Independència i socialisme!
Re: (Typical Spain) El PSOE vol la «repatriació» de 150.000 «extremenys»
26 set 2012
Ola realitat!!!

Els espanyols creuen en les etnies com a base de la nacionalitat, res de nou.
Re: (Typical Spain) El PSOE vol la «repatriació» de 150.000 «extremenys»
26 set 2012
Sense cap enllaç a la declaració original, es pot pensar que tan sols es tracta de la interpretació de la NacionalistaDigital.
Sindicat Terrassa