Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
La MAT ni aqui ni enlloc
25 set 2012
La MAT és un projecte que busca traslladar la localització de les centrals nuclears europees al nord d’Àfrica i posteriorment, mitjançant línies de molt alta tensió, retornar la producció elèctrica. Més enllà del dany al medi ambient i als que ho habiten, es necessari analitzar les veritables raons que porten a construir aquest tipus d’infraestructures.

Els motius més evidents per construir la MAT és per traslladar les centrals nuclears i la seva producció a un país amb menor restricció mediambiental i menors condicions de treball, fent així una mostra de colonialisme energètic; però la raó principal és molt més simple: les infraestructures pròpies d’aquest model energètic son imprescindibles per abastir el model productiu que patim.

La forma de produir i de comerciar, els criteris que guien l'explotació del nostre entorn, la forma de plantejar els nuclis de població i el transport, la nostra forma de vida i les nostres necessitats adquirides ens forcen a dependre d'un subministrament d'energia de costos inasumibles. Per això no té sentit mantenir aquest model econòmic disfressant-ho de “sostenible” o “verd”, no volem poques centrals nuclears, ni línies d'alta tensió que no creuin paradisos naturals, tampoc volem empreses de suposades energies netes…

No volem mantenir una societat basada en l'explotació de les persones, els éssers i de l'entorn natural que ens envolta, basada en l'arbitrarietat i el desig d'acumulació, no volem mantenir una societat en la qual el nostre paper sigui complir amb la feina que ens encomanin a canvi de subsistir en el millor dels casos.

Volem assumir la gestió de les nostres necessitats de forma comuna, prescindint d'institucions i empreses amb un interès aliè al nostre, perquè la responsabilitat de conciliar el nostre benestar amb el respecte cap al nostre entorn implica necessàriament la fi de la nostra submissió i dependència cap a els qui basen la vida en l'explotació, l'autoritat i la violència.

GRUP ANARQUISTA SENY I RÀBIA

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa