Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Forcades: "La situació actual fa recomanable una vaga general indefinida"
25 set 2012
Forcades participa en un acte de la CUP en suport als dos periodistes que seran jutjats dijous per investigar la corrupció a la sanitat catalana
31.JPG


Teresa Forcades segueix insistint amb la necessitat de convocar una vaga general que sobrepassi el dia de durada. A parer seu, "la situació actual a nivell econòmic i les perspectives d'empitjorament fan recomanable una convocatòria de vaga general indefinida", un tipus de mesura, afirma, "que la població té el dret d'exercir quan es violen els principis que el govern vagi a favor dels interessos de la població i no en contra".

La monja benedictina va fer aquestes declaracions en una xerrada organitzada per la CUP que va pronunciar divendres passat a Reus per donar suport als editors de la revista "Cafè amb llet", que afrontaran un judici el proper 27 de setembre per danys a l’honorabilitat de l'exfacturador d’Innova.

A l'acte on Forcades va participar juntament amb els editors de la publicació i el regidor de la CUP a Reus, David Vidal, la monja va defensar que el deute privat l'ha de pagar qui ha contret el deute. Així, va afirmar "que caiguin els bancs, perquè els correspon si han fet aquest tipus de gestió".

Forcades va manifestar el seu suport a la manifestació estatal que tindrà lloc dimarts a Madrid amb l'objectiu d'envoltar el Congrés dels Diputats "amb la intenció que es dissolguin" i per aconseguir "que a l'Estat s'obri un període constituent per renegociar el pacte social", va destacar. "Seria molt important que la convocatòria fos majoritària perquè el govern, pressionat pel conjunt de la població, no pugui continuar legitimat per estar al govern", va reblar.

En aquest sentit, va posar com a exemple el cas d'Islàndia, on s'ha empresonat el primer ministre i alguns banquers "perquè tenien la responsabilitat de defensar els interessos del col·lectiu i han defensat els de les minories", va assenyalar Forcades. I va concloure:"Resulta que no només ha estat viable sinó que se n'han sortit millor que en molts altres països".

"Què està passant a la sanitat catalana?"

A Reus, el sindicat CATAC-CTS i la CUP han fet públic el seu compromís en la lluita contra la corrupció en la sanitat pública. En aquest sentit, han presentat tres propostes per donar a conèixer el treball que estan realitzant conjuntament CATAC-CTS, CUP i Cafè amb Llet per posar al descobert “el major robatori de la història”, tal com ho van batejar aquests darrers en un vídeo al YouTube que va superar les 100.000 visites.

La primera d’aquestes propostes és la publicació de 40.000 exemplars de la revista “Què està passant a la sanitat catalana”, que s’està repartint arreu de Catalunya des de la Diada Nacional de l’11 de Setembre i que ha estat censurada en alguns indrets però que David Vidal va aconseguir entregar al conseller de Salut, Boi Ruiz.

En aquesta revista es posa noms i cognoms a un entramat públic-privat que envolta el sistema sanitari públic català, encapçalat pel propi president de la Generalitat Artur Mas, el Conseller de Sanitat, Boi Ruiz, i l’expresident de l’ICS, Josep Prat.

La segona d’aquestes iniciatives és la xerrada amb Teresa Forcades i els editors de la revista "Cafè amb Llet" on es van abordar els continguts de la publicació, així com els lligams entre el sistema sanitari i les empreses farmacèutiques.

A la xerrada, els editors de la revista "Cafè amb Llet" van explicar la denúncia que han rebut per part de Josep Maria Via, assessor en matèria de sanitat del govern de la Generalitat, i que està sent defensada pel seu advocat, Francesc José María, el qual va ser secretari d’Innova durant diversos anys.

Judici el 27 de setembre

El judici contra els periodistes es realitzarà dijous a la Ciutat de la Justícia de l’Hospitalet del Llobregat, en la que es preveu que serà la primera batalla judicial contra aquest entramat de l’àmbit sanitari, en previsió de nous processos judicials arran de les denúncies de la CUP de Reus i la CUP de Barcelona, contra Josep Prat i Ramon Bagó, respectivament.

La tercera activitat és l’organització d’un autobús des de Reus i Tarragona per assistir el dia 27 al judici contra "Cafè amb Llet" per tal de mostrar la solidaritat amb els seus editors. De moment, ja està confirmat una altre autobús des de Girona, i es preveu que l’assistència a aquest judici sigui massiva, tenint en compte que a la vista prèvia ja s’hi van concentrar més de 300 persones.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/09/forcades-la-situacio-actual-fa-recomanable-una-vaga-general-indefinida-19334

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Forcades: "La situació actual fa recomanable una vaga general indefinida"
25 set 2012
Aquesta monja de què treballa si es pot saber?
Re: Forcades: "La situació actual fa recomanable una vaga general indefinida"
25 set 2012
hace tartas, pastelitos, mermeladas y embota tomates, ah! tambien unguentos...
Re: Forcades: "La situació actual fa recomanable una vaga general indefinida"
25 set 2012
Y reza cada dia el rosario, para que el senyor Mas nos guie por el buen camino
Teresa Forcades, candidata a Presidenta per la CUP i l'esquerra anticapitalista
26 set 2012
aquesta monja va contra les multinacionals farmaceutiques i el capitalisme, és feminista, és independendista, recolza l'ANC i el 25s, recolza a Chavez, el bolivarianisme i el procés venesolà, critica a l'esglesia i diu les coses clarament -tant com altra gent, pero amb major incidencia als medis-
Teresa Forcades, candidata a Presidenta per la CUP i l'esquerra anticapitalista
26 set 2012
i s'ha enquadrat clarament a la corrent de la Teologia de l'Alliberament en la que es pot incloure des de Leonardo Boff fins part de la guerrilla colombiana del ELN de Camilo Torres i l'aragones Manuel Perez, bona part del sandinisme en la seva millor epoca, fins i tot el moviment internacional de Cristians pel Socialisme creat al Xile de l'Allende i encapçalat aqui per Alfons Carlos Comin
Re: Forcades: "La situació actual fa recomanable una vaga general indefinida"
26 set 2012
La Forcades es médico, y 1000 veces más inteligente y culta que muchos idiotas que hacen comentarios en Indymedia.
Re: Forcades: "La situació actual fa recomanable una vaga general indefinida"
26 set 2012
pues como perico solaberria, el cura obrero de bizkaia, un cura y una monja como diox manda!
Re: Forcades: "La situació actual fa recomanable una vaga general indefinida"
26 set 2012
Sempre he pensat que és millor. com deia un company, la lliberació de la Teologia que no pas la Teologia de la lliberació.
Però bé, respectant les seves creencies, trob que fa un paper important aquesta dona.
Salut iforça.
Re: Forcades: "La situació actual fa recomanable una vaga general indefinida"
27 set 2012
el 26s como siempre a sus 82 años perico estaba en primera linea, los txalainas le tiraron al suelo, luego le pidieron disculpas los muy...
Teresa Forcades, la monja que tiene de los nervios a la extrema derecha
27 set 2012
Modificat: 28 set 2012

Teresa Forcades, la monja que tiene de los nervios a la extrema derecha

Sus posiciones en defensa de la revolución bolivariana de Venezuela, de la regulación del aborto y de la independencia de Cataluña rompen los esquemas de la sacrosanta madre iglesia. 

Insurgente / Kaos en la Red
Libertaddigital.y otros medios 30/08/2012

El pasado sábado se celebró en Montserrat uno de los actos centrales de esta iniciativa de la «Asamblea Nacional Catalana» (ANC). La marcha fue recibida en la plaza de la Creu con un pasacalle de bienvenida, misa conventual y una ofrenda floral. La religiosa Teresa Forcades realizó una alocución en la que elogió el proyecto independentista de ANC en cuanto alienta la pluralidad y diversidad no excluyente ni disgregadora. Leer más..
-:-


Radio Nacional de Venezuela entrevista a Teresa Forcades

Radio Nacional de Venezuela 19/08/2012
"En mi sociedad hay temas que son tabú y Venezuela es un tema tabú. Estamos buscando la respuesta a muchas interrogantes, entre ellas ¿Cómo se crea una sociedad donde el que piensa distinto no es apartado, satanizado o excluido?", inquiere. Leer más.. 

 
Os dejamos el audio de la entrevista que le hicieron a Teresa Forcades el pasado 18 de agosto en el programa "leer la hora" de la Radio Nacional de Venezuela, con Guido Zuleta, católico comprometido con la teología de la liberación, y el presentador Ramón Castillo, pastor de la Unión Evangélica Pentecostal Venezolana. 


Radio Nacional de Venezuela entrevista a Teresa Forcades 

Audio


Más información:
Entrevista con la teóloga, que habla de un cambio de sistema, y ​​de la homosexualidad, la eutanasia y el aborto dentro de los principios cristianos.

La monja benedictina denuncia que se está desmantelando el estado del bienestar que ha costado sangre y revoluciones en el siglo XX.
La monja benedictina del Monasterio de Sant Benet de Montserrat, Teresa Forcades, ha pedido llevar a los políticos a la justicia por la crisis económica como se ha hecho en Islandia y ha propuesto ‘hacer lo mismo que Correa en Ecuador: investigar la deuda externo y no pagar lo que sea ilegítimo ‘. Forcades denuncia que se está desmantelando el estado del bienestar ‘por una ola neoliberal’ que ‘ha costado sangre y revoluciones en el siglo XX’ y se pregunta ‘si nos permitimos mentalmente pensar en una alternativa al capitalismo’. Para Forcades, ‘el libre mercado es una falacia que oculta quién y dónde se regula’.
Forcades ha hecho estas declaraciones en el transcurso de la conferencia inaugural de la 23 Encuentro empresarial en el Pirineo que se hace hoy y mañana en la Seu d’Urgell. 

OMS: pandemia y opacidad / Campanadas por la Gripe A 
TERESA FORCADES, doctora en Salut Pública, hace una reflexión sobre la historia de la GRIPE A, aportando datos científicos, y enumerando las irregularidades relacionadas con el tema.
 
 -:-
Mira també:
http://chacatorex.blogspot.com.es/search/label/Teresa%20Forcades
http://chacatorex.blogspot.com
Sindicat Terrassa