Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : criminalització i repressió : xarxa i llibertat : pobles i cultures vs poder i estats
Manifest de la Coordinadora25S (Madrid)
23 set 2012
“La democràcia està segrestada. El 25S anem a rescatar-la”.
[Text extret del bloc de la Coordinadora25S de Madrid i traduït del castellà]
http://coordinadora25s.wordpress.com/manifiesto/
25Sbannerpuntos.jpg
El proper 25 de setembre envoltarem el Congrés dels Diputats per rescatar d’un segrest que ha convertit aquesta institució en un òrgan superflu. Un segrest de la sobirania popular dut a terme per la Troika i els mercats financers i executat amb el consentiment i la col·laboració de la majoria dels partits polítics. Partits que han traït els seus programes electorals, els seus votants i la ciutadania en general incomplint promeses i contribuint a l’empobriment progressiu de la població.

Envoltem el Congrés després de més d’un any d’intenses mobilitzacions en tots els sectors socials i al comprovar que no hi pot haver democràcia quan les institucions que diuen representar-la es mouen per interessos que no són els de la majoria. Perquè no tenim res a parlar amb un poder que ha demostrat sistemàticament ser cec, sord i mut a justes i concretes demandes d’igualtat i justícia social. L’envoltem per rescatar la política d’un règim econòmic insostenible i depredador: el sistema capitalista.

Envoltem el Congrés perquè volem fer un salt en la mobilització social i posar en el centre la recuperació de la sobirania i del poder ciutadà, és a dir, de la democràcia. Hem creat nombrosos processos de lluita, espais de participació i discussió a les xarxes i a les places, als barris i als centres de treball, i hem dut a terme iniciatives que volem continuar desenvolupant des de baix, sense dreceres i pas a pas. Perquè creiem que el temps de les decisions preses per uns pocs ha acabat; perquè, davant dels que volen deixar-nos sense futur, tenim els mitjans i la intel·ligència col·lectiva per decidir i construir la societat que volem; perquè no necessitem falsos intermediaris, sinó recursos i eines col·lectives que fomentin activament la participació política de totes les persones en els assumptes comuns.

Envoltem el Congrés el 25S per dir-los, als que diuen manar-nos, que no, que desobeirem seves imposicions injustes, com la de pagar el seu deute, i que defensarem els drets col·lectius: l’habitatge, l’educació, la salut, l’ocupació, la participació democràtica, la renda. Per iniciar un procés que permeti que els responsables de la crisi deixin de ser impunes, perquè els piròmans que han provocat la nostra crisi no siguin recompensats i comencin, en canvi, a ser jutjats.

El 25 de setembre ens manifestarem al voltant del Congrés perquè volem recuperar la responsabilitat sobre el nostre propi futur sense acceptar imposicions. Per dir als que tenen segrestada la democràcia que ha arribat el moment d’anar-se’n i per exigir la dimissió d’aquest Govern com a primer pas, perquè anem a alliberar-la iniciant un procés constituent. Un procés de participació directa obert on determinem i posem en marxa les institucions polítiques, eines de participació i mecanismes jurídics i polítics que necessitem per garantir que les decisions col·lectives siguin completament efectives. Un procés constituent sostingut i la definició col·lectiva comença, però no acaba, el 25S.

Rescatar el Congrés és llançar una invitació a que s’articulin i s’uneixin altres moviments socials com la lluita dels funcionaris per la defensa dels serveis públics, les diverses “marees” i altres lluites per la igualtat i la justícia social. Significa negar-nos a acceptar la por, la impotència i la desorientació sorgides de la reducció del polític a l’econòmic i les seves conseqüències feixistes, xenòfobes, racistes i masclistes. I buscar una sortida col·lectiva.

Convidem a totes les persones que vulguin acompanyar-nos a envoltar el Congrés el 25 de setembre, a dir “ja n’hi ha prou!” i a continuar aquest camí per rescatar la democràcia i la sobirania.

Volem drets, democràcia, justícia i llibertat per a tothom.

Fins aquí hem arribat, no tenim por.

Ens veiem el 25S … i més enllà.

[Aquest manifest és fruit del debat en les assemblees d'aquesta Coordinadora, un esforç de síntesi dels motius per al 25S que compartim i una altra de les veus per les que pots sentir-te apel·lat/da a anar]
Mira també:
http://coordinadora25s.wordpress.com/manifiesto/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat