Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : ecologia : xarxa i llibertat
Trencant tòpics sobre la vida humana durant la prehistòria
20 set 2012
Desmitificar la nostra prehistòria significa desmuntar els tòpics tan ben resumits per Thomas Hobbes en la seva definició de la vida humana durant la prehistòria: “solitària, pobra, miserable, brutal i breu”. Aquesta concepció tant infundada i que segueix gaudint d’una acceptació gairebé universal serveix per enrobustir l’ordre establert induint la por i el rebuig a tot allò que queda fora de la nostra civilització, el sistema capitalista tecno-industrial. Tal concepció suposa un autèntic obstacle a l’hora d’iniciar la construcció d’alternatives al sistema —mai falta algú que ens recorda la seva concreció més popular i no per això menys ridícula: “voleu tornar a les cavernes!”.
desmitificant.jpg
En aquest llibret trobaràs els típics tòpics sobre la prehistòria (“els primitius sols vivien uns 35 anys, estaven en guerra constant contra tribus rivals, vivien en un estat de lluita per la supervivència perpetu…”) desmantellats implacablement des de múltiples fronts com ara l’antropologia, l’arqueologia i la primatologia, oferint-nos una visió molt més rica i complexa sobre el 99% del temps que els humans hem viscut sobre la terra.
La intenció no és idealitzar ni mitificar la prehistòria com a època daurada de l’existència humana, la qual cosa és prou banal ja que, només per començar, seria impossible recrear-la. El màxim objectiu seria erradicar les pors al que suposa “viure a les cavernes” i potser així aconseguirem ser persones més obertes, disposades i preparades a viure en un món menys còmode i luxós però molt més sostenible.

Descarregar en format .pdf a punt per imprimir: http://difonlaidea.files.wordpress.com/2012/09/desmitificant-la-nostra-p
Mira també:
http://difonlaidea.wordpress.com/2012/09/20/desmitificant-la-nostra-prehistoria/
http://www.difonlaidea.tk

This work is in the public domain
Colera camping CNT