Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
La instal·lació de càmeres il·legals a Sóller és "un mètode de control social inadmissible"
20 set 2012
Alerta Solidària afirma que els aparells "tenen la funció de coaccionar i vigilar permanentment la població, i per tant, són una eina de repressió"
2012-09-18-10-06-57-48602.jpg


La instal·lació de càmeres il·legals al poble de Sóller és "un mètode de control social del tot inadmissible". Alerta Solidària s'ha afegit així a la denúncia del col·lectiu local Albaïna a través d'un manifest on afirma que l'ús d'aquests aparells "a part d'il·legal és totalment inacceptable des d'un punt de vista ètic" ja que "tenen la funció de coaccionar i vigilar permanentment la població, i per tant, són una eina de repressió".

L’aparell trobat es trobava amagat a la façana d’una casa particular d’un veí del poble sense el seu permís i ni tan sols el seu coneixement. Aquesta no és l’única càmera apareguda, ja que també n’hi havia una a la casa del batlle, Carlos Simarro. Les càmeres no compleixen les exigències bàsiques que regula l’Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Alerta Solidària considera que la instal·lació de càmeres és "il·legal i mancada de tota ètica". A més, assegura que no és esporàdica, sinó que respon a un augment de la repressió en aquest poble de Mallorca ja que fa dues setmanes Alerta Solidària ja va denunciar les pressions que havien rebut dos joves d’Arran de Sóller per part de la Guàrdia Civil. "L’aparició d’aquestes càmeres és una passa més en aquesta línia", manifesta.

Per tot plegat l'organització antirepressiva exigeix que s'aturi la repressió i demana explicacions als responsables polítics de Sóller, especialment a Simarro, el qual ha arribat a afirmar que “no hi havia cap conflicte ni crispació social” al poble. "Esperam que ens expliqui per què s’usen càmeres il·legals als carrers del poble, per què es viola la intimitat dels seus habitants i per què es pressionen joves compromesos del poble", manifesta Alerta Solidària.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/09/la-instal-lacio-de-cameres-il-legals-a-soller-es-un-metode-de-control-social-inadmissible-1929

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa