Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comencen els judicis contra els vaguistes del 29-M
20 set 2012
Tres estudiants de la Universitat de València i un militant independentista de Santa Coloma de Gramenet van ser jutjats aquest dimecres
concentracio-42265.JPG


Els vaguistes que van ser detinguts per participar a les mobilitzacions de la vaga general del passat 29 de març comencen a ser jutjats. En total, a Catalunya són 113 les detencions que s'han anat realitzant, i que se sumen a les 47 imputacions que hi ha hagut en relació als incidents que hi va haver el passat 29 de març al centre de Barcelona. La darrera detenció es va practicar el 29 d'agost.

Els primers dos judicis es van celebrar aquest dimecres, quan van ser jutjats tres estudiants de la Universitat de València i un militant de l'Esquerra Independentista de Santa Coloma de Gramenet. En ambdós casos es va celebrar una concentració de suport a les portes dels jutjats amb desenes de persones congregades.

Segons ha informat Alerta Solidària, el primer judici va ser contra estudiants de la UV -un d'ells membre del SEPC, i va tirar endavant tot i que l'advocada de la defensa no es va poder presentar per malaltia. Amb tot, malgrat les al·legacions fetes, el judici de faltes, en el que s'acusava els tres estudiants de cometre diverses pintades, va quedar vist per sentència. Aquest judici s'havia de celebrar el passat mes de maig però va haver de suspendre's perquè la policia no es va presentar.

En el segon judici, el militant d'Arran i del SEPC i veí de Santa Coloma de Gramenet va ser jutjat acusat de sabotejar dues entitats bancàries. Les entitats no es van personar però sí que ho van fer els dos agents de la policia municipal que el van detenir. Finalment el judici també va quedar vist per sentència.

La fiscalia va demanar una condemna de 90 euros de multa per danys a l'entitat bancària del Banc Santander. Per altra banda, la defensa va demanar-ne l'absolució al·legant les contradiccions de la policia municipal i que els fets no havien quedat provats. El proper 3 d'octubre es coneixerà la sentència d'aquest judici.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/09/comencen-els-judicis-contra-els-vaguistes-del-29-m-19303

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comencen els judicis contra els vaguistes del 29-M
21 set 2012
"cometre diverses pintades" compte que si parlem com ells podem acabar assemblant-nos a ells!
Sindicat Terrassa