Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: altres temes
Que pasara amb la vaga general?
18 set 2012
Per al 31 d'octubre la CGT ha convocat vaga general. No se'n parla ni a la tele ni als diaris ni al facebook ni a enlloc. Encara més apostuflant, a indymedia ningú es baralla en els posts sobre la vaga general. QUE ESTÀ PASSANT?
Entenc que la CGT generà moltes desconfiances. Encara més quan tenim en compte que convoca sola i sense cap dels altres sindicats minoritaris o moviments socials amb els que si que s'havia juntat en altres moments.

El que no entenc és que davant d'un anunci de vaga general a indymedia la gent ni tant sols discuteixi. No he vist ni queixes sobre la vaga. Ni insults a la CGT per espanyola o per rebre subvencions. Entenc que els mitjans facin el buit a aquesta convocatoria. Però esperava més resposta en els mitjans alternatius.

Tal i com estan les coses sembla que serà un complet fracàs. Algú sap si s'està organitzant quelcom més enlla d'una vaga dels afiliats de la CGT?


P.D: La meva experiencia és poca i parlo des de la total ignorancia. Potser això és normal, però a mi em sorpren.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Que pasara amb la vaga general?
18 set 2012
A mi personalment ni fu ni fa. Bàsciament perquè una cosa és parlar tot el sindicalisme alternatiu de l'estat i coordinar alguna cosa, com han fet per exemple les organitzacions d'estudiants i joves (http://11x12.wordpress.com/ ) i l'altra fer una convocatòria unilateral i esperar que el poble et segueixi.

Si van amb aquestes, ja s'apanyaran, amb mi que no hi contin.
Re: Que pasara amb la vaga general?
18 set 2012
per començar, un dels motius per què de vegades la getn es mobilitzi es començar dient "que serà un fracàs", que és el que tu estàs fent així que compte amb el llenguatge, jo no soc afiliat a la CGT i ja he decidit que si en aquell moment tinc feina (tot a punta a que si) duré a terme la vaga. Probablement (o això espero), amb els dies, altres sindicats s'hi apuntaran, com la cnt, segurament a hores d'ara estant parlant-ho, qui sap fins i tot pot ser el SAT i la COS, si que es cert, que sembla que no ho han parlat amb quasi ningú, també existeix la possiblitat que s'enteressins que CCOO volia convocar vaga per aquell dia i per això s'hi hagin donat tanta pressa en convocarho.
En qualsevol cas, encara que s'apuntin després altres sindicats minoritaris, és complicat que la vaga sigui un gran exit, probablement una mica millor que la del 27 de gener, però en essència semblant, una bona manifestació i atur a TMB i algún altre sector combatiu.

Potser la CGT no s'ho està acabant de treballar tant com podrien (per exemple dissabte hi havia una manifestació convocada per ells, per entre d'altres coses animar a la vaga general i fins avui no m'hi enterat perquè ho tenien guardat al fons de l'armari http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article7812 ) però tampoc és del tot cert, que no se'n parli, per exemple a meneame, una pàgina que veu bastant gent, ha arribat aquestes dues noticies han arribat a portada:

http://www.meneame.net/story/cgt-convoca-huelga-general-31-octubre

http://www.meneame.net/story/cgt-pide-ugt-ccoo-sumen-convocatoria-huelga

Al cap i a la fí, també si volem que tingui exit hem de ser nosaltres des de els barris els qui la impulsem, ja que CGT tampoc té implantació a tot arreu, el problema és que és complicat o estrany ferho, quan ni tant se val t'has reunit amb la gent que organitza la vaga, però tot es tractar de ferho.

Cap a la vaga!
Re: Que pasara amb la vaga general?
18 set 2012
volia dir a la primera frase un "la gent es desmobilitzi"
Re: Que pasara amb la vaga general?
18 set 2012
Primer dir-li al company del primer comentari ue amb aquesta actitud no anem enlloc. La vaga del 29-S ni la del 29-M CCOO ni UGT van anar a parlar amb ell perqué secundes la vaga i segur que era el primer en està allà, com tots, no esperi que canvii res, o sigui que espero que hi siguem tots.

Per altre banda, es molt extrany una convocatoria de vaga general en visperas de un 1 de novembre, festa, dia dels difunts. Que esperen que la gent fagi vaga per tenir 2 dies de pont i així que tingui més èxit... la queixa que tots fem es que la gent s'agafi el dia de vaga i ara va la CGT i ho fa.. nose.

Es una estrategia per intentar que ccoo i gut i els minoritaris tirin endavant una vaga general, que això es positiu, i avere si sumem esforços.

I company del post... que vols, piques, trols, i merda a indymedia, doncs jo prefereixo que cadascu ho parli a casa seva i deixem les discusion per les assemblea i aquí només donem informació i difusió, si vols debat fes a un foro, desde el respecte.

salut i cap a la vaga general!
Re: Que pasara amb la vaga general?
18 set 2012
Aviam, siguem seriosos:

1- Odi etern a CCOO-UGT (que quedi clar)

2- CCOO i UGT representen a prop del 90% dels treballadors a Catalunya, i això, més enllà de debats filosòfics de "representativitat" i tal, significa que quan ells no convoquen, mobilitzen la maquinària per desconvocar i fer que ningúi fagi vaga (per allò de perpetuar el seu domini).

3- Si es vol fer una vaga al marge d'aquesta potència sindical, com a mínim es fa una cimera de tot el sindicalisme alternatiu i es decideix un dia.

4- que l'organ pertinent de decisió de la CGT (secretariat) decideixi unilateralment fer una vaga sense consultar a ningú, i esperar que "els altres es sumin" és d'una xuleria i prepotència, per lo poc que són, total. A catalunya no arriben al 2% de representació.

En conseqüència, jo no faré vaga. Perquè quan fem vaga, els que treballem, ens hi juguem molt, començant per la feina. I jo m'ho jugo per la classe obrera, sí, però no per jugades propagandístiques de la CGT per intentar guanyar pes i que tots seguim com "la vaca cega".

PS: És la meva opinió i l'he expressat amb respecte, on està la trolejada? he d'aplaudir o callar?
Re: Que pasara amb la vaga general?
18 set 2012
No veig massa clar que la vaga sigui molta propaganda per la CGT. Almenys aquí a Barcelona. Qualsevol altre sindicat/moviment alternatiu que s'hi apunti pot fer-se amb prou espai per ser suficientment visible.

Realment la manera de convocar de la CGT no ha sigut de les millor, i almenys podrien donar una mínima explicació.
Jo crec que ho han fet per avançar-se als sindicats grocs. Realment té sentit, a més tampoc cal discutir massa quin dia fer la vaga. Si es vol fer abans que els sindicats grocs ha de ser a l'octubre. Hi ha el problema del dia dels difunts però.
Realment no em sembla malament que, sent necessària la prestesa, convoquin vaga sense consultar-ho. Crec que la majoria creiem necessària una vaga general per aquestes dates. No hi ha cap problema en que CGT prengui la iniciativa i després els altres grups vagin organitzant-se. Tampoc calen grans discusions per decidir el dia.

En definitiva, jo crec que faré vaga e intentaré organitzar-la allà on pugui.
M'hauria agradat que a la convocatòria de la CGT s'invités a la resta del sindicalisme alternatiu a unir-se i es donés una mínima excusa per no haver-ho consultat. Només amb aquest petit gest jo ja estaria content.


P.D: Mirant-m'ho bé hi ha aquest paràgraf

"Para la CGT, esta HG es una propuesta desde la dignidad, que presentamos a la sociedad, a toda la población, a todas las organizaciones, para que la hagan suya, la integre como una propuesta propia, la utilicemos. Una HG para que la interpretemos como una oportunidad para confluir todas las luchas laborales y sociales, para que la construyamos conjuntamente, la ganemos y comencemos un nuevo camino de restauración de derechos y libertades."
Re: Que pasara amb la vaga general?
19 set 2012
la vaga només serà un altre dia de festa. el president d espanya, com es digui, dèu estar realment preocupat per la situació, fins al punt que ha expulsat de la política a la presidenta de la comunitat de madrit.
res de festa. aqesta vaga general, ocupem els parlaments, ajuntaments i tots els centres de poder i establim un nou sistema.
als estatuts de sindicats com la ugt, està com objectiu principal derrocar el capitalisme i establir un sistema igualitari. així doncs, és obligació dels sindicats dirigir la vaga general cap a la presa dels centres de poder.
Sindicato Sindicat