Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Una onada solidària fa front a la repressió a Castelló
17 set 2012
La repressió contra el moviment estudiantil s'ha fet notar de forma notable a la nostra ciutat en els darrers dies. Davant de les últimes mobilitacions contra els enemics de l'enesenyament públic les forces d'ocupació han actuat de forma desmesurada, detenint a un company i identificant-ne a prop d'una vintena, cosa que ha generat una resposta popular contundent.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
En primer lloc la concentració de suport als encausats per la protesta contra la visita d'Alberto Fabra a la nostra universitat, convocada per al passat dimarts 11 de setembre, va superar les espectatives, i va fer eixir al carrer més d'un centenar de persones que, de manera improvisada, van iniciar una marxa cap al domicili particular del cap del Consell, per dirigir-se més tard cap al consistori de la ciutat, on es trobava reunida part de la corporació municipal. Durant la marxa, que va ocupar els carrers de la ciutat, es van cridar consignes demanat l'absolució dels encausats i en contra de l'actuació policial. A pesar de que la marxa va transcórrer sense cap incident ressenyable cal destacar la forta presència d'agents de paisà que es van dedicar a grabar als assistents, tot provocant els manifestants. Així mateix també cal denunciar l'estat policial que es va viure a la ciutat durant les hores posteriors, quan tres patrulles de la policia nacional van cercar la zona de bars on es trobava un grup d'assitents a la concentració i un nombrós grup d'agents de paisà vigilaven la zona, identificant a una persona i amenaçar de detindre'n una altra.

Les mostres de solidaritat continuaren al dia següent, quan un militant del nostre nucli va ser jutjat arran d'uns incidents ocorreguts el passat febrer i pels quals l'aleshores viceportaveu del Consell de l'Estudiantat va denunciar falsament el nostre company per “injúries i amenaçes”.

Al voltant de les onze del matí prop d'una quarantena de persones es van concentrar a les portes de la ciutat de la justícia, on tenia lloc el judici, per mostrar la farsa del procediment i els suport al company repressaliat. Davant d'això els membres de la Guardia Civil presents en aquell moment van reaccionar impedint-los el pas i tancant les portes frontals d'acces, deixant únicament oberta la porta lateral, en la qual van esperar l'eixida del nostre company per mostrar-li tot el suport.
Mira també:
http://www.sepc.cat/continguts/contingut/uji_2012-2013.php

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat