Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
>>> Detencions d'independentistes gallecs acusats de formar part de Resistencia Galega
17 set 2012
Les detencions d'aquesta setmana es donen un any després de l'operació contra Resistencia Galega i el moviment independentista gallec, el passat novembre de 2011
rgalega-detencions-48456.jpg
Aquest cap de setmana han detingut quatre persones a Galícia en una operació conjunta entre la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil. Les detencions estan dirigides contra el grup armat independentista Resistencia Galega, nascut el 2005.

Les detencions, en una operació repressiva que encara està oberta, es van inciar dissabte a Vigo, segons han informat diverses fonts. S'han realitzat escorcolls a diferents domicilis d'independentistes gallecs a la ciutat de Vigo.

Aquestes detencions estarien relacionades amb la col·locació d'explosius d'aquest grup armat durant l'estiu.

En cercles de l'independentisme gallec s'ha denunciat que la pràctica totalitat dels mitjans de comunicació han negligit les informacions i han obviat la pressumpció d'innocència dels detinguts, un "paper deplorable", vinculant-los amb accions delictives abans que existeixin proves o una resolució ferma. També han mostrat la preocupació per l'estat dels detinguts, que es troben incomunicats i sense drets, i es recorda que la legislació especial que permet la incomunicació i la tortura ha estat repetidament denunciada per organisme internacionals i de defensa dels drets humans.

Els detinguts romanen encara a Galícia, però seran traslladats a Madrid en poques hores, ja que l'operació ha estat ordenada i dissenyada des de l'Audiència Nacional espanyola, el tribunal especial, on prestaran declaració en els pròxims dies

Aquesta operació contraindependentista es va iniciar a mitja tarda de dissabte, amb la detenció d'una persona que baixava del seu vehicle a l'aparcament del parc de Castrelos, davant del pazo Quiñones de León. Al voltant de les 23.00 hores es va produir la segona detenció en aquesta mateixa ciutat, on també es va realitzar un tercera detenció hores després.

Resisència Galega ha realitzat accions durant els darrers mesos com l'atac contra la casa museu de Manuel Fraga a Vilalba (Lugo), a oficines d'INEM i contra una antena de telecomunicacions.

El novembre i desembre del 2011 van ser detingudes sis persones a Vigo, Santiago i Lugo acusades de pertànyer a Resistencia Galega, quatre de les quals van ingressar a la presó, en una operació dirigida des de l'Audiència Nacional espanyola.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/09/detencions-d-independentistes-gallecs-acusats-de-formar-part-de-resistencia-galega-19257

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>> Detencions d'independentistes gallecs acusats de formar part de Resistencia Galega
17 set 2012
Amunt les que lluiten!

INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!
Re: >>> Detencions d'independentistes gallecs acusats de formar part de Resistencia Galega
17 set 2012
Ànims!!!
Destruïm Espanya!
Re: >>> Detencions d'independentistes gallecs acusats de formar part de Resistencia Galega
17 set 2012
http://www.galizalivre.org/ nenguma agressiao sem resposta ! a luta é o único caminho !
Sindicat Terrassa