Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La CGT convoca vaga general pel 31 d’octubre
16 set 2012
Mentre els sindicats majoritaris sortiren ahir als carrers per reclamar un referèndum, la CGT ha convocat vaga general pel dia 31 d’octubre a tot l’Estat.
vagageneral31O_400px.png

Mentre els sindicats majoritaris sortiren ahir als carrers reclamant un referèndum per que es consulti a la ciutadania sobre les polítiques econòmiques del Govern espanyol, la Confederació General del Treball (CGT) ha acordat passar a l'acció i ha convocat una vaga general de 24 hores pel dia 31 d'octubre a tot l'Estat. Anuncien que durant els propers dies iniciaran els contactes amb altres organitzacions sindicals i socials per tal d'aglutinar forces per aquesta jornada de vaga.

La CGT creu que la vaga no sols ha de ser laboral, sinó de consum per colpejar al capitalisme i social per a exigir un canvi de model que beneficiï a la majoria de la població, amb una democràcia directa que permeti conquerir drets i llibertats. Volen que no sols les persones treballadores la secundin, sinó que s'hi sumin les aturades, les estudiants, les pensionistes, les immigrants i la resta de població víctima de les retallades i reformes fruit de les polítiques neoliberals orquestrades per l'Unió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional.

Vos deixem a continuació amb el text que han elaborat per fer la crida a la societat a fer vaga el 31 d'octubre, així com una llarga llista de propostes per l'abandonament de la crisi i pel canvi social.

CGT ha convocat vaga general pel 31 d'octubre de 2012

La plenària confederal de la CGT va acordar el 13 de setembre realitzar una convocatòria de vaga general de 24h. pel dimecres 31 d'octubre en tot l’estat espanyol, perquè el Govern, amb la seva política de retallades i reformes, ens està portant a una autèntica situació d’emergència social, perquè està aplicant una política econòmica, neoliberal i antisocial que està al servei dels mercats financers, els especuladors, al servei d’una Unió Europea (UE) governada per la banca alemanya, el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI).

Cal doncs que anem preparant la vaga general entre totes i tots per tal que sigui un èxit, implicant en ella a totes les persones, col·lectius i moviments socials que s'hi vulguin sumar i participar. En els propers dies la CGT contactarà amb altres organitzacions sindicals i socials per tal de definir el procés que portarà a la vaga general i sumar lluites i projectes.

A la vaga general, que ha de ser laboral, social i de consum, hi són cridats, a més dels treballadors/es assalariats/des, els i les treballadores precàries, la població aturada, els/les pensionistes i el conjunt de la població afectada per les retallades.

Per què una Vaga General?

El 31 d’octubre de 2012, la Confederació General del Treball (CGT) juntament amb altres organitzacions, convoca Vaga General (VG) de 24 hores de durada en tot l’estat espanyol perquè el Govern, amb la seva política de retallades i reformes, ens està portant a una autèntica situació d’emergència social, perquè està aplicant una política econòmica, neoliberal i antisocial que està al servei dels mercats financers, els especuladors, al servei d’una Unió Europea (UE) governada per la banca alemanya, el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI). En definitiva, una VG perquè volem un nou model social que no afavoreixi a una minoria de privilegiats (1%), no exploti a la majoria de la població (99%), un nou model social que es fonamenti en el repartiment, la llibertat i la justícia social.

Amb aquesta VG, com societat hem de trencar el cercle de desmotivació, resignació i desmobilització a la qual ens intenta conduir el sindicalisme institucional.

Per a la CGT, aquesta VG és una proposta des de la dignitat, que presenta i proposa a la societat, a tota la població, a totes les organitzacions perquè la facin seva, la utilitzem, la guanyem i comencem un nou camí de restauració de drets i llibertats.

La CGT convoca VG el 31 d’octubre, perquè aquestes polítiques han provocat que 6 milions de persones estiguin en atur, que el 52% de la joventut no tingui treball i hagi d’emigrar, que més de 700.000 persones hagin estat desallotjades del seu habitatge, que milions de persones estiguin en el llindar de la pobresa, que ens estiguin estafant a tota la població per a pagar la seva crisi.

La CGT convoca VG perquè el Govern està aplicant una política de retallades en despeses socials, en sanitat, en educació, en serveis públics per a privatitzar-los i desmantellar els serveis públics bàsics.

Una VG perquè amb les retallades, la pujada de l’IVA, pujada d’impostos, congelació de pensions, la pèrdua de salaris, reducció de prestacions a l’atur, eliminació de beques, la pèrdua d’ocupació, estan robant milers de milions d’euros a tot el poble i a les arques públiques per a pagar el deute il·legítim i els seus interessos, per a rescatar a la banca i les grans empreses.

Una VG perquè hi ha amnistia fiscal als defraudadores, hi ha privilegis fiscals a les grans fortunes. Una VG perquè la crisi la paguin qui l’han provocat, perquè es persegueixi a qui defrauden.

Qui estem convocats a la Vaga? Quin tipus de Vaga?

La VG del 31 d’Octubre és, en primer lloc, una Vaga Laboral, una Vaga dels i les treballadores per a parar les empreses, els transports, els serveis, les comunicacions, les administracions. És una Vaga per a confluir totes les lluites sectorials i exigir la restauració de tots els drets laborals que ens arravassat.

La VG és també una Vaga de Consum per a atacar al capitalisme en la seva essència i redefinir el model desarrollista que s’està carregant la vida en el planeta.

La VG és una Vaga Social per a exigir els drets, les llibertats, el canvi de model que beneficia a la majoria de la població, des d’una democràcia directa, participativa.

Per tant, tota la població estem cridats a no anar al treball, a no consumir, a formar part dels piquets informatius, a participar en les accions i mobilitzacions, a visibilitzar-se en el carrer amb tota la pluralitat de reivindicacions.

Totes i tots, treballadors, aturats, joves, estudiants, pensionistes, desnonats, exclosos, amb papers o sense papers... tota la població, totes les organitzacions socials, sindicals, estem cridats a la VG per a fer-la gran, per a aconseguir els objectius proposats i que el Govern i els poders atenguin al clam del carrer, al poble.

Per què la Vaga General? Propostes i alternatives a la crisi

 • Derogar tota la legislació i reformes aprovades contra els drets de la població (Reforma Laboral, Negociació Col·lectiva, Pensions, Reforma Constitucional, Estrangeria, exigència de les 35 peonades per a cobrar el subsidi, Projecte de Llei sobre l’avortament...)
 • Protecció econòmica suficient als milions de persones aturades.
 • Protecció davant els desnonaments. Moratòria fins a la sortida de la crisi i programa social d’accés a l’habitatge.
 • Repartiment de l’ocupació, reducció de la jornada laboral, reducció de l’edat de jubilació, prohibició dels ERO, hores extres, treball a preu fet i beques que oculten llocs de treball.
 • No a la privatització de la Sanitat, Educació, Transports, energia, aigua... Expropiació de les empreses que van ser públiques anteriorment i que presten serveis bàsics a la societat
 • Garantia d’accés universal als serveis públics a les persones amb i sense papers.
 • Repartiment del treball de cures. Desenvolupament de les ajudes a la Dependència.
 • Reforma fiscal perquè paguin més qui més tenen i augment de la tributació de les empreses i grans fortunes. Persecució del frau fiscal.
 • Banca Pública sota control social que permeti l’accés als recursos a les famílies.
 • No pagar el deute ni els seus interessos. Auditoria del deute mitjançant un procés participatiu sota control ciutadà com pas previ a l’anul·lació de tot el deute il·legítim. Exigència de responsabilitats penals als causants de la crisi.
 • Ús dels diners públics per a la satisfacció de les necessitats de les persones i no per a rescatar bancs. Exigim el tancament dels casinos financers, paradisos fiscals.
 • Llibertat sense càrrecs per a totes les persones jutjades amb motiu de la seva militància sindical o social. No a la repressió i la seva criminalització.
 • El seu model de democràcia no ens val. Apostem per un nou model de democràcia directa, participativa i des de baix.
 • Rebutgem a la Unió Europea com institució impulsora de les polítiques neoliberals.
 • Abandó d’una política econòmica encaminada al creixement il·limitat i substitució per una altra que s’inscrigui en els límits de recursos del nostre planeta.
 • Afrontar decididament les crisis energètica, climàtica i de biodiversitat, claus per a la supervivència de milions de persones.

EL 31 OCTUBRE VAGA GENERAL, LABORAL, SOCIAL, DE CONSUM, CIUTADANA

Gabinet de Premsa Confederal de la CGT14 de setembre de 2012
Mira també:
http://contrainfo.cat/temes/drets-basics/la-cgt-convoca-vaga-general-pel-31-doctubre/
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article7826

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: La CGT convoca vaga general pel 31 d’octubre
17 set 2012
pero de veritat, o com les altres vegades?

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: La CGT convoca vaga general pel 31 d’octubre
17 set 2012
En mi pueblo, que no existe la CGT, cómo se plantea paralizar la producción? Se ha hablado con otros sindicatos o colectivos?

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: La CGT convoca vaga general pel 31 d’octubre
17 set 2012
Que malament pinta la cosa.
Ningú parla de la vaga, ni amb prou feines CGT. Ni teles, ni diaris, ni altres sindicats...
Sindicato Sindicat