Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Crida a contrainaugurar el curs universitari –dilluns 17, 9 del matí, a la UPF– (COS UB)
15 set 2012
La Coordinadora Obrera Sindical (COS) de la Universitat de Barcelona dóna suport a la concentració organitzada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública dilluns que ve, a les 9 del matí, al Campus Ciutadella de la UPF (C. Ramon Trias Fargas-25), per expressar davant dels rectors de les diverses universitats el nostre rebuig del procés de destrucció de les universitats públiques catalanes. La inauguració oficial del curs, amb la presència de les autoritats acadèmiques, començarà a les 10 del matí a la UPF.

Els sindicats majoritaris de la UB –CGT, CCOO, CAU, UGT i CSC– han signat una convocatòria conjunta sense la COS. Nosaltres ja estem treballant al campus universitari en el qual estem implantats, el Campus Raval de la UB. Així com aquests sindicats hi convoquen d’entrada els seus alliberats i delegats sindicals, la COS UB convoquem la col·lectivitat universitària i tothom que estigui disposat a defensar el paper de la UB com una universitat pública i de qualitat, i com una eina en cerca de l’emancipació social. Si ja és una tasca prou complicada combatre els poders econòmics i polítics que d’aquí al 2015 pretenen convertir les universitats públiques en veritables paròdies acadèmiques al servei de les classes benestants, la lluita esdevindrà més feixuga si pel camí hi trobem qui aspira a obtenir poder sindical més enllà de les necessitats urgents de les treballadores i les persones que estudien a la UB.

Aspirem a organitzar, transmetre la informació i participar en la lluita per la dignitat col·lectiva –des de la coherència política, l’autogestió assembleària i l’honestedat–, junt amb les persones activament crítiques amb l’estat de les coses. Defensem la unitat d’acció, i continuarem treballant com hem fet des del 6 de setembre –dia en què vam néixer– fins ara. Per defensar l’educació i la universitat públiques al servei de la majoria social popular, vine dilluns vinent al matí per manifestar-te a la UPF.

Salut i coratge, companyes i companys, la lluita és l’únic camí!

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa