Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
>>> Primer acte del Col·lectiu La Màquia a Viladecans
14 set 2012
El passat 7 de setembre va tenir lloc el primer acte del col·lectiu La Màquia celebrat a Viladecans dins els actes organitzats per l'Esquerra Independentista amb motiu de la Diada nacional i coincidint amb la Festa Major de la localitat. Més d'un centenar de persones van passar per la plaça Europa de Viladecans per mostrar-nos el seu suport i participar dels actes organitzats.
28.JPG
La vetllada va començar amb la intervenció d'Iñaki Gil de San Vicente, militant històric de l'Esquerra Abertzale, qui va parlar del context sociopolític a nivell mundial, de la crisi econòmica i de la situació política als països sense estat, centrant-se especialment en Euskadi i els Països Catalans.

Després d'aquesta primera intervenció, l'Àlex Maymó - militant d'Endavant i regidor de la CUP de Molins de Rei-, va explicar què és l'Esquerra Independentista, quina és la situació d'aquest moviment en la nostra comarca i com s'organitza.

El Jordi Casanova, membre del Col·lectiu La Màquia, va tancar el torn d'intervencions del bloc polític, amb un parlament que es va centrar en explicar els punts ideològics principals de La Màquia i els objectius a curt i llarg termini del nostre col·lectiu.

També vam comptar amb la participació d'en Jaume Grau, membre de la plataforma Aturem Eurovegas i del Grup Ecologista les Agulles, qui va parlar de la situació del complex Europa-Vegas i de les repercussions que tindria l'establiment de qualsevol iniciativa semblant al Delta del Llobregat.

Un cop finalitzat el bloc dels parlaments, vam gaudir amb la participació dels Picacrestes, colla dansaire del Prat, que van amenitzar amb balls populars l'inici del sopar.

La participació en el sopar popular va superar les nostres expectatives, més de noranta persones van degustar les botifarres i empedrat que vam preparar, per sort n'hi va haver per a tots.

Després del sopar va començar la part més lúdica de l'acte. A les onze de la nit en Josep Romeu va donar començament al concert i a part de temes propis ens va posar la pell de gallina amb la interpretació de versions d'en Silvio Rodríguez, Raimon i Lluís Llach, entre d'altres.


El Col·lectiu la Màquia valora aquest primer acte celebrat a Viladecans molt positivament. Tant la participació com l' organització van ser tot un èxit.

Des d'aquí volem agrair a tota la gent que ens va venir a fer costat el seu suport. Gràcies als amics i familiars de Gavà, Viladecans i Castelldefels per mostrar-nos el seu entusiasme. També a l'Ajuntament de Viladecans per haver-nos cedit l'espai.

Donem les gràcies a l'Iñaki, a l'Àlex i al Jaume per les seves intervencions. Gràcies també a tota la gent de l'Esquerra Independentista, als Picacrestes, als tècnics de so -en Roberto i en Rubén-, al Josep Romeu i al DJ Morrison, per creure en el nostre projecte.

Agraïm també a tots els membres i simpatitzants de la Màquia, l'esforç i tantes hores de feina perquè tot sortís bé, especialment al Raul Bermejo, que ens va estalviar uns quants viatges de camió, fent un "Tetris" amb el material . Al Carlos per haver-nos deixat la furgoneta, al Josep Valentí per haver posat la llum a la festa i a tots aquells que heu aportat el vostre gra de sorra en el muntatge d'aquest acte.

La Màquia creix dia a dia i tots vosaltres en sou responsables!
Mira també:
http://lamaquia.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>> Primer acte del Col·lectiu La Màquia a Viladecans
14 set 2012
El Col·lectiu La Màquia neix a partir de la unió d'un grup de gent de Viladecans, Gavà i Castelldefels amb unes inquietuds i objectius semblants. Volem omplir un buit de lluita que creiem imprescindible de cara a donar resposta a les agressions que com a poble i classe estem patint.

Som un col·lectiu que pertany a l'Esquerra Independentista i que volem articular un contrapoder popular des de la base, autoorganitzat i autogestionat que sigui capaç d'aglutinar les majors forces possibles per tal de:

- Lluitar per la independència nacional dels Països Catalans, defensant la nostra llengua i cultura.

- Defensar els interessos de les classes populars i treballadores enfront de les envestides d’un sistema capitalista cada cop més agressiu.

- Vetllar per uns serveis públics i de qualitat.

- Lluitar contra la dominació patriarcal i sexista i a favor dels drets de les dones i de la llibertat d’opció sexual.

- Defensar el territori, el seu rodal i els seus espais naturals, així com també el seu patrimoni urbà i el dret a un habitatge digne per a tothom.

Volem ser un col·lectiu que formi part del teixit associatiu de la ciutat alhora que el fomenta, obert a la participació, al debat i a la crítica.
Re: >>> Primer acte del Col·lectiu La Màquia a Viladecans
15 set 2012
Gil de San Vicente és trotskista, no?
Sindicat Terrassa