Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La COS exigeix la readmissió del Josep Maria i la Mireia
14 set 2012
Coincidint amb l’inici del curs escolar, avui al matí a les portes de l’Escola Elisabeth de Salou, membres del sindicat CoBas i la Coordinadora Obrera Sindical (COS) han realitzat una concentració per exigir la readmissió del Josep Maria i la Mireia, com a monitors del menjador escolar. Aquests van ser acomiadats en finalitzar el curs, de forma improcedent, després de fer de portaveus dels 26 treballadors del centre per exigir millores laborals al seu lloc de treball.
25.jpg
El Grup TENO, empresa de monitors de lleure que dóna servei a l’Escola Elisabeth a Salou, ha acomiadat dos companys aquest estiu simplement per haver suggerit unes millores en les condicions laborals de la plantilla. El Grup TENO és una empresa que organitza les tasques de monitoratge i animació a les hores del pati i menjador, contractada per l’Escola Elisabeth.



Segons afirma la supervisora de Grup TENO, els motius per deixar-los sense feina són “haver fomentat un ambient de crispació i malestar en el grup de monitors, que no s’adequa a la filosofia de l’empresa”. Però la realitat és que gairebé la totalitat del grup de monitores i monitors (format per 26 persones) van asseure’s al voltant d’una taula dos dies abans de la passada vaga general del 29 de març per parlar-ne obertament. I que més de la meitat de monitores i monitors d’aquesta plantilla van estar d’acord en fer arribar una carta a la direcció exposant educadament certes demandes de millora de les condicions laborals, i explicant els motius per fer vaga, d’aquelles que finalment en van fer.



La Mireia i el Josep Maria han estat dos dels treballadors que més han donat la cara quan ha arribat el moment de parlar de la passada vaga general amb la resta de companys i companyes, i quan ha tocat preguntar a l’empresa el per què d’algunes retallades que s’han produït. No hi havia hagut mai abans cap queixa d’aquests dos treballadors per part de l’escola o per part de l’empresa. Grup TENO, per tant, acomiada aquests dos treballadors a mode de represàlia, cometent una il·legalitat i vulnerant la garantia d’indemnitat i els drets fonamentals.



Davant d’aquesta flagrant irregularitat, els dos treballadors acomiadats han denunciat a l’empresa, per tal que es reconegui la nul·litat del seu acomiadament. Una petició, que compte amb el suport dels seus companys de feina, els quals a partir d’avui, lluiran durant la seva jornada de treballa una xapa amb el lema “Josep Maria i Mireia readmissió!”.



A més, durant la concentració d’avui, els concentrats han pogut parlar amb el director del centre, el qual ha acceptat de reunir-se demà amb les dues persones acomiadades. Aquestes, plantejaran la seva situació al director del centre, per tal que aquest hi intercedeixi en nom del centre i forci a l’empresa a readmetre als treballadors, o a que el centre prescindeixi dels serveis del Grup Teno.



Coordinadora Obrera Sindical

Salou, 12 de setembre de 2012
Mira també:
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_k2&view=item&id=1749:la-cos-exigeix-la-readmissi%C3%B3-del-josep-maria-i-la-mireia&

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat