Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
14 set 2012
La CUP crida a articular una Assemblea de Regidors dels Països Catalans que permeti bastir des d'ara mateix polítiques de construcció nacional i de transformació social.
11BCN.jpg
La Candidatura d'Unitat Popular ha fet pública avui la seva primera valoració després de la Diada de l'Onze de Setembre, en què ha “felicitat l'ANC per organitzar la manifestació més multitudinària de la història dels Països Catalans”. L'organització es mostra molt satisfeta també pel fet que “entre 25.000 i 30.000 persones han participat de les nostres convocatòries”, referint-se a les manifestacions de l'esquerra independentista a Barcelona, Girona, Lleida, Mataró i Reus.

Els portaveus de la CUP han volgut destacar que aquest Onze de Setembre ha certificat “la plena normalització de l'independentisme dins la societat catalana al Principat de Catalunya”. Tot i això, els independentistes d'esquerres han volgut deixar clar que “encara queda molt a fer, ja que per assolir la plena independència queden encara molts obstacles per superar”.

I és que la satisfacció per la mobilització popular de l'Onze ha donat lloc a la dura crítica al govern de la Generalitat: “Ens costa molt confiar en un govern que està aplicant unes retallades duríssimes contra els serveis socials i contra les classes populars mentre ven al país a especuladors, protegeix a corruptes i baixa impostos als que més tenen”. Seguidament han apuntat contra el pacte fiscal: “ens sobta que determinats partits parlin ara de la urgència d'un referèndum d'autodeterminació quan no fa ni dos mesos votaven a favor d'un nou pacte fiscal”.

Per aquests motius, segons la CUP “és urgent fer passes reals cap a la independència dels Països Catalans, però aquestes no passen per seguir els dictats de la Unió Europea ni de Madrid en matèria socioeconòmica, ni per voler amagar aquestes polítiques amb reivindicacions de pacte fiscal no porten enlloc”. En aquesta línia, l'organització independentista ha instat els partits polítics dels Països Catalans i els seus càrrecs electes “a arribar a acords per tal d'impulsar un procés que sigui irreversible més enllà de qualsevol conjuntura amb l'objectiu de construir una Assemblea de Regidors dels Països Catalans que permeti bastir des d'ara mateix polítiques de construcció nacional i de transformació social”, i també ha cridat als sindicats i als agents socials a “elaborar una agenda social per assolir la plena sobirania econòmica, així com perquè la futura república catalana estigui al servei de la majoria del poble treballador, lluny de les receptes neoliberals que avui s'estan aplicant”.

Candidatura d'Unitat Popular

13 de setembre de 2012
Mira també:
http://cup.cat/noticia/la-cup-insta-els-partits-pol%C3%ADtics-els-sindicats-i-els-agents-socials-fer-passes-0

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
14 set 2012
A Madrid han quedat realment tocats. Surrealista és sentir parlar el ministre d'exteriors (del PP!) dient que tota opció és possible sempre que es basi en la legalitat internacional, parlant com si ja fossim independents XD

GUANYAREM!
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
14 set 2012
algú sap com va anar a el bloc de negres tempestes?
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
14 set 2012
bé, poqueta gent, com sempre, però bé. Personalment els de NT (o els que comparteixen posicions) són els únics llibertaris coherents que hi ha en aquest país, però bé, que cadascú pensi el que vulgui.
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
14 set 2012
Vinga va que després de la Gran Diada el govern de convergencia ens premiarà (no més a vosaltres, sinò a totxs) amb noves retallades, amb la destrucció d'uns quants espais naturals, uns quants EROs, el tancament de serveis sanitaris, (total, si per això mor algú es per que es pobre), retallades afegides a l'educació (no a les germanetes del sagrat cor inmaculat de jesus i similars, of course), més corrupció, especualció i omertá, persecució i redades contra els migrats, desallotjaments... i per acabar una bona "somanta de palos" del mossos.
Vosaltres al menys podrieu repartir vaselina entre la població, dic jo.
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
14 set 2012
Però no deien que portaven tot de pancartes contra les retallades, a aquesta foto no es veuen per enlloc.
A lo millor seria per no emprenyar als futuribles socis convergents.
un@ ¿la coherència es pensar com tu? no pots entendre que cap país ens farà lliures i que cap drap ens representa a alguna gent.
Ah i penseu el que vulgueu però jo no em sento espanyol ni molt menys, però passo de lobotomia general.
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
14 set 2012
La manifestació on vau acudir l'11 era vomitiva.

Era una manifestació interclassista.

I sobretot era una manifestació INTEGRADA.

Vosaltres penseu que sou diferents, però sou unes persones perfectament integrades pel sistema.

Vau anar a una manifestació atiada durant més d'una setmana pels mitjans oficials: selecció de declaracions anticatalanistes a Espanya, obviant els espanyols que no són anticatalanistes -això és pur racisme.

Vau anar a una mani on eren la gent que ha fet la reforma laboral -CIU és responsable d'algunes de les clàusules més dures-, la gent que ens ha posat l'euro per recepta, la gent que està desmuntant la sanitat pública y l'ensenyament públic...

Una mani on els organitzadors van ser escortats i conduïts per la policia i, posteriorment, van ser acollits amb somriures al Parlament.

Aquesta manifestació va ser un cop molt dur per la gent que va estar construint discursos alternatius al poder d'un temps ençà.

Penseu -si és que penseu i no funcioneu per tòpics- que el poder sap quines manifestacions són les que les posen en qüestió i que ja ha deixat clar que no tolerarà mai: us enrecordeu el blocatge al Parlament? Això va ser alternatiu, no ser rebuts pel Parlament. Us enrecordeu dels ulls perduts pels trets de pilota de goma indiscriminats contra la gent en l'última vaga general o al Primer de Maig.

Doncs vosaltres heu rentat la cara a tota aquesta gent. Heu anat al costat d'ells. Com bé diu Stanley Kubrik: LA PATRIA ES L'ULTIM REFUGI DELS CANALLES.

Seguint en aquesta història que ha fomentat el poder i gent com vosaltes, els mitjans feien debats sobre si el Barça havia de jugar, un cop declarada la independència, en una lliga o en una altra. No diuen res de quin model de sanitat o d'educació o de cossos de seguretat o política bancària s'aplicarà un cop guanyada la independència.

A partir d'ara, lluitar, vull dir, lluitar per coses que afecten realment la nostra vida i la nostra salut serà més difícil. La legitimació del sistema ha estat impressionant. I les mostres d'integració també.

Ni assumint la vostra pròpia lògica independentista, res del que heu fet té sentit. Desconeixeu la història: quan ha estat la classe burgesa catalana independentista? Quan? Que potser la classe burgesa catalana no ha controlat
en bona mesura l'econocmia d'aquest país al llarg de més de 100 anys? Qui és el president de la patronal espanyola? Quin paper juga la Caixa en l'economia espanyola? No recordeu potser qui, quan el govern, va acabar per concedir les 8 hores de treball, es va negar i va fer que destituïssin al governador civil o va crear els pistolers a sou? Qui era Francesc Cambó -aquest que té impunement l'escultura a Via Laietana-? No va donar suport a Franco? Qui era Samaranch? Què passa? Us heu oblidat de tot això. O és que ser català dona impunitat per fer el que un vol? Això de nou torna a ser racisme.

Si dos milions de persones volen la independència, deixen de pagar a Hisenda i ja està, què?, proposareu això?

Tot és mentida
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
14 set 2012
Pel de dalt, tu no t'has enterat gaire de res, oi? La manifestació on va acudir l'EI (inclosa la CUP) l'11 va ser la pròpia de l'EI, a les 17h a Urquinaona, no pas a la de l'ANC. Així que informa't una miqueta millor abans de fer el ridícul.
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
14 set 2012
La CUP tenia bloc a l'ANC. Tot i que oficialment no hi haguera convocatòria. El que crec que vol dir "a" és que, encara que fos alternativa, el resultat va ser el mateix. No s'ha sentit a parlar de l'EI, la manifestació ha sigut totalment integrada. Tot i això, no crec que sigui culpa de l'EI (potser podria haver fet quelcom diferent, però discutir-ho a aigües passades és molt fàcil).

Jo no vaig acudir a la manifestació ja que és (i sempre ha sigut) una manifestació estatista. Menys en el bloc negre anarquista. Però inclús en els comunicats i convocatòries del bloc negre es respira un patriotisme i un nacionalisme que no comparteixo. Jo no em sento català ni espanyol, se que a molts els hi costarà d'entendre però és així. No tinc cap problema amb que algú es senti català, però la presumpció que existeix un sentiment nacional que he de compartir em toca els collons.
Que no acudim a la manifestació de la diada no vol dir que estiguem rendint-nos davant d'Espanya, simplement portem la lluita per un altre camí. Aquest camí és clarament infructífer, però prefereixo això que seguir un camí reformista que acabarà quan s'aconsegueixi la independència de catalunya en un nou estat. És la mateixa raó per la qual no vaig de manifestacions amb CCOO i UGT si puc evitar-ho.

Quan la gent parla de "l'estat propi" em sento igual que quan la gent em parla de "hem guanyat el partit" com si juguessin ells al barça. L'estat no serà propi, tinguem-ho clar. Que serà millor que el que hi ha ara? Possiblement, però si hem de sortir almenys sortim amb un discurs coherent i demanant tot el que hem de demanar.
I no cregueu que som pocs els que pensem així. L'esquerra independentista us fareu moltes palles amb aquesta manifestació i els anarquistes estarem de capa caiguda. Però hi ha molta gent a la que el nacionalisme li dona mal rotllo, i no estic parlant només en l'anarquisme.

Tot i així, i després de reflexionar-ho molt, crec que l'any que ve si que hi assistiré. Veig com ocorre el que diu "a", i segurament la única manera de corregir-ho és acudint nosaltres i fent prou soroll. Per diversificar el discurs del bloc negre i el de la manifestació en si.
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
14 set 2012
molts comunistes tampoc vam anar-hi, precisament perqué rebutjem l'interclassisme i pensem que particpar en actes d'aquest tipus es fer-li el joc a l'enemic, que ens afegirà a les seves estrategies, important-li una merda el nostre discurs, subsumin-nos al seu discurs i acabant nosaltres sent part de la seva "cortina de fum".
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
15 set 2012
vaig a contestar-te l'ultim paragraf sobre "la història"

tu si desconeixes la historia i el pais, et deus pensar que els unics catalans son els de la classe mitja-alta (bé perdona pero es evident d'on procedeixes) i que les classes populars i la classe treballadora no patim opressio nacional, precisament i aixo prove d'experiencia vital, son els d'aquesta classe mitja-alta els que han tingut menys problemes per ser i viure en català en aquest pais, som els treballadors i treballadores els que tenim més problemes (sigues monlingue catala en alguna fabrica o obra, a veure quan dures), pero aixo per vosaltres, petita burgesia m'es igual l'origen i l'idioma, per vosaltres és massa complicat i us limiteu a vomitar el que quatre llibres antinacionalistes diuen sobre el porc reaccionari del Cambó

l'unica lobotomia és viure com ocupant a un pais que fins ara ha sobreviscut per la voluntat popular de ser sense gaires aparells politics i tenint en contra tot un suportat per totes les classes dominants peninsulars -incloent-hi els den Cambo i la Caixa es clar- i sí, pel que sigui, amb el suport d'una part -o tota m'es igual- de la burgesia (sino estariem al nivell de moltes cultures dels pobles originaris de Llatinoamerica a punt de desapareixer,i no, no t'ho canvio ni crec que ells ens ho recomanin)

I es aquesta ansia de llibertat i de no ser un poble minoritzat no crec que tingui res en contra a tenir una voluntat de continuar la lluita com a treballadores, com a dones, com a persones en molts altres sentits, contra el capitalisme, contra l'autoritarisme, pel medi: el fet de no parlar-se en una vaga general de les nuclears no em fa mensytenir cap de les dues lluites

parafrasejant el madrileny Anselmo Lorenzo el lerrouxisme -afegiria l'autoodi i un populisme de classe mitja- si us ha lobotomizat

2 milions de persones demanant a la practica trencar l'estructura d'un estat que senten que els oprimeix, 2 milions de persones exigint al carrer que es faci la voluntat dels del carrer, si això no és llibertari que Bakunin ressuciti i us foti un parell de clatellots

amb tots els respectes
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
15 set 2012
El que volgueu... però si hi ha algun lloc de l'estat on es pot donar un canvi polític desastabilitzador és Catalunya en aquests moments... no sé si realment enteneu la trascendència (estiguem o no d'acord) del que està passant aquests dies.
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
15 set 2012
Però un canvi de demarcació política es perfectament assumible pels poders capitalistes, més encara, ho fomentaran si així afavoreixin l'estabilitat a la zona i els seus interessos. Tal qual va passar a Igoslavia, per exemple, o menys tràgicament amb Txecoslovaquia... (de fet al capital les fronteres se la suen)
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
15 set 2012
Fora partits i partidets polítics d´indymedia!
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
15 set 2012
L'Esquerra Independentista és el conjunt d'organitzacions que més canya fot socialment avui en dia, i de forma més contundent i , sobretot SENSE CAURE EN AMBIGÜITATS EN NOM DEL CONSENS, perquè anem tots a una, perquè ens motiva la ideologia, independentista i anticapitalista, no la crisi ni el hipsterisme spanishrevolutionero. Una altra cosa és que volgue associar independentisme amb interclassisme i ser pro-ciu. Però és una fal·làcia i us diré perquè. L'EI és una minoria (poderosA, perquè no dir-ho) dins el conjunt de població que vol la independència, però és una minoria coherent i honesta. En el conjunt de població que no contempla la independència com a prioritat (els fatxes que directament diuen No ni els comptem), també hi ha una minoria que denucnien les injustícies socials, el 15m. direm que el 15m està al servei dels sociates perquè el seu posicionament nacional és el mateix que el vell de santa coloma que vota el psc? No, oi? Seria propi d'intereconomia, no? Doncs això.Que apostem per un marc territorial de decisió política propi per als catalans no vol dir que haguem de ser convergents. Som convergents tant com vosaltres del PSOE.
Maldigo la poesia
15 set 2012
Porque vivimos a golpes, porque apenas si nos dejan
decir que somos quien somos,
nuestros cantares no pueden ser sin pecado un adorno.
Estamos tocando el fondo.

Maldigo la poesía concebida como un lujo
cultural por los neutrales
que, lavándose las manos, se desentienden y evaden.
Maldigo la poesía de quien no toma partido hasta mancharse.
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
15 set 2012
Classes populars com aquest??

http://cup.cat/noticia/la-cup-lamenta-la-mort-dheribert-barrera
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
15 set 2012
Que es mateix...
http://glamboy69.wordpress.com/2009/07/28/llista-negra-heribert-barrera-/
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
15 set 2012
El 11s del 2012 fue la fecha de la derrota.

Es el día en que la clase burguesa nazionalista puso todo su esfuerzo en recuperar el espacio social que hasta ahora le era vetado (incluso peligroso)... y lo consiguió. Un espacio que había perdido gracias al trabajo de una multitud de colectivos que van desde el 15m, pasando por los iaio flautas, hasta los sindicatos "alternativos". Y ganaron. Y lo que es más peligroso, consiguió aplastar un movimiento asambleario creciente, una nueva forma de organización política que estaba siendo aceptada popularmente por personas que hasta entonces habían creído que la delegación era la única vía posible de hacer política. Esto ha cambiado ahora, se ha vuelto a delegar la solución a la clase política al arroparse ella misma la autoridad necesaria para un cambio social: SU cambio social.

Es fácil construir un simil con el 30 de mayo de 1968, cuando de Gaulle convocó bajo el lema "En defensa de la República" una multitudinaria manifestación que bajo los colores de la bandera francesa aplastó el movimiento estudiantil-obrero que había conseguido, en apenas dos meses, hacer tambalear los pilares de la república. Es fácil hacer este símil porque sólo tienes que cambiar la bandera francesa por la catalana y a De Gaulle por el srMas.

Ahora todo volverá a la normalidad tal y como la reflejaron los situacionistas en el espectacular cartel de "Retourn a la normale" (buscadlo en internet, podría ser la nueva bandera a colgar en vuestro balcón). Ahora todas las luchas se verán afectadas por la dialéctica que el poder ha impuesto. Nos integrarán en su discurso, tienen la capacidad y la fuerza para hacerlo, ya lo hemos visto. Ahogarán nuestras luchas bajo la bandera y las redirigiran a su antojo y beneficio.

Felicitar a la EI por el papel que han jugado en este proceso, os doy la enhorabuena. Habéis sido el EMPLEADO DEL MES, aquel que siendo un puto currante como los demás se cree dueño de la empresa, aquel que ha interiorizado tanto los valores mercantiles que los ha hecho suyos y cuya colaboración con el empresario ha sido indispensable para que la empresa se mantega a flote. Sólo que en este caso la empresa se llama cataluña, los valores mercantiles es la identidad nazional y el empresario es el sr. Mas.

Enhorabuena!
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
15 set 2012
animo a les CUP a que no es deixin endur per les temptacions socialdemòcrates facilones com pel que sembla s'estan deixant endur. No fotem! Sé que hi ha gent dins les CUP que no pot estar veient amb bons ulls això... reaccioneu! Aquests comunicats traicionen la vostra arrel municipalista.

L'anarquisme és l'únic veirtable independentisme!
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
15 set 2012
La meva iaia és morta.


A mi em sembla molt bé que la EI es manifesti a la diada. Em semblaria malament que no ho fes tenint el discurs e ideari que té. Però heu d'entendre que hi ha gent que no comparteix el discurs nacionalista i estatista que impera i sempre ha imperat a les manis de la diada. És normal que no vulgui anar a una manifestació amb la que no comparteixo la majoria dels punts. Només t'estic exposant el pq jo no hi assisteixo.
I que siguin 2 milions de persones me la sua. Serà que no provinc de les "masses populars". Realment mai m'he sentit part de cap massa. Potser és que teniu raó i soc un burges individualista.
Però si l'any que ve vaig a la mani de la diada serà per demanar l'anarquia i el concepte d'independència que porta lligat. I dubto que això et faci massa gracia.

No se, em sembla que no he aconseguit explicar-me massa bé. Simplement crec que, tot i tenir objectius similars, prenem camins prou diferents. Certament ara sembla que té més força el vostre camí (tot i que segueixo dient que no ho veig gens clar), però segueixo pensant que no és el bo.
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
15 set 2012
la meva també en fa d'anys

em quedo amb el Neng, alucinant (el que passa que s'oblida un detallet, res, una xorrada, De Gaulle representava l'Estat burges frances i l'unic Estat que existeix avui dia en aquest pais és l'Estat burges espanyol, és el que passa quan es passa de la lectura compulsiva de El Jueves -amb tota la sabiduria que aixo comporta!- a intentar esbrinar -deconstruir- el llenguatge estructuralista de Debord sense cap més lectura intermedia)

potser si que es un burgés individualista i no veus les possibilitats d'un moviment rupturista mes implicita o explicitament com aquest, realment tinc els meus dubtes amb molts temes i a vegades un dubte intern amb el moviment pel fet de ser massiu; no siguin ingenuus, dins el nacionalisme de dretes s'han accentuat o s'ha basat inclus en discursos xenofobs o classistes; però aixo no treu la base: 300 anys d'ocupació, minorització i intent d'etnocidi d'una gent que s'ha negat a passar per l'aro i s'ha mantingut com a poble -més en epoques on l'Estat quedava ben lluny i com quelcom ben sobrepossat a la realitat-, com a poble amb la seva realitat "popular", amb la seva cultura popular -remarco l'adjectiu-; i que descobreix que en una epoca de crisi del sistema ha de començar a espabilar-se; en tot aixo s'ha de veure com participeu -si voleu- els que fins ara heu passat olimpicament d'aquest tema, gracies -qui escriu aixo no te a veure amb l'EI, encara que hi té simpaties-

sobre el de la o, doncs mira, sois muy trabajadores o sois muy avanzados o sois una mierda, em dona igual, pitjor ho devia tenir el Bolivar, ara com internacionalista m'entristeix la vostra borregueria, pero no es pot arribar a per tot -bueno i els bascos que porten mitja vida sentint que si nazis que si feixistes deuen tenir una esquena...
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
16 set 2012
" [...] com participeu els que fins ara heu passat olímpicament d'aquest tema"

Que jo he passat olímpicament d'aquest tema és una suposició teva. El que a mi m'ha passat és que sempre que he intentat ficar-me en aquestes coses m'he trobat amb un discurs supernacionalista i fals que m'ha acabat allunyant. I com jo molta més gent d'altres pensaments que he conegut.

De fet, el que discuteixo tota l'estona és com participar en el moviment del que parles. Jo no veia clar que participar en la diada fos realment productiu.

Critico el discurs de l'independentisme i l'estratègia, no l'objectiu.
Re: La CUP insta els partits polítics, els sindicats i els agents socials a fer passes irreversibles cap a la plena independència
16 set 2012
però es que es evident que confonen ideologia (es a dir, objectius) amb estratègia. I no es tot, encara que ho sembli, qüestió de discurs (inclús amb les barbaritats que em llegit aquests dies a indymediabcn).
En dues paraules: si els hi critiques l'estratègia s'ho prenen com si els hi critiquesis l'objectiu.
Sindicat