Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : xarxa i llibertat
Això són els moviments socials
13 set 2012
Si us fixeu, l’auge del moviments socials el vam viure just quan hi havia l’auge de la bombolla del capitalisme, fa uns anys, quan van caure més molles de pa del compte de les taules dels de d’alt, dels porcs grossos. Un accident necessari, sens dubte. Bé, ara, sembla que els moviments socials —seguint el ritme dels capricis del mercat— estan de reculada.
Això no fa res més que mostrar la fragilitat i el poc compromís de part d’aquest entramat autoreferencial i onanístic que afirma ser els moviments socials. Un caprici postmodern. Una extravagància de la classe mitja. Un producte de consum. Un divertimento. Una mentida vital —com diria Pío Baroja— més aviat cutre i sovint esperpèntica, una mica American Beauty a l’espanyola, o a la catalana no fos cas!

Però ni els anarquistes som petit burgesos, com afirmen els comunistes de partit, ni crec formar part d’uns moviments socials folklòrics ni em conformo amb l’anarquisme d’estil de vida ni amb cap altra parcialitat. Volem més, necessitem més: perquè estem en guerra, sempre ho hem estat i acceptem el repte per desigual que sigui.
Salut i anarquia!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Això són els moviments socials
13 set 2012
qui diu que els anarquistes no son burgesos? els anarquistes que conec són burgesos.
-a russia: kropotkin: classe alta, formació militar
-a catalunya: mateu morral: de la burgesia catalana, parlava idiomes i mantenia els seus contactes de l alta burgesia a frança i va conèixer l anarquisme a alemanya.
-a sabadell: amics meus anarquistes anàven a col·legis religiosos, privats, i per tant són de famílies burgeses.
per tant, no em queda clar que els anarquistes no siguin o no puguin ser burgesos.

l anarquisme no és un estil de vida mentre no visquis en una comunitat anarquista, fòra de la ciutat, en una comuna de hippies.
Re: Això són els moviments socials
13 set 2012
Pues me vas a perdonar, pero me parece que tienes la bilis echada a perder.
Hablas como si en los movimientos sociales no hubiera anarquistas. Si partes de esa premisa, ya tenemos un elemento falso.
Nacer en una familia burguesa, no convierte a nadie en burgués. A la burguesía lo que más le atrae, es la exclusividad, ese mundo que económicamente sólo es alcanzable para ellos y por eso necesitan poner precio o valor a todo.
El prejuicio de los comunistas de partido, al referirse a los anarquistas como "pequeño burgueses", en cualquier caso es aplicable a ellos mismos. A través de la decalificación, se convierten en el "pueblo escogido".
Re: Això són els moviments socials
14 set 2012
Tio, jo soc Anarquista i estic orgullòs de com va organitzant-se la gent que avans no ho feia i crec que a Barcelona podem fer coses tant brutals com les dos últimes vagues generals per els teus odiats moviments socials.

Insisteixo com el company de avans, Moviments socials de reculada? A on vius? potser vius a Viella o aixó, però si pases per Barcelona veuras una altre cosa.

Salut i revolució!
Re: Això són els moviments socials
14 set 2012
je je quantes pajes mentals, bè jo no soc anarkista ni crec que quasi ningu pot serlo, ni cal, el que tinc clar es que moltisima gent dels que estem als moviments socials de base i alternatius, actius i amb practica semanal als barris, no nomès actius al pla intelectual... pos que molts de natros em estat inspirats i sentim que som ereus dels idearis anarquistes i de la tradició llibertaria, colectivista... i s'em fot k ara tinguin mancances, siguin poquets i siguin criminalitzats fins i tot entre gent d'esquerdes, fent seguidisme de la persecució franquista i pos-franquista...
Sindicato Sindicat