Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
(COS TB) Si s’accepta la segona retallada, hi haurà una tercera
09 set 2012
http://costb.wordpress.com/2012/09/09/si-saccepta-la-segona-retallada-hi/
adhesiu3.jpg
Tal i com ja vam informar el passat 8 d’agost, la Direcció ha comunicat als sindicats del Comitè d’empresa com ens aplicaran el Reial Decret aprovat pel govern central del PP. Pots trobar tota la informació aquí.

Des de dimecres tothom està parlant a les cotxeres sobre el que implica la perduda de una part del sou base i l’antiguitat fins a final d’any en totes les pagues.

Ningú hauria d’oblidar que l’aplicació d’aquest Reial Decret depèn de la voluntat de qui mana a la Generalitat, a l’Ajuntament de Barcelona o a la Presidència de TMB. Qualsevol d’aquests tres organismes podria decidir no retallar el nostre sou. Pel moment la seva voluntat és evident i han decidit passar de nou la tisora.

Diferents vies d’aplicar o no el Reial Decret

S’ha sabut fa pocs dies, que el govern de Navarra d’UPN ha decidit canviar les dates de la pagues extres per no eliminar la paga de Nadal i així obviar el Reial Decret. Per què ho ha fet? Senzillament per que no vol posar-se en contra tots i totes les treballadores del sector públic d’aquelles terres.

En sentit contrari, l’Ajuntament de Madrid del PP, a través de la Direcció del seu Metro, ha decidit imposar el Reial Decret de manera més restrictiva que la Direcció d’autobusos de TMB. Mentre que a nosaltres ens retallen dos conceptes salarials, a ells i elles els retallen fins a vuit conceptes.

Per tant, amb la possibilitat d’aplicar el Reial Decret al seu gust, no es descartable que la Direcció de Transports de Barcelona l’hagi aplicat de manera menys dura que al Metro de Madrid, arreglant amb els sindicalistes de CCOO, UGT i SIT, als passadissos, que si “només” ens retallaven del sou base i de l’antiguitat ells farien tot el possible per desmobilitzar a la plantilla, d’aquí vindria el referèndum del 12 de setembre i les manifestacions de teatre que han anunciat. Mesures aquestes del tipus Vaga General de un sol dia que no aconsegueixen res del que es proposen però així fan veure que ja han lluitat contra tal o qual retallada. Tot de cara a la galeria.

Assemblea General: 13 de setembre

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) fa una crida als treballadors i treballadores a no donar cap crèdit a aquest referèndum i a assistir a l’Assemblea General convocada pel Comitè de conveni (ACTUB, CGT i PSA) per al dijous 13 de setembre a les 10 h i a les 17 h a Cotxeres de Sants.

És allà on els treballadors i treballadores parlarem i decidirem col·lectivament què fem per aturar aquest nou atac de la Direcció. Així ho hem fet en el passat i així ho continuarem fent, per molts bastons a les rodes que ens vulguin posar els sindicalistes de la resignació, el fals rumor i la por.

Compte amb les excuses passades

Per altra banda, i tenint en compte la convocatòria de vaga del 17 de setembre contra la segona retallada salarial i la repressió sindical, volem advertir que és perillós l’èmfasi que, des de tots els sindicats del Comitè d’empresa, s’està posant d’anar plegats amb la resta del sector de Transports.

No tenim cap problema amb els treballadors i treballadores del Metro, Ferrocarrils o RENFE. Ni són millors ni pitjors que els d’Autobusos.

En canvi, sí que tenim un problema molt greu amb els Comitès d’empresa de totes aquestes empreses, ja que finalment són els seus sindicalistes els que poden convocar o desconvocar legalment les vagues i diferents mobilitzacions proposades, tal com va fer el Comitè d’empresa de Metro a través d’un referèndum en la primera retallada del març passat. Van ser els sindicalistes del Metro els que ens van deixar tirats, i la majoria de la plantilla de Metro els va creure a través del seu referèndum, igual que, ha passat també en el passat a Autobusos –tot s’ha de dir–. No oblidem que l’actual President del Comitè d’empresa de Transport de Barcelona és, amb el suport dels sindicalistes de CCOO i UGT, Mario de Pablo del SIT, quart sindicat en vots.

Ho diem clarament, no ens refiem de cap d’aquests Comitès d’empresa, sigui Metro, Ferrocarrils o Renfe. I tampoc no ens refiem del Comitè d’empresa d’Autobusos,: entenem que posar l’èmfasi a anar tots aquests Comitès d’empresa junts pot implicar que, quan ens deixin tirats els sindicalistes de Metro, Ferrocarils o Renfe, el Comitè d’empresa d’Autobusos faci el mateix que amb la vaga del Congrés Mundial del Mòbil.

No volem que es repeteixen les mateixes excuses del març, no volem que els mateixos sindicats que, al principi, s’oposen de paraula a les retallades, acabin defensant-les i signant-les perquè la Direcció ha rebaixat una mica les seves pretensions retalladores.

O lluitem o anirem perdem constantment drets, sou i futur laboral

Nosaltres, com a treballadors i treballadores d’Autobusos de TMB, depenem de nosaltres mateixos, de la nostra força. La voluntat que podem i hem de fer canviar és la de la nostra Direcció. Depèn de nosaltres. Si esperem que algú altre ens tregui les castanyes del foc estem totalment equivocats.

Que ningú s’equivoqui: si s’accepta aquesta segona retallada salarial (la tercera tenint en compte la retallada en les aportacions al Pla de pensions) hi haurà una tercera retallada, sigui de sou, de drets o de personal. I no trigarà massa a arribar, només falta estar una mica atent a les noticies que ens vénen de la Unió Europea, del govern d’Alemanya i del govern del PP. Així que ho ens plantem de veritat o a poc a poc anirem perdent el que hem tingut fins fa 6 mesos.

Si la majoria de treballadors i treballadores d’Autobusos no està disposada a defensar les seves condicions de treball i de sou, llavors ja ho diem clarament, serà molt difícil aconseguir aturar tota aquesta regressió. Si els conductors i conductores vam poder aconseguir els dos dies va ser perquè la majoria van estar, en major o menor grau, donant suport explícit a les vagues i a les mobilitzacions. I recordem que, llavors com ara, els sindicalistes de CCOO, UGT i SIT també van fer tot el possible per desmobilitzar la plantilla.

Per tant, prou de remugar per la pèrdua de sou, ara és el moment d’actuar com a homes i com a dones. S’ha d’acabar el que va dir una companya l’altre dia a la cotxera d’Horta amb tota la raó: “Aquí hay mucho gallina y muy pocos huevos”.

És el moment d’assistir massivament a l’Assemblea General d’Autobusos de TMB del dijous 13 de setembre a les 10h i a les 17h a Cotxeres de Sants. Tots i totes les treballadores de Metro de TMB són benvingudes.

És el moment d’aturar Barcelona fins que no retirin els seus plans de retallades.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (COS TB) Si s’accepta la segona retallada, hi haurà una tercera
09 set 2012
Perdent recolzament per futures mobilitzacions...
Re: (COS TB) Si s’accepta la segona retallada, hi haurà una tercera
09 set 2012
Sí noi, què hi farem, de vegades mantenir la dignitat i la coherència política en un context social, polític i sindical alienat, despolititzat i desmobilitzat implica... perdre suports, i què?

Si els companys de la COS TB tenen el coratge de defensar el que pensen, argumentant-ho a partir de processos viscuts fa no gaire temps (sis mesos enrere), els ho negaràs?

Per cert, com t'expliques la imposició de la primera i la segona retallades?

Potser per tu, els directius de TMB no deuen ser un luxe. El problema és sempre pensar diferent de com ho feu la majoria sindical a TB.
Re: (COS TB) Si s’accepta la segona retallada, hi haurà una tercera
09 set 2012
Pues yo entiendo que lo del primer comentario no tiene nada que ver con el mensaje, sino con el numero de noticias referentes a la cos. Pienso que mas usadas como publicidad que como informacion. Es mi opinion.
Re: (COS TB) Si s’accepta la segona retallada, hi haurà una tercera
09 set 2012
Entrades com la d'aquí dalt t'està donant informació sobre un procés de lluita a TMB.

El primer comentari no argumenta res.
Re: (COS TB) Si s’accepta la segona retallada, hi haurà una tercera
11 set 2012
Entrades com la de aquí dalt, estan fent propaganda del sindicat. Son noticies que es poden trobar a la seva pàgina (si en tenen). No fa falta tampoc pasar tota la seva pàgina aquí. Indymedia = spam de indepecomunistes.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more