Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
>>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
Hem creat la secció sindical de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) de la Universitat de Barcelona. Es tracta d’un projecte de treball col·lectiu en què confluïm companyes i companys de professorat, alumnat, treballadors d’administració i serveis (PAS), i becaris, amb la voluntat de defensar i dignificar la feina de tothom a la UB. Volem mobilitzar-nos enfront de l’actual procés de destrucció de la universitat pública, i començar a encaminar els passos per fer-ne, de la UB, una eina emancipadora, creativa i perpètuament crítica contra qualsevol tipus d’explotació en el camí cap a una societat lliure en tots els àmbits de la vida. Resulta paradoxal –ja ho sabem– que tantes persones que aspirem a viure des de models de relacions socials justos i igualitaris haguem de defensar el sector públic dins una societat capitalista, però som on som.
logocos.jpg
Els governs successius de la UB han anat responent a una lògica degradadora; malgrat això, mai com ara la UB havia estat en una situació tan greu quant al risc de desaparició de l’ensenyament universitari públic i de qualitat. El curs 2012-13 esdevindrà fonamental a l’hora de constatar cap on avança aquest procés: per una banda, assistim a l’expulsió creixent d’alumnat per motius econòmics, paral·lel a l’acomiadament encobert de professorat, becaris i PAS en nom de la reducció de l’oferta docent o de la “inutilitat social” de determinats ensenyaments; per l’altra, depèn de tots nosaltres que puguem aturar-ho i establir les bases d’un procés a través del qual la col·lectivitat universitària mateixa sigui capaç de realitzar formes veritablement racionals, científiques i alliberadores en el terreny de les pràctiques acadèmiques i laborals. Sigui com sigui: quina col·lectivitat té por d’agafar les regnes del seu propi destí, des del suport mutu i la participació cooperativa i horitzontal? Quin ha de ser el paper de la universitat pública dins la societat catalana? Quins interessos, necessitats i objectius han de regir l’organització de la UB??

La manca de resistència i combativitat que hem viscut durant dècades té lloc en un context de forta despolitització i desmobilització de les classes populars, i això n’ha provocat l’afebliment. Cal que ens unim per plantar cara a l’espasa de Dàmocles d’unes “reformes laborals” i uns “rescats” que ens engeguen més cap al segle XIX –incloent-hi el funcionariat: vegeu-ne la situació a Grècia– que no pas cap a una civilització de drets garantits per a la majoria treballadora. Denunciem la passivitat en si mateixa, perquè significa la nostra pròpia sentència de mort, per això proclamem que la lluita és l’únic camí: si lluitem podem perdre (i guanyar), si no lluitem estem perduts.

Amb aquest panorama al davant, la gent de la COS –que procedim de tradicions polítiques i sindicals diverses– no som esclaus de les sigles. Elaborarem propostes constructives, dialogarem amb tothom i treballarem colze a colze amb qui comparteixi objectius, proposicions i calendaris. No som als comitès d’empresa de la UB: durem a terme una feina de conscienciació, agitació i organització. Serem honestos per coincidir al màxim en el que diguem, el que pensem i el que fem. No som capella de ningú, bandegem autoritarismes de tota mena i transmetrem la informació que coneguem sobre les diverses problemàtiques de la UB al conjunt de col·lectivitats i assemblees universitàries. No proclamem que ho farem: ho farem.

Atesa la imposició de l’Estratègia 2015, és a dir, en vista de l’assalt final dels governs capitalistes espanyol i català per destruir la Universitat de Barcelona com a universitat pública i de qualitat, i en vista de la complicitat dels equips rectorals present i futur, posem la COS a la vostra disposició: becaris i PAS, alumnat i professorat. Tingueu en compte que dins el camp de la Governança, per si no n’hi hagués prou amb el pas del model parlamentari al presidencialista en el sistema claustral (el vet d’un rector demana el 80% dels vots –els quals es divideixen electoralment per grups corporatius, de manera que a l’origen una persona no equival a un vot–), es preveu el nomenament extern –per part del govern polític de torn a través d’òrgans en què aquest serà majoritari– dels rectors, d’aquí en sortiran els degans, i d’aquí –al seu torn– els caps de departament, a l’ombra de patronats amb la presència d’empreses privades. Digueu-ne feixisme postmodern, tecnofeudalisme, neoliberalisme clientelar...

Ha nascut la COS de la UB, si vols participar-hi escriu-nos a ub ARROBA sindicatcos.cat. Farem per vosaltres el que generacions d’avantpassats han fet per nosaltres: plantar cara al classisme, ja que al nostre context combatre per l’educació pública significa fer-ho alhora per la justícia i l’emancipació socials. Fa 90 anys un treballador llibertari lleidatà del Raval de Barcelona, el Noi del Sucre (en Salvador Seguí), ho deixava clar: “La qüestió social no és més que això: arribar a aprendre com es defensa la vida.”

Barcelona, 6 de setembre del 2012


PRESENTACIÓ COS UB:
DIMARTS 25 DE SETEMBRE
12 DEL MIGDIA

AULA MAGNA DE LES FACULTATS
DE GEOGRAFIA I HISTÒRIA, I DE FILOSOFIA
Carrer de Montalegre - 6, 4a planta (Metro: Universitat i Catalunya)


[Hi portarem fulls d’afiliació de la COS; i abans ficarem fulls informatius a les bústies per a qui vulgui formar part de la llista de correu / ub ARROBA sindicatcos.cat]
Mira també:
http://sindicatcos.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
La COS està en un procés d'expansió, i ben aviat hi haurà noves i "grans" novetats ;)

Que es prepari el sindicalisme pactista i estatal
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
Enllaç per llegir o descarregar el num. 19 del Solidaritat, publicació nacional de la Coordinadora Obrera Sindical, corresponent a la tardor de 2012:

http://issuu.com/fotlifoc/docs/xarxa_solidaritat_19
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
Fa 90 anys un treballador llibertari lleidatà del Raval de Barcelona, el Noi del Sucre (en Salvador Seguí), ho deixava clar: “La qüestió social no és més que això: arribar a aprendre com es defensa la vida.”

Un militant de la CNT.
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
manipuladors?

Insultes gratuitament, deixes clara la teva presumpta militància i de veritat esperes que ens creguem que ets de la CNT?

Realment el gremi dels provocadors darrerament està en hores baixes...

endavant la COS i la resta de sindicalisme combatiu!
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
“A Catalunya, els elements reaccionaris del catalanisme, sovint aixequen la bandera de les reivindicacions catalanes, en un sentit nacionalista. I quan més soroll fan és en els moments es quan es produeix un fet social de ressonància, talment com si cerquessin la intervenció de les autoritats de l’Estat espanyol per a batre els treballadors catalans. Nosaltres, ho dic ací a Madrid, i si convé també a Barcelona, som i serem contraris a aquests senyors que pretenen monopolitzar la política catalana, no per assolir la llibertat de Catalunya, sinó per poder defensar millor els seus interessos de classe i sempre amatents a malmetre les reivindicacions del proletariat català. I jo us puc assegurar que aquests reaccionaris que s’autoanomenen catalanistes el que més temen és el redreçament nacional de Catalunya, en el cas que Catalunya no els restés sotmesa´. I com que saben que Catalunya no és un poble mesell, ni tan sols intenten deslligar la política catalana de l’espanyola. En canvi, nosaltres, els treballadors, com sigui que amb una Catalunya independent no hi perdríem res, ans el contrari, hi guanyaríem molt, la independència de la nostra terra no ens fa por. "

Salvador Seguí, 1919, Ateneu de Madrid.

Força amb el sindicalisme combatiu!

(tant de bó la COS i la CNT treballin junts en tot allò que puguin).
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
Salvador Seguí = un militant de la CNT

Conegut per això i no per lo de "treballador llibertari lleidatà".

La manipulació es dóna en tant s'amaguen unes sigles premeditadament. La COS, com qualsevol organització de polítics professionals, vol recollir certs aspectes de l'anarcosindicalisme, inclús dels seus militants, per un projecte que no té res a veure amb això.

T'ha quedat clar?
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
però de veritat saps que vol dir la paraula manipular?

manipular seria: "un militant del partit Estat Català, Salvador Seguí..." o "un monjo tibetà, Salvador Seguí..." dir que és un treballador llibertari lleidatà és dir TOTA la veritat.

Una altra cosa es que no t'agradi que no es faci propaganda de les teves (suposades, perquè jo no m'ho crec) sigles.

De totes maneres, sospito que més enllà que la frase sigui més o menys afortunada, a tu el que et molesta és una altra cosa...
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
em sembla que el comentari de COS - Manipuladors, està fora de tó, en tot cas, segons el diccionari una de les accepcions de manipular és:

Influir a una persona o intervenir en un asunto de forma maliciosa y poco honesta para conseguir un fin determinado.

Suposo que aquesta és la definició a la que es refereix, en qualsevol cas, probablement hagués sigut millor que la cos no omitís que Seguí fou militant de CNT, igual que també sería millor que el senyor aquest baixés el seu tó. i estic d'acord amb tú, que crec que a ell el que li molesta no és la frase en sí sinó l'augment d'aquest sindicat. Jo personalment, me n'alegro i com ja he dit abans, tant de bó confluiren més sovint els sindicats combatius.

Juntes podem.
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
En Gerard Horta ha escrit el text i assumeix tota la responsabilitat. Hi ha algun text publicat en què he explicat, òbviament, que el Noi del Sucre fou militant de la CNT. I ni vaig pensar a esmentar-lo amb la sigla perquè a la meva edat ja en tinc els ous petats de tanta sigla que no és res més que puta església, però ho dic ben fort per enèsim cop a la meva vida: senyores i senyors, per si no ho sabien el Salvador Segui fou militant de la CNT (el sector més espanyolista i dogmàtic s'hi pixava, encara que vaja, això no ve a tomb). Fi de la collonada.

Amunt la COS i la gent que lluita ara, ahir i demà sota la sigla que sigui. I tant de bo amb unitat d'acció i algun dia sense sigles! Salut!
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
Ànims, companyes!
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
"dignificar la feina"... puf

Una curiositat: el sector espanyolista qui se suposa que era?
Sindicalisme d'acció directa es el que cal !
06 set 2012
Tampoc cal treure-li tanta punta al llapis, no?

A mi em sembla que ha ningú mínimament polititza't se li escapara, que aquest tal "el noi del sucre"(llibertari per mes senyes); era efectivament de la CNT per molt que el text en qüestió, ho ometi. No us sembla?.

Qui ignori que Salvador Segui era de la CNT? probablement ignorara igualment que és la CNT? i quins objectius persegueix?. No crec sincerament que aquest sigui el problema.

En tant que treballadors i treballadores (independenment de les fòbies i les filies personals) crec que la discussió s'hauria de centrar en el la metodologia, i en recuperar l'esperit democràtic de les assemblees de treballadors i l'acció directa, enfront el delegacionisme i la cultura del sindicat com a mera gestoria laboral, imposada per les centrals sindicals que varen firmar els pactes de la Moncloa.

Per ultim recordar que la COS ha treballat amb més d'una ocasió, al costat del moviment anarcosindicalista (CNT, SO, CGT). L'enemic real no serà mai el company que treballa al costat teu a la cadena de muntatge. Amb la que esta caient!!! Felicitats a la COS, que ella faci la seva feina que nosaltres farem la nostra, i a la barricada ens trobarem quan sigui de menester. Ja saben on trobar-nos.
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
Qui era? En Juan García Hispano-Olivetti, suposo.
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
"dignificar la feina"... puf

Una curiositat: el sector espanyolista qui se suposa que era?
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
Ara el sector radical l'hi diuen sector espanyolista. Si en Segui tenia alguna animadversió era per ser més possibilista, com va demostrar durant la vaga de la Canadenca, no perquè fos catalanista, quina bajanada.
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
jo vaig llegir que Garcia Oliver de petit insultava al mestre dient-li panxut castellà.

perdó per repetir el missatge.
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
felicitats, independencia, socialisme i autogestio.
salut.
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
si l'EI, volen una societeat catalana, lliure i socialista, son autogestionaris i creuen en el municipalisme i les assemblees, pot ser son mes aparop de tradicio (autoctona) llibertaria, que no del marxisme-leninisme centralista-democratic.
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
A l'EI hi ha diversitat per una raó: perquè cap model del passat serveix del tot pel 2012, i per tant bebem de diverses fonts.

Jo per exemple em tira molt més el PSUC i Estat Català- Partit Proletari, però igual hi ha algun altre que li tira més el BOC (després POUM) o la CNT.


En tot cas això és el de menys per a nosaltres, lo important és ON ANEM. I tenim molt clar que necessitem un estat propi, socialista i per a tot el país ;)
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
A l´EI hi ha diversitat: tant formem una seccio sindical a la uni per lluitar contra "rescats i retallades", com ens nem de festa o a passejar per la nit amb qui les propícia. O pinto a les parets falç i martells, i després dic que sóc llibertari. O pròximament em presento a les eleccions de la generalitat, o... etc, etc...
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
No feu ni cas dels comentaris d'aquest tiu. Em sembla que només volia obrir un debat absurd i que no porta enlloc segurament perquè té algun tipus d'animadversió especial cap a vosaltres.

Per mi és un orgull que altres organitzacions no específicament llibertàries es fixin en alguns dels nostres militants, deu ser que alguna cosa van fer bé.

I per descomptat que CNT seguirà col·laborant amb la COS i amb altres sindicats combatius, això si, de manera autònoma en cada localitat. N'hi haurà on es donarà aquesta col·laboració i d'altres on no. Com va dir aquell: Va com va!!
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
ui el de "cnt Olot" ves amb compte perquè acabes de citar a Ovidi Monllor sense informar de què el seu pare era anarquista, que va nèixer a Alcoi i morir a Barcelona i que ell va militar al PSUC i al Partit dels comunistes de catalunya, preparat per al paredó
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
Deixeu en Salvador Seguí en pau. Per a la vostra propaganda, feu servir frases dels vostres militants, com per exemple "Com em filmis, et trenco la càmera" (El Noi del Martell).
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
06 set 2012
Per aquí dalt he llegit "la COS sindicat de politics professionals".

HAHAHAHAHA Sí, els trols estan en hores molt baixes.
Re: >>> Neix la COS a la Universitat de Barcelona!
09 set 2012
Gràcies, company de la CNT d'Olot. Salut!
Sindicato Sindicat