Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : educació i societat : laboral : pobles i cultures vs poder i estats
Sobre la vaga que es farà a l’educació pública a Catalunya, des del 12 de setembre
04 set 2012
Aquest any, NO COMENCEM EL CURS!!
12 Setembre, vaga primària (dos dies a la setmana)
12-13 Setembre, vaga secundària (dos dies a la setmana)
19 Setembre, vaga adults i cicles (dos dies a la setmana)

11 Octubre PROTESTES a tot l'estat

A Madrid es convoca VAGA INDEFINIDA
Hi han moltes raons per la vaga:

L’acomiadament del professorat interí (prop de 3.000 companyes i companys a partir del setembre)
La precarització de la feina docent
La davallada de mitjans per a les beques de menjador, els llibres i les colònies escolars
La modificació de l’horari lectiu i de permanència
L'augment de les ràtios alumnat/professorat
Les pèrdues de grups i línies i no pas per motius demogràfics
La davallada dels mitjans per a l’atenció a la diversitat
La manca de cobertura de les baixes laborals fins al 10è dia
La manca de cobrament del 100% del sou en cas de baixa
Les contínues reduccions salarials
El fet que els substituts no cobraran les hores de pati ni una part de les de preparació –tal com els substituts que han treballat la major part del curs no han cobrat el mes de juliol–

Tot plegat s’insereix en l’atac frontal del govern de la Generalitat de Catalunya contra l’educació pública, mentre amb recursos públics es continuen sostenint les escoles concertades.



Per totes aquestes raons es convoca a la vaga a les treballadores i treballadors de l’educació pública en lluita de la nostra ciutat i als milers de mestres que a partir del setembre romandran sense feina.

Atesa la convocatòria de vaga duta a terme per la Coordinadora d’Interzones (constituïda assembleàriament per treballadors de l’educació pública i militants de base de diversos sindicats), les persones afectades fem una crida a la col·lectivitat educativa i la majoria popular de Barcelona a manifestar-se amb nosaltres a través de les diverses mobilitzacions que convoquin.

La més important en aquest procés és la vaga dels centres educatius públics que s’iniciarà als dies 12, 13 i 19 de setembre (primer dia lectiu dels diferents centres públics de Primària, Secundària, Cicles i Escoles d’adults), i els dies 26 i 27 de setembre.

Aquestes jornades de vaga i mobilitzacions tindran continuïtat a partir d’octubre en forma de vaga indefinida discontínua avaluable mensualment pel mateix comitè de vaga convocant. Així es pretén tombar el rumb implacable que el Dept. d’Ensenyament ha emprès contra una educació pública condemnada a esdevenir un gueto per a les classes populars.

Serà una vaga llarga i dura, per això us encoratgem a solidaritzar-vos-hi: la gent treballadora, les AMPA, l’Assemblea groga i l’espectre ampli de col·lectius populars de Barcelona amb els sindicats...

Hi ha 3.000 companyes i companys que al curs vinent no treballaran: enmig d’aquesta ofensiva brutal contra la societat barcelonesa i catalana entenem que una vaga com aquesta és l’únic mitjà per defensar les nostres conquestes: La lluita és l’únic camí.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sobre la vaga que es farà a l’educació pública a Catalunya, des del 12 de setembre
05 set 2012
Serveixi d'exemple la lluita estudiantil Chilena
Sindicat Terrassa