Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: laboral
Campanya contra l'atur a Barcelona.
04 set 2012
Una vintena de militants de CNT s'ha concentrat en les dependències de l'oficina d'ocupació del carrer Sepúlveda, a Barcelona. L'acte s'emmarca dins de la campanya que CNT està portant a terme aquests dies a nivell nacional, contra l'atur i les retallades socials.
inem02.jpg
Al voltant de les onze del matí del passat divendres 31 d'agost, la militància de diferents Sindicats de la província de Barcelona, ha acudit a l'oficina d'ocupació del carrer Sepúlveda i, al seu interior, ha distribuït octavetes i ha desplegat una pancarta amb un missatge clar: "Treballar menys per treballar tots". Alguns companys s'han dirigit, mitjançant megafonia, a les persones en atur que hi esperaven el seu torn, així com als treballadors de l'oficina. Els companys han explicat en què consisteix aquest lema i perquè la CNT aposta per la reducció de la jornada laboral (sense que impliqui reducció salarial), com a mesura davant el problema de l'atur.

La CNT no vol abanderar un discurs que molts van a titllar de utòpic; vol objectius assolibles, pels quals poder treballar cada dia. En aquest sentit, s'ha explicat també com caldria redirigir certes sumes econòmiques de les que es beneficien només alguns sectors, per poder permetre que aquesta reducció de jornada pugui realitzar-se sense reduir els salaris.

Darrere també que els objectius d'aquest sindicat siguin assolibles pels treballadors, cal que tots i totes siguem conscients de quin és el problema i quina la solució que es pretén assolir, per poder lluitar per ella. Per això s'ha portat l'acte fins al lloc de peregrinació obligada de tota aquesta població en atur. L'oficina d'ocupació ha resultat ser el marc perfecte per posar en evidència la situació real. L'atur no és una estadística, ni un gràfic que puja i baixa, ni dos minuts en el telenotícies. L'atur és la vida quotidiana de totes les persones que s'asseuen a esperar amb un número a la mà. Tots aquests "el seu torn, gràcies" a les mans de la gent, han deixat de ser un mer tràmit per prendre el relleu de condicionant de les vides dels qui els sostenen. Algunes d'aquestes persones estan lluitant per canviar aquesta situació, oferint alternatives a haver de dependre d'ajudes i almoines que avui et corresponen i demà ja veurem. Perquè moltes de les persones que avui repartien octavetes i llançaven discursos, també es troben en situació d'atur. No són gens diferents a les persones que esperaven el seu torn, no gaudeixen de cap privilegi per pertànyer a un sindicat. La CNT està a la mateixa altura que qualsevol treballador, aturat o actiu, perquè són treballadors els que la formen.

Prova d'això és la bona acceptació de la presència i paraules d'aquest sindicat durant aquest acte, que s'ha pogut dur a terme durant aproximadament una hora sense incidències i sense interrompre el funcionar habitual de l'oficina d'ocupació.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=YHawfEF-S7M
inem03.jpg
inem04.jpg
inem05.jpg
Mira també:
http://barcelona.cnt.es/pivot/entry.php?id=906
http://www.youtube.com/watch?v=YHawfEF-S7M

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat