Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Els sindicats d'estudiants de les diferents nacions de l'estat espanyol es mobilitzaran l'11 d'Octubre.
04 set 2012
Deu organitzacions independentistes i d'esquerres reivindiquen "el dret de cada poble a decidir lliurement sobre la seua educació"
bcn.jpg
Deu organitzacions estudiantils de diferents "nacions oprimides a l'Estat espanyol", segons es presenten elles mateixes, han convocat per al pròxim 11 d'octubre el Dia Internacional de Mobilització i Lluita Estudiantil.

Alguns dels representants d'aquestes organitzacions independentistes i d'esquerra han criticat aquest matí que el Govern "destrueixi fonts de riquesa col · lectiva, com l'educació". Per aquest motiu, i en contra de les retallades empresos pel Ministeri d'Educació, aquests col · lectius proposen plantar el proper 11-O perquè "l'única alternativa possible és una escola pública, laica, popular, anti-patriarcal, digna i que compleixi amb les necessitats lingüístiques i culturals de cada nació ", han asseverat.

Les organitzacions que convoquen la mobilització són Ikale Abertzaleak (País Basc), SEPC (el sindicat estudiantil majoritari a Catalunya), Universitat (Aragó), Yesca (Castella), Lliga Estudiantil Galega i Agir (Galícia), Regüelta (Cantàbria), Darreu ( Astúries) i SAT i Jaleo (Andalusia). Ja es van oposar al procés de Bolonya a les universitats, quan, recorden, tots els van titllar de "bojos i extremistes". Anys després, critiquen que "sigui ara quan els diferents rectors es facin les mans al cap" davant les reformes de Wert.

Totes aquestes organitzacions reivindiquen "el dret de cada poble a decidir lliurement sobre la seua educació" i apunten que l'única manera d'aconseguir-és amb la sobirania. Critiquen les reformes que "pretén imposar" el Govern de Mariano Rajoy i acusen els dirigents autonòmics i forals d'aplicar aquests canvis "sense cap tipus d'inconvenient" davant l'oposició de la ciutadania.Afegeixen a més que les mesures d'Executiu "condemnen a la desaparició" a les diferents llengües i cultures dels pobles.

Els col · lectius del País Basc, Galícia i Catalunya han assenyalat que plantegessin la vaga general per al 11-O. La resta de representants han aclarit que encara estan decidint les actuacions que duran a terme.
Mira també:
http://www.publico.es/espana/441755/sindicatos-estudiantiles-convocan-movilizaciones-para-el-11-de-octubre

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els sindicats d'estudiants de les diferents nacions de l'estat espanyol es mobilitzaran l'11 d'Octubre.
04 set 2012
Mobilitzacions estatals, d'acord... però com a estudiants de cada poble, no "españoles todos" com ens volen alguns. Coordinació entre els estudiants (i treballadors) dels diferents pobles SÍ, homogeneització espanyola NO.

Endavant amb l'11-O
Re: Els sindicats d'estudiants de les diferents nacions de l'estat espanyol es mobilitzaran l'11 d'Octubre.
04 set 2012
¿Y Extremadura?

Viva Extremadura libre y con salida al mar !!!

Extremeñu, agila p'alante !
Re: Els sindicats d'estudiants de les diferents nacions de l'estat espanyol es mobilitzaran l'11 d'Octubre.
05 set 2012
No em refio ni un pel del poble català
Re: Els sindicats d'estudiants de les diferents nacions de l'estat espanyol es mobilitzaran l'11 d'Octubre.
06 set 2012
No existe ninguna organización juvenil ni estudiantil soberanista ni independentista extremeña, por eso no aparecen aquí compañero.

PD: A parte, de que Extremadura culturalmente es una parte castellana o castellanoleonesa (Cáceres) y una parte claramente andaluza (Badajoz).
Sindicat Terrassa