Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
31 ago 2012
ERC ja ha demanat la compareixença urgent del ministre de Defensa perquè en doni explicacions
thumb_474__4.jpg
Francisco Alamán Castro, un coronel de l'exèrcit espanyol, ha amenaçat Catalunya amb una intervenció militar si opta per la independència. Ho ha declarat públicament en una entrevista a Alerta Digital, un petit diari d'extrema dreta. ERC, a través del diputat Joan Tardà, ja ha demanat la compareixença urgent del ministre de Defensa espanyol, Pedro Morenés, perquè en doni explicacions per les amenaces militars contra Catalunya. 'Exigim que el govern espanyol desautoritzi immediatament el coronel i depuri responsabilitats', ha dit a VilaWeb.

En l'entrevista es pregunta a Alamán si preveu la independència de Catalunya a l'horitzó:' La independència de Catalunya? Per damunt del meu cadàver i el de molts. Els militars vam fer un jurament sagrat: complir l'ordenament constitucional que consagra la unitat d'Espanya com un principi irrenunciable. També vam jurar defensar-ne la integritat territorial amb les nostres vides i tot. Però tenim una cosa que aquella gent mai no tindrà: sentit de l'honor i sentit del deure.'

I continua les amenaces: 'Tot i que el lleó sembli adormit, que no el provoquin gaire, perquè ja ha donat proves sobrades de la seva ferocitat al llarg dels segles.'

Per Alamán, 'la situació actual és molt semblant a la del 1936, però sense sang'. 'Per desgràcia, les dades ens indiquen que la situació no farà sinó empitjorar els mesos i anys vinents.'

Alerta Digital també pregunta al coronel de l'exèrcit espanyol per l'aprovació unilateral d'independència de Sant Pere de Torelló (Osona), en el ple de dilluns vinent. 'Es tractaria d'un acte de traïció tipificat clarament al codi penal espanyol. Per tant, si al ple s'aprova aquesta barbaritat, s'hauria de detenir immediatament tant el batlle com els regidors que votin en favor de la proposta.'
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/noticia/4036939/20120831/coronel-amenaca-publicament-catalunya-intervencio-militar.html
http://www.324.cat/noticia/1869332/politica/Un-coronel-de-lexercit-espanyol-amenaca-amb-una-intervencio-militar-si-Catalunya-vo

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
31 ago 2012
Fragmento de la "entrevista" censurada por Vilaweb:

"Además, el coronel cuestiona que el independentismo pueda ser mayoritario en Catalunya, con argumentos como que "en vida de José Antonio, la Falange llegó a reclutar a más militantes en Barcelona que en Madrid" y que "la burguesía catalana que hoy abraza la causa nacionalista fue el sector más fervorosamente franquista que hubo en España"."

Publicado en:

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/coronel-ejercito-amenaza

Bien, está claro que este personaje va a dar muchas alas para una celebración de una diada llena de fervor patriótico, rozando casi el orgasmo. Siendo, quizás su nombre el más coreado en todas las manifestaciones del 11S, tanto por el convergente de turno como por el resto de formaciones políticas y sociales, nazionalistas o no. No hay nada como un militroncho carajillero y de taberna para cerrar filas entorno a la senyera, y porque no, perdonar los pequeños deslices del nostre govern en su política de "recortes". Por fin podremos abrazarnos como hermanos frente al enemigo exterior (aunque sea en este caso un personaje sacado de Torrente 4). Se dice que uno se puede valorar según los enemigos que tiene, pues en este caso no nos podemos alegrar mucho de nosotros mismos.

Independientemente del imbécil en cuestión y de la tajada que puedan sacar los imbéciles de aquí con él, me parece más interesante, quizás sólo a mí, analizar el eco mediático que va a tener este asunto y sus discursos, tanto en los que se dice como en lo que se evita decir. No hay que ser un lince para preveer todos los litros de tinta que se verterán en este asunto para calentar el 11S, quizás sea un poco precipitado comenzarlo ahora, pero me ha parecido sorprendente (que no anecdótico) la versión de vilaweb. En ella se corta un texto donde no deja muy bien parado a los catalanes, o por lo menos a la idea de los catalanes que tiene vilaweb. Ese fragmento sí lo publica el periódico y lo he pegado al principio del comentario.

Este es sólo el principio de la propaganda, las medias verdades, ocultar lo que no interesa y dar un altavoz a un burro para que su rebuzno lo podamos oir todos. Dentro de muy poco vamos a ver como los medios van a dar espacio, si no directamente la portada, a esta noticia y veremos como poco a poco la maquinaria de propaganda comenzará a ponerse en marcha... todo el mundo va a conocer a ese coronel, hasta ahora oculto en algun cuartel perdido por los monegros, en cuya mano está la ocupación militar de nuestro país!

Lo que no deja de ser, a mi entender, una breve nota dentro de la enciclopedia freak de la españa negra, se convertirá por arte de la propaganda pre11S en asunto de estado.

Esten atentos a sus televisores....
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
31 ago 2012
Perdona, però vilaweb no té per que reproduir cap entrevista i fer-li propaganda d'aquest retrassat. L'únic a destacar és l'amenaça directe que suposa i com inexplicablement ningú del govern l'ha destituit immediatament. La resta d'opinions d'aquest subjecte són del tot irrellevants.

I per cert, fixa't com sou els anarcos espanyols: us molesta, en el fons, que la dialèctica es situi en termes poble català vs estat espanyol o independència vs. estat espanyol i que vosaltres no sortiu enlloc de la foto ni tingueu absolutament cap paper. Aquesta classe de comentaris no deixen d'expressar la "rabieta" de no pintar absolutament res, els enemics d'aquesta gent som nosaltres, els catalans conscients de ser-hi i de voler la independència. Els que sou com tu no sou enemics de ningú, només frikis que patalegen. Sense més.
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
31 ago 2012
Un funcionari al qui paguem entre tots diu que cal utilitzar les armes de l'estat espanyol i resulta que tot plegat resulta ser propaganda nazionalista (catalana, of course). En fi... .
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
31 ago 2012
Primero, no soy "anarco", aunque hay prácticas anarquistas perfectamente asumibles como formas de organización social.

Segundo, no soy español, nacer en el cinturón metropolitano de barna no me define ni como español ni como catalán. No respondo a clasificaciones preestablecidas por gente como vosotros, que ni conozco ni reconozco que tengan esa capacidad sobre mí.

Tercero, no es una rabieta, es una reflexión sobre VUESTRA estúpida dialéctica y de como os complementáis los estúpidos hasta extremos grotescos. Tampoco quiero salir en la foto, para eso ya estáis vosotros.

Cuarto, a "este retrasado" le van a hacer toda la propaganda que puedan... ¿adivinas quién, y adivinas porqué?. Un personaje así viene en bandeja de plata en un momento como este y lo van a explotar al máximo.

Que no me extienda en evaluar al personaje en cuestión es por la sencilla razón de que no merece la pena, considero más interesante la utilización de esta "boutade" por las distintas partes (y en especial por la que me es más cercana) como ficha que mover en el tablero donde se están jugando unos intereses de clase que no son los míos.
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
01 set 2012
"Cuarto, a "este retrasado" le van a hacer toda la propaganda que puedan... ¿adivinas quién, y adivinas porqué?. Un personaje así viene en bandeja de plata en un momento como este y lo van a explotar al máximo."

comparteixo aquesta opinió. Sino de què es furga en una revista falangista de merda que no llegeix ningú per donar-li bombo (al que interessa, evidentment).

identitat cultural si, interclasisme no
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
01 set 2012
Perdona, però és un tinent coronel, això de que no li fa cas ningú és si més no, una bestiesa.

El que passa és que als narcos us costa posicionar-vos, però aviat ho haureu de fer, o Catalnunya o Espanya, vosaltres decidireu.
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
01 set 2012
La tia amb qui follo és del 15m, viu a sant gervasi i té un pis de 400 m2,això si que és interclassisme, xD
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
01 set 2012
Es que lògicament que se l'explota, se'n diu estratègia política: explotar els errors de l'enemic (especialment dels sectors més retrassats) és clau per a la victòria.

Si un empresari important (perquè un tinent coronel és una figura important) fa unes declaracions de que "cal tornar a l'esclavisme" o "amb Franco els empresaris vivien millor", l'esquerra no ho aprofita i ho explota?¿? si un capellà diu que les dones que porten minifaldilla se les pot violar, o que els homosexuals són tots uns degenerats que cal curar-los, no s'explota això?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?

seria d'imbècils no fer-ho, i de fet, es fa (o no ha passat mai els casos que dic?).

Aquí el que passa està clar: molesta al teu perfil de gent, als que nascuts en el "cinturón metropolitano" gaudiu dels privilegis de conquesta, que l'enemic sigui el poble català (al que no us adderiu, no vagi a ser que perdeu els privilegis). La cosa està molt clara: si un immigrant pakistanès, xinès o de qualsevol nacionalitat arriba aquí, haurà d'apendre les llengües oficials d'aquí per relacionar-se amb la gent d'aquí.

En canvi si ho fa un immigrant espanyol o castellanoparlant, pot anar fent sabent només el castellà. Aquest immigrant, per tant, té un PRIVILEGI per damunt la resta: amb la seva llengua en té prou. I per què? doncs perquè la dominació política és espanyola.

Ergo, es lògic que els que gaudeixen de PRIVILEGIS, siguin reticents a perdre'ls. A pocs homes els hi feia gràcia (inclús a la suposada esquerra) que les dones poguessin votar a la República. A pocs blancs els va fer gràcia que els negres deixessin de ser esclaus, i pocs francesos volien perdre Algèria. I estem parlant d'obrers. Però homes. O blancs. O francesos.


Perdre privilegis sempre costa per als que viuen acomodats a ells. Però els oprimits mai ens rendim, i en el cas dels catalans, sembla que queda poc per la victòria (si més no, parcial, al Principat) ;)
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
01 set 2012
Cómo?

"…als que nascuts en el "cinturón metropolitano" gaudiu dels privilegis de conquesta…"
Pues la verdad, el único privilegio del que me siento partícipe, es el de tu prejuicio absurdo. Las personas de ese "cinturón metropolitano" al que te refieres, estamos sometidas al mismo dominio, y al dominio de los que como tú, no se reconocen en el sentimiento de clase y se atreven a hacer una subclase periférica como la de "cinturón metropolitano", sobre la que sentirse superiores…

Confundes ideología capitalista con "error", y eso nos da una referencia sobre el punto desde el que te situas, aunque luego les llames "enemigos", expresión que es la que los mercenarios del poder han utilizado muy a menudo para referirse a las personas anticapitalistas o que están contra su sistema.

Importante los matices: "pocos hombres", "pocos blancos", "pocos franceses"… ¿Quieres decir esto que no son todos los hombres, los blancos o los franceses?. Porque las personas migradas de otra parte del estado, algunos no pueden pertenecer a ese grupo de "pocos", no será que necesitas vernos a todos igual, no sea que acabes confraternizando con un posible "enemigo". También es muy interesante cierta cuestión por lo perversa. Podría entender perfectamente que esa construcción identitaria se hiciese desde el sentimiento de pertenencia a un pueblo y a una cultura como la catalana, pero esa construcción identitaria como oprimidos y persegidos, es la misma que la que han utilizado históricamente los sionistas de judíos para su expansionismo territorial y político. El paralelismo es bastante inquietante, especialmente cuando personas migradas, que llegan de una situación de explotación o de acaparación de territorios por parte del capital en otras partes, y por tanto, no son menos víctimas que las personas explotadas en Catalunya, se encuentran con un rechazo por parte de gente como vosotros, a los que les importa muy poco las circunstancias y sólo destacáis el aspecto de la lengua y de vuestra "opresión". En este punto, ya no encuentro palabras para definir o calificar vuestra perversión, no sólo queréis el control de vuestros campos de refugiados del "cinturón metropolitano", sino que además pretendéis que la lengua sea otro instrumento más de dominación, tal y como os han hecho a los catalanes como a tantos otros pueblos de este estado y de este planeta. Sinceramente, nuestras luchas son muy diferentes y en la esencia, opuestas.
Cuando empecéis ha hablar sobre cuál es esa cultura catalana que, más allá de la lengua, intentáis luchar, podremos constatar si hay lugares comunes… Si la cultura por la que lucháis es por la de "la botiga mès gran del mòn", sois los mismos capitalistas, pero con denominación de origen.
No me cuesta identificarme con "visca la terra lliure" y eso va bastante más allá que "la nostra llengua" a la que os limitáis. La nostra llengua és molt important, però no suficient!
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
01 set 2012
independència de "CATALULA"?
no els feu ni puto cas als militars españols. no poden moure ni un dit sense que ho permetin la otan, la onu, el rey, saputamara, el president, el ministre de defensa, el congrés, els mitjans de comunicació, els seus superiors, els seus inferiors, els jutjes, el cni, la cia, l fbi, l asn, el serveis d inteligència francesos, alemanys, russos i anglesos la policia local de madrit (que poden bloquejar el trànsit devant d un intent de cop d estat,,,), els massons, els jueus capitalistes, la merkel, el vaticà,,,,,,
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
01 set 2012
Que l'estat concebi els castellanoparlants residents a catalunya com a ciutadans preferents o, com a mínim mereixedors de ser-ho, (que ho dubto bastant), és una simple opinió que no culpavilitza ni converteix en enemic al "xarnego", i dic xarnego amb tot el respcete perquè jo en sóc i orgullós.
Això de que hi ha xenofòbia anticastellana a catalunya és mentida, i molt menys si parlem d'independentisme militant. De fet és una qüestió molt seriosa, som un poble que cerca tenir més poder i no hem de crear divisió entre nosaltres per raons d'origen. és contraproduent. així que s'evita la xenofòbia no només per raons ètiques i ideològiques, sinó també per pur pragmatisme i intel·ligència estratègica.
La cultura catalana ha de se diversa i oberta, però ha de tenir el català com a llengua vehicular. i si un dia aquesta llengua canvia o entren de noves, que sigui per causes naturals, no per imposicions polítiques estatals, que reben el suport dels ultraliberals lingüístics que embruten la paraula "llibertat" posant-se-la a la boca.
Ningú vol crear la botiga més gran del món. Volem que les decisions polítiques que prenem es duguin a terme de la millor forma possible, i per aixìo ens hem de desempallegar dels filtres de poder del TC, del congrés i del senat, i de l'amenaça constant de l'exèrvit i la policia espanyola (incloent aquí els gossos de quadra).
La independència de catalunya és una gran oportunitat.
http://www.vilaweb.cat/opinio_contundent/4037192/arcadi-oliveres-diferen
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
01 set 2012
També diuen que el capitalisme és una gran oportunitat..., d'esclavització dels pobles i una gran oportunitat per els de sempre.

Les teves paraules no tenen res a veure amb el que es deia al comentari de "lògicament"; pot ser sou la mateixa persona, o no, però el contingut cambia molt.

"Lògicament" parla de que tenim "privilegis" i que la nostre por a perdre'ls, ens fa còmplices amb l'estat espanyol.

En comptes de respondre-li com persona del "cinturón metropolitano", ho faig com a xarnego.

Pot ser que tu no ho utilitzis pejorativament, però aquest terme ha estat utilitzat sempre per a marcar la diferència d'origen d'altra terra i d'inferioritat..., sense importar les circumstàncies polític-econòmic-socials que han dut a aquestes persones a migrar... Nòmes cal recordar les paraules d'alguns "ilustres" catalans, Marta Ferrusola, Heribert Barrera, Jordi Pujol, Duran Lleida, etc... Els seus discursos se semblen molt al de Georgina Hope Rinehart (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/452533/index.php), per el que la qüestió de classe esta molt mès enllá de la qüestió de la llengua. Per als rics, els pobres mai deuríem ser feliços. I ens ho recorden sempre que poden en qualsevol llengua.

Aixó de que ningú vol crear la botiga més gran del món, ho dius em broma, no? Que jo sapiga, ja l'han creada, fins i tot amb parcs temàtics, i ha estat promoguda per polítics que es diuen catalans (PSC, CiU, ERC, PPC, IVC, etc...)

Quan es parla dels catalans de la manera que ho fa "lògicament", és com qui parla dels "homes", dels "negres", o de qui "s'expresa en castellá", com si tots els homes fossin masclistes i mosògins. Com si tots els negres fossin anti-racistes. Com si tots els que parlan o escriuen en castellá fossin espanyolistes... Soc conscient de que en moltes parts d'aquest estat espanyol, hi ha xenofòbia envers els catalans i d'aixó la dreta catalana, te molta responsabilitat, però mai ho dieu. No és mentida que a Catalunya tambè hi ha certa xenofòbia institucional i per part de certs sectors. Quan a algú li diuen "espanyoliste" es fa amb intenció d'insultar i d'ofendre'l.

La concepció inclusiva de l'EI, la puc entendre perfectament i fins i tot a compartir-la sense que això representi parlar d'estat.
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
01 set 2012
No ho deia en broma, lo de "ningú", em referia al poble, no a les classes dominants ni les elits polítiques. però precisament si aquestes elits es pensen que una cat independent serà com una espanya en petit on ells seran els reietons, ho tenen difícil. Els MMSS catalans són molt forts i el poder burgès català es quedarà molt més sol del que està ara davant. Pot ser que incrementi la repressió, però comptarà amb molts menys efectius policials... pot ser interessant, no trobes?
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
01 set 2012
Clar que es fa "propaganda" d'això. Qupè passa, us fa pal que es pèrcebi espanya com un estat postfeixista minat de colpistes?
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
01 set 2012
Reaccions de la gent del ppc i C's. Ho justifiquen:
http://politica.e-noticies.cat/diputats-en-defensa-del-coronel-67451.htm
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
01 set 2012
Al "lògicament"

La explotación del abrupto del militar chusquero tiene sentido dentro de tu propia dialéctica (maquiavélica) y de los intereses políticos que hoy en dia se están jugando entre las clases DIRIGENTES, no entre los que estamos sufriendo las políticas de "recortes" alentadas por esas mismas clases, independientemente del lugar donde hallan decidido aplicarlas. La ocupación de espacio público por vuestra dialéctica no es casual, viene dada por el apoyo de los grupos más privilegiados de las partes "enfrentadas" y tiene como resultado la ocultación (y en definitiva la negación) de un discurso que pudiera poner en peligro sus privilegios de clase . Vuestro discurso (nazionalismo vs nazionalismo) está economicamente respaldado y es impuesto por aquellos que buscan una manera de rentabilizar aun más sus intereses en los tiempos que corren o, en el peor de los casos, no perder los privilegios de los que hasta ahora disfrutan. Si se ocupa todo el espacio mediático con SU discurso de clase se está negando una salida a la crisis que no sea la SUYA. Es la vieja táctica de plantear el problema y darte al mismo tiempo la solución. Te digo lo que de verdad tiene que preocuparte, pero como soy así de majo, también te ofrezco como lo puedes solucionar. Genial, ¿verdad?. El objetivo no es otro que el de mantener la chusma a raya, a ese colectivo cada vez más numeroso, cada vez más cabreado y cada vez más desesperado.
De ejemplo un botón: el mismo día que el retrasado salía a la palestra mediática, el gobierno, junto con bruselas y el FMI, redacta un decreto ley por el cual decenas de miles de jubilados se quedan definitivamente sin sus ahorros y sin el derecho a denunciarlo ante los tribunales. Traduciéndose directamente la pérdida de sus ahorros en beneficios para la banca. Te suena? Quizás no, pero piensa que esto tampoco es casualidad.

Del resto de tu comentario paso, como paso del militar, tampoco mereces la pena. Tus prejuicios culturales son un problema tuyo no mío.

No voy a entrar en vuestra dialéctica. No me interesa, no me sirve, no me devuelve mi trabajo, no me paga la hipoteca, ni la luz, ni el agua (que sube un 30% dentro de poco), ni siquiera me despierta simpatía... de hecho me caes como el culo.
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
03 set 2012
tu tambien me caes como el culo, así que "bon vent!"

tu hipocresía tu te la comas

tu desprecio iluminado, tu te lo comas

quien no siente en catalan no nota la presion asfixiante de la bota española sobre la sien,

sentirà quiza la asfixia aplastante del capital pero no siente, quiza por que no quiere, quiza porque le suda la poya, la asfixia añadida de un estado imperial, chusquero y chavacano, triste y ramplon, que niega la integridad a la lengua catalana dia tras dia, contamina e insulta la tierra catalana con su presencia mezquina, persiguiendo y torturando tambien a sus hijos mas dignos... en fin,

no me interesas, nene,

tu dialectica apesta, tu super clase adicta a la apatía y colaboracionista con el imperio, apesta!

tus prejuicios culturales son tu problema,

nosaltres marxem cap endavant!

tenim, altre cop, cita amb la historia
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
03 set 2012
"contamina e insulta la tierra catalana con su presencia mezquina"

evidentemente se trata de las "sombras verdes", los ceneis y torrente-cervantes, los "caballeros" delinquentes y otras chusmas traficantes, proxenetas, terroristas y antisociales de aguilucho y "mi lucha"...


a cagar!
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
04 set 2012
Seguro que el Duran i Lleida también siente la bota española en la sien mientras duerme en el Ritz.

Estás tardando en ir el 11S a la mani de la ANC a xuparle la calva al Duran...
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
05 set 2012
És evident que Duran lleida no sent la bota espanyola com nosaltres: ell és encaixista, vol la unitat d'espanya i NO ANIRÀ A LA MANI! COM NO HI ANIRÀ EL MAS NI EL PUIG! PER MOLT QUE HO REPETIU, JA ESTÀ DIT, HÒSTIA!
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
06 set 2012
Increïble com , davant l'amenaça militar espanyola els "anarquistes" es posen a donar la raó als espanyolistes i ciutadans del món de merda, dient que la culpa és nostra delo nostre "malvat nacionalisme"
Re: Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar
06 set 2012
no ho diuen "els anarquistes" això és com si jo digués que "els independentistes" diuen que a catalunya sols haurien de viure aquells que els seus pares i avis han nascut a Catalunya i que tenen el català com a llengua materna. Sería fals i fer demagògia.
Les declaracions d'aquest home són una aberració, el que passa, és que no tots els anarquistes venim aquí i diem el que pensem del boig aquest. Segurament si llegís més amunt llegiría autèntiques barbaritats, tal com està el patí en indymedia provendrien tant de suposats independentistes com de suposats anarquistes, però es que em fa una gossera enorme ficar-me a llegir tot el que es diu per discutir-ho o negar-ho.

A fer la mà els militars i els que amb la seva retòrica el defenen.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more