Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : especulació i okupació
Les nostres vides no són un bingo: L'ensenyança en lluita!
28 ago 2012
Sota el lema "Les nostres vides no són un bingo" i com a protesta per l'ERO a l'ensenyament públic, l'Assemblea de Personal Interí (de l'Assemblea Groga) convoca una acció davant el Departament d'Ensenyament (Via Augusta, 202) el 29 d'Agost a les 12h i una assamblea el 31 d'agost a les 18h.

"Tant si ets mestre, com si ets interina, funcionaria o substituta; tant si ets profesora o directora, de secundària o de primària, com si treballes amb els més petits, com si ets mare, o pare, o avi, o universitària, com si ets alumna d'una escola bressol.

Si ets qualsevol de nosaltres, t'interessa: l'estat de l'ensenyament, la qualitat de l'ensenyament, l'acomiadament encobert dels seus docents, les 133 aules menys pel proper curs, el tancament de 91 aules de P3 i 42 de la ESO, t'interessa saber que no es cobriràn les baixes abans de 15 dies i que els i les alumnes no gaudiràn d'un profesor o profesora substituta. Que el 38% de les classes estaràn per sobre dels 30 alumnes. Que el proper curs 1480 mestres i profesores es jubilaràn i aquestes places no es cobriràn.

Ara més que mai necessitem a tota la comunitat educativa. Que no t'enganyin, el proper curs tindrem de tot, menys formalitat. Ara més que mai, necessitem ser nosaltres. Vine a fer pinya contra l'acomiadament de docents, contra les retallades i el desmantellament de l'ensenyament públic. El proper 29 i 31 d'Agost, vine amb nosaltres al Departament d'Ensenyament".

Per més informació:

Twitter: @DocentsPrec - https://twitter.con/DocentsPrec

Facebook: Docents Precàries - http://www.facebook.con/docentsprecaries.bcn

Web: http://bit.ly/AssInterinesWebConvocatoria Coordinadora d’Interzones

12, 13 i 19 de setembre: VAGA!!!

CONVOCATÒRIA DE VAGA A L’ENSENYAMENT PÚBLIC

LA LLUITA ENS DÓNA EL QUE LA CONSELLERA ENS PREN

Davant les mesures neoliberals que el Departament d’Ensenyament està portant a terme, amb la conseqüent degradació de l’ensenyament públic i empitjorament de l’atenció a l’alumnat, i com a mostra de rebuig total vers les mateixes, la Coordinadora d’Interzones ha acordat un calendari de mobilitzacions pel curs 2012-13.

Com a part d’aquestes mobilitzacions, la Coordinadora d’Interzones, amb el suport de la Federació d’Ensenyament de la Confederació de Treballadors (CGT), convoca formalment una vaga dels centres educatius públics, durant l’horari de permanència, els dies 12, 13 i 19 de setembre (primer dia lectiu dels diferents centres públics de primària, secundària, cicles i escoles d’adults), i els dies 26 i 27 de setembre, i amb una posterior vaga indefinida discontínua de dos dies setmanals sota valoració permanent.

Amb aquestes jornades de vagues i mobilitzacions, la Coordinadora d’Interzones es planteja tres objectius principals per tal de poder retornar als centres públics la qualitat, els recursos i els docents necessaris per afrontar amb garanties d’èxit l’educació de les futures generacions:

No a l’acomiadament del professorat interí (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent; modificació de l’horari lectiu i de permanència; augment de les ràtios i pèrdues de grups; desatenció a la diversitat...).

Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou, en comptes de la cobertura parcial de les mateixes a partir del desè dia, tal i com ha establert el Departament d’Ensenyament.

Establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.

Perquè l’educació pública i de qualitat no està en venda ni de rebaixes, la lluita serà llarga.


Enllaç a convocatòria original: http://www.acampadadebarcelona.org/ca/acampadabcn/item/761-les-nostres-v

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa