Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
28 ago 2012
Entrevista amb la degana de la Facultat d'Economia de la UB
Elisenda Paluzie: 'Les condicions del rescat són demolidores'




Entrevista amb la degana de la Facultat d'Economia de la Universitat de Barcelona, que parla de la doble perversitat d'acollir-se al fons de liquiditat




El govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que demanarà el rescat a través del fons de liquiditat autonòmica del govern espanyol per 5.023 milions d'euros. El portaveu del govern, Francesc Homs, ha afirmat que el rescat no tindrà condicions econòmiques i que no n'acceptaran de polítiques. Però l'economista i degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, Elisenda Paluzie, explica tot el contrari en aquesta entrevista. 'El rescat és molt pervers perquè demanem un prèstec que ens el dóna algú que té els diners dels impostos que hem pagat els catalans', diu Paluzie.




–Què pot passar ara que la Generalitat demana el rescat?

El fons de liquiditat autonòmica ja està regulat per un decret llei que posa unes condicions a qui demani el rescat que són demolidores. És un encadenat. Al principi, el primer dia, no t'envien els inspectors, però s'entra en una lògica de rescat amb condicions. D'entrada, exigeixen que es presentin modificacions al pla d'ajustament que es va aprovar al Consell de Política Fiscal i Financera. Aquestes modificacions han de garantir el compliment dels nous compromisos adquirits en el préstec del rescat.


–Un préstec amb mesures coercitives?

Ens acollim a un préstec amb interès i, si no compleixes el pla d'ajustament o no remets la informació que ells et demanen, se t'apliquen les mesures coercitives dels articles 25 i 26 de la llei d'estabilitat pressupostària espanyola, que es va aprovar amb el vot favorable de Convergència i Unió al congrés. Aquests articles expliquen què passa davant de qualsevol incompliment.


–Ens envien els homes de negre espanyols?

El primer pas és, justament, que l'estat envia un equip de tècnics o inspectors del Ministeri d'Hisenda. I poden demanar qualsevol dada de les partides d'ingressos i despeses i exigir mesures en una setmana. Si no s'implementen aquestes mesures -per exemple, la reducció de 100 milions d'euros al pressupost de TV3 o del Departament d'Indústria-, el govern de l'estat amb l'aprovació del senat espanyol les pot fer executar de manera directa i immediata.



–Una intervenció total de l'autonomia.

Exacte. El govern de l'estat passa a donar directament les instruccions a qualsevol autoritat de la comunitat autònoma. És cert que això és el cas extrem, però ja hem entrat i ens hem lligat a un fons que està regulat d'aquesta manera pel real decret llei i la llei d'estabilitat pressupostària. Per això, quedem en mans del govern de l'estat que vigilarà que compleixis les condicions pactades per acollir-te al préstec. Perquè no és més que un préstec que s'ha de tornar amb interessos.



–Pèrdua de sobirania.

Totalment. Bé, no és una pèrdua de sobirania perquè mai n'hem tingut des de fa molts segles, però sí que comporta la pèrdua de l'autonomia o de la mica d'autogovern que tenim.



–Però el govern diu que no acceptarà condicions polítiques perquè ja compleix el pla d'ajustament...

És que no el complim. No complirem amb l'objectiu de dèficit. És impossible perquè gairebé tot, també el pressupost de l'estat, s'han fet amb una previsió d'ingressos impositius que no es compleixen en aquest moment. Es preveuen unes desviacions molt grans d'aquests càlculs del pressupost.

–Els 5 mil milions no hi ajudaran?

No, perquè aquests diners no són un ingrés addicional per a la Generalitat, són un deute que en el balanç computarà com un deute. No és un ingrés que et permeti retallar menys perquè és un préstec i prou. I tot plegat és doblement pervers, perquè la Generalitat pagarà interessos per un préstec que li fa algú que té els diners dels impostos pagats pels ciutadans de Catalunya.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
28 ago 2012
El que està clar és CiU vol una catalunya espanyola i passa d'experiments estranys i aventures sobiranistes. De fet els d'Unió aposten clarament per la confederació de pobles hispans. A qui em recorda?
Re: Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
28 ago 2012
el que està clar (com si alguna vegada no ho haguès estat!) és que CiU defensa i representa a una determinada classe i obeeix a uns determinats interessos (que com sabem no es circunscriuen a cap marc nacional ni estatal), i així ho seguirà fent sempre.
Re: Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
28 ago 2012
Ja, ja, ja, ja... està si que es buena!!

El govierno catalán acude al fondo autonómico porque las contrapartidas del rescate se socializarán entre todxs!!! Esa es la opción que los goviernos de derechas están tomando frente a la crisis: la de socializar las pérdidas. No es que quieran una cataluña española o una españa catalana, como la típica lectura naïf del indepe de turno expone. No señor, lo que no quieren es que su CLASE pague los platos rotos, para eso ya estamos nosotros.
No rescatarán el impuesto de patrimonio, ni gravarán las rentas altas, ni siquiera eliminarán las embajadas que tan provechosas son para sus negocios, no, ¿para qué? Si puedo disponer del dinero público (de todxs) que se me antoje y luego cargar los intereses via recortes a los currelas.

Los impuestos de los catalanes están pagando los sueldos de la derecha convergente, de los que han modificado el pais a su interés: sanidad privada, universidad privada y empresa privada. Y todo este proceso se ha hecho con dinero público!!!

Eso sí, pero agitando la cuatribarrada en todo momento. No vaya a ser que a parte de ladrones sean tildados de malos catalanes.

Ya verás que divertido será verlos reclamar, junto con su camarilla de la ANC, el pacto fiscal durante la diada.

Sería hasta cómico si el resultado de sus políticas reaccionarias no fueran la reducción de la esperanza de vida en las clases populares. Porque lo que están haciendo el sr. Mas y Cia no es ni más ni menos que una política de genocidio contra los sectores que han dejado de ser rentables para su explotación: jubilados, enfermos, parados, inmigrantes....

Id a las manifestaciones! A partirles la cara!!!
Re: Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
28 ago 2012
A veure, que volen mantenir el seu status-quo i poder continuar duent a terme les seves sagnants polítiques burgeses està dit i més que dit des de fa dies. No és una novetat.
Però no té res de naïf el fet d'assenyalar, i menys en un mitjà com indymedia, que davant la disjuntiva d'apostar per la legalitat espanyola o la independència, CiU tria la primera. Ens hem hagut d'empassar milers de vegades la paridorra insultant de "la independència és el projecte de CiU". Ara que CiU se'n desmarca i aposta pel marc espanyol i deixa envaïr per l'estat un munt de competències a canvi de quatre engrunes, resulta que hem de sentir la cantarella "els burgesos no entenen de pàtries"? Aneu a cagar a la via, va. CiU és tan espanyola com vosaltres.
Per cert, Artur Mas no anirà a la manifestació. El poble, aquell dia, ocuparem el parlament.
#ocupaelparlament #masdimissió
Re: Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
28 ago 2012
El discurso de repartir carnets de independentistas "verdaderos" es tan naïf como falso es el de repartir carnets de catalanidad, y ya estamos jartitos de vuestra cantinela. De hecho, estamos jartitos de vostrxs, de que juguéis la baza del nazionalismo como salida a la crisis. Que sí, que es rentable políticamente, os da votos, traducible en concejales, diputados, es decir, en pasta y representación mediática. Os habéis hecho con parte del arco parlamentario y de ayuntamientos (SI, Reagrupament, CUP...) y de la prensa burguesa (El punt, Avui). Dentro de la crisis del sistema vosotrxs habéis encontrado una forma de rentabilizarla: enhorabuena!!, pero no nos toméis por idiotas, por favor, dejad de insultarnxs con vuestras mierdas.
No voy a discutir si CiU es independentista o no, JNC sí que lo son, tanto como el Laporta. Y si va Mas a la mani... me la bufa, no estoy pendiente de lo que haga un asesino: http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/mas-ira-marcha-independe

Este juego de "marcos" sólo os interesa a vosotrxs, a los que vivís en una de las casas del papa, trabajáis en la empresa familiar hasta que la heredéis y os habeís educado en la concertada.
Las diferencias de clases se agudizan día a día, pero vosotros preferéis traducirlo en un discurso nazionalista y mantener vuestro status quo de clase. Ya no cuela, xaval, ya no.

Los burgueses inventaron la patria, sin otro fin que el de reafirmarse en sus privilegios de clase.

Ah, y TODAS las competencias traspasadas a la gene han sufrido un proceso sistemático de privatización o de encarecimiento: sanidad, benestar social, rodalies, educació... ¿sigo?
Re: Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
28 ago 2012
Com s'ha arribat al rescat de Catalunya. Anàlisi de la política econòmica. http://cort.as/2Jn1
Re: Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
29 ago 2012
estáis jartitos? Qui sou vosaltres? I sobretot, quants sou?

En primer lloc no estem plantejant el nazi-onalisme com la sortida a la crisi. En tot cas estaríem plantejant la independència, és a dir, l'estat català, com a sortida a la crisi. Però aquesta mongolada maniquea us la deixo per vosaltres. És evident que hi ha factors macroeconòmics i globals aliens a la relació catalunya-espanya, això ho pot entendre fins un ruc.
No. La ruptura amb espanya és solucionar una part del problema. Els treballadors catalans no tenen perquè pagar uns impostos que haurien de retornar convertits en inversions inútils però que, a més a més, ni retornen. Aquesta és una part del problema.
D'altra banda, espanya és un llast democràtic. El poble català pot decidir X i el parlament de catalunya pot fer X/2. Però és que després ha de passar pel congreso, el senat, el TC i tots els filtres de poder espanyols haguts i per haver. La independència suposaria certa simplificació de la democràcia. És, doncs, un avenç progressista, encara que no és la panacea.
Espanya , a més, és el millor escut que té la burgesia catalana per defensar-se. O és que l'audiència nacional no ha indultat un munt de càrrecs d'unió acusats de corrupció per la puta cara? CiU no aspira a la independència. Fins ara aspiraven a la interdependència. Però davant la disjuntiva de dependència total o independència ha triat la primera. No és que li repartim carnet de bon o mal independentista, és que està fent polítiques involutives pel que fa l'autonomia dins espanya. No m'ho invento!
Que les JNC són independentistes? Ja, i les JSC socialistes, no et fot... com us interessa fer-vos els simplots davant la realitat: "Diuan ka son indepes pos seran indepes digu yo". Doncs no. De la mateixa manera que el PSOE és un fre a la revolució socialista, CiU és un fre a l'independentisme. Igual que la CGT, que és un fre a l'anarcosindicalisme per molt que se'n faci dir(beneïda sigui!).
Després dius que les CUP, ocupant càrrecs en ajuntaments, està treien pasta de la crisi. Això és una mostra de fanatisme i demagògia tan gran que no penso rebatre-la, enbdavant, escup-la als quatre vents! Us treurà més gent que no aportarà. De fet m'ho poses de perles per aportar un exemple de dignitat de les CUP. Qualsevol que estigui llegint això se n'adonarà, i tot gràcies a tu! http://cup.cat/noticia/la-cup-redueix-una-quarta-part-els-sous-dels-seus
Lo de que jo visc a casa el meu pare i heretaré (XDDD) una suposada empresa mereix estudi. És a dir, que jo que visc de puta mare i em va de conya amb aquest sistema vull canviar el marc territorial de decisió política per tal que les decisions populars s'apliquin de forma substancialment més pura i una majoria eminentment d'esquerres (com la que hi haurà en una catalunya independent, i si no fes números i afegeix-li el factor crisi econòmica) amenaci les meves propietats. realment hauries de pensar més el que dius.

I pel que fa el tema de les competències traspassades al govern autonòmic hispano-català, et recordo que nosaltres no aspirem a això. Volem un país sobirà i socialista, no una comunitat autònoma gestionada per virreis de torn. Que amb l'estat espanyol tot mola més, doncs pa ti la perra gorda. Quan ens independitzem fas les maletes i te'n vas a la teva pàtria a fundar un mitjà del tipus "ácratadigital.com" i et dediques a rajar dels catalans tot el que vulguis.
Re: Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
29 ago 2012
Al plantear un independencia basada en rasgos culturales comunes (ese "pueblo catalán" del que tanto habláis) no hacéis más que reforzar un nazionalismo etnocentrista. Y si no lo sabías, es que eres más tonto de lo que te imaginas... Pero consuélate la burguesía nazionalista española hace lo mismo que tú!!

Tu estado catalán salvador del pueblo e iluminador de las clases oprimidas, no tiene más razón de ser que el refuerzo de una identidad cultural específica, es decir (a ver si ahora lo coges), en un enaltecimiento de las partes más conservadoras de las personas: el sentirse irracionalmente orgulloso de tus apellidos. Para que juntos, como hermanos, caminemos hacia una especie de futuro milagroso (normalmente todos los pueblos son los escogidos pa no se sabe muy bien qué).

Que la transformación política de esta filosofía se estructure entorno a la independencia o no, es IRRELEVANTE. No modifica para nada el ideario de manual de la ESO que tanto predicáis. Por lo que te aconsejo que dejes de repartir carnets de independentistas entre vosotros, parece que te la estás midiendo con tus compis a ver quien la tiene más gorda... haces el ridículo!

Y xaval, se te llena la boca al hablar de la Audiencia nazional pero callas sobre los casos tapados en la de Barcelona. Al Millet y Cia lo pilló la primera, mientras que en la de aquí se ha tapado todo lo que se ha podido. Lo mismo pasa con la Oficina Antifrau, atada de manos y pies por los governantes de tu futuro estado, porque eso de un futuro estado socialista... no te lo crees ni tú. Si el independentismo estuviera ligado a una revolución social, la mitad de parlamentarios (ERC, SI,...) se hubieran dado de baja hace tiempo. Es más, la evolución política del independentismo lleva directamente hacia el despacho del Laporta, el cercle d'empresaris catalans y els mossos per la independència.

Y vosotros, no hacéis más que fortalecer el discurso burgués nazionalista pintándolo como panacea. Si la mitad del esfuerzo lo dedicárais a la transformación social (y no me refiero a dar charlas o colgar cartels güais) otro gallo cantaría. Un consejo, en vez de traer al Gordillo para que explique lo que está haciendo en su pueblo, deberíais viajar vosotros a Marinaleda y aprender un poquito de lo que es una revolución social.

Ah, y si cataluña se decanta por la revuelta social, el que tendrá que ir haciéndose la maleta eres tú! A Francia, como tus abuelos en el 36.
Re: Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
29 ago 2012
"el estado es una abstraccion la patria es natural" bakunin
Re: Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
31 ago 2012
<<Al plantear un independencia basada en rasgos culturales comunes (ese "pueblo catalán" del que tanto habláis) no hacéis más que reforzar un nazionalismo etnocentrista. Y si no lo sabías, es que eres más tonto de lo que te imaginas... Pero consuélate la burguesía nazionalista española hace lo mismo que tú!!>>
Que tingui un component light de defensa ètnica (entenent ètnia en un sentit ampli , qui comparteix llengua comú), no vol dir ser nazi-onalista ni etnocentrista. Això HO FAN TOTS ELS ESTATS DEL MÓN I ENCARA HE DE SENTIR UN ANARQUISTA REFERIR-SE A , PER EXEMPLE, BÈLGICA COM "EL ESTADO NAZIONALISTA Y ETNOCENTRISTA BELGA".
El que passa és que sou uns abusons y desitgeu la desaparició del patrimoni més gran que tots els catalans, vinguem d'on vinguem i siguem del color que siguem, compartim: la llengua. És el sentimentalisme Juan García Hispano-Olivetti que us impulsa, aquest esnobisme marginal dels 70 de jacosos i vaquillas.

<<Tu estado catalán salvador del pueblo e iluminador de las clases oprimidas, no tiene más razón de ser que el refuerzo de una identidad cultural específica, es decir (a ver si ahora lo coges), en un enaltecimiento de las partes más conservadoras de las personas: el sentirse irracionalmente orgulloso de tus apellidos. Para que juntos, como hermanos, caminemos hacia una especie de futuro milagroso (normalmente todos los pueblos son los escogidos pa no se sabe muy bien qué).>>
T'equivoques, té moltes més raons de ser. Tantes com vulgui buscar-ne un independentista. A més a més de poder evitar el genocidi cultural espanyol, evitarem haver de pagar una burrada en impostos per inversions inútils que al final no són ni realitzades i podrem destinar aquests diners a benefici del poble. Podem escriure una nova constitució i un nou codi penal amb el que la casta política catalana no tingui l'aixopluc que té ara amb la seva amiga l'audiència nacional. Podem (haurem) de decidir la nostra política d'aliances exteriors i d¡integració a organismes internacionals (et recordo que catalunya va votar la no integració a la NATO el 86) i tindrem una oportunitat de sortir de la UE , i tot emprant un nou sistema electoral més simple, amb un sol parlament, sense que les decisions del poble català hagin de passar també pels filtres de poder del congreso, senado i TC. A més farem fora del nostre territori l'exèrcit espanyol, la guàrdia civil i la policia nacional, a més de tots els mossos espanyoleitors que no podran resistir viure fora de la seva casposa espanya. Els mossos que quedin podran ser reeducats (per tots els mitjans possibles) i reciclats com a policies servidors del poble. Els màxims responsables de la col·laboració amb espanya podran ser jutjats i condemnats. I a més, només per la cara de gilipolles que se'ls quedarà als espanyolistes, fatxes, tertulians, quillacos, anarcastizos, ciutadans, toreros i folklòriques, quissoflautes, maltractadors, seguidors de la roja i alcohòlics en general, ja paga la pena.
La corrupció de la classe política hispano-catalana és una realitat. Una realitat intocable i incanviable en el seu marc natural, en el marc de l'estat espanyol de les autonomies. Nosaltres lluitem contra això. Els governants de l'estat català serem els qui nosaltres voldrem. Els convergents, per exemple, ja no tindran l'excusa de "madrit, madrit". L'han emprat fins ara, però no enganyen ningú. El problema, com els independentistes sabem, no és Madrid, és el govern central i el govern autonòmic, és a dir, l'estat en conjunt. No volem aïllar una part de l'estat espanyol, volem construïr un nou marc de poder i decisió política, amb nous valors i noves perspectives. I sí, pot ser que acabi sent una merda, però no perdem res per intentar-ho. Prefereixo això que quedar-me esperant que els artífexs de la spanish revolution tornin de les vacances i tornem a seure a les places a veure com ens organitzem per fer quelcom que ni entenem i que estem segurs que fracassarà.
<<Si la mitad del esfuerzo lo dedicárais a la transformación social (y no me refiero a dar charlas o colgar cartels güais) otro gallo cantaría>>. Ens afalagues, reiet. Però la veritat és que la gent de l'EI dediquem molts esforços a la transformació social i no parem de criticar el discurs burgès autonomista (allò que tu confons o vols confondre de cara a la galeria amb "nazi-onalista"). Si les masses que ara estan per la independència no són majoritàriament d'esquerres, encara que la meitat potser sí ho són, no és per culpa nostra. És pel mateix motiu que la majoria dels assalariats del país tampoc ho són. Nosaltres ens hi esforcem cada dia.
Els meus avis van marxar a frança al 36? Amb qui intentes comparar-me, quissoflauta?
Re: Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
31 ago 2012
"vuestro nazi-onalismo etnocentrista"
Que tingui un component light de defensa ètnica (entenent ètnia en un sentit ampli , qui comparteix llengua comú), no vol dir ser nazi-onalista ni etnocentrista. Això HO FAN TOTS ELS ESTATS DEL MÓN I ENCARA HE DE SENTIR UN ANARQUISTA REFERIR-SE A , PER EXEMPLE, BÈLGICA COM "EL ESTADO NAZIONALISTA Y ETNOCENTRISTA BELGA".
El que passa és que sou uns abusons y desitgeu la desaparició del patrimoni més gran que tots els catalans, vinguem d'on vinguem i siguem del color que siguem, compartim: la llengua. És el sentimentalisme Juan García Hispano-Olivetti que us impulsa, aquest esnobisme marginal dels 70 de jacosos i vaquillas.

<<La única razón de ser de vuestro estado es el refuerzon de una identidad>>
T'equivoques, té moltes més raons de ser. Tantes com vulgui buscar-ne un independentista. A més a més de poder evitar el genocidi cultural espanyol, evitarem haver de pagar una burrada en impostos per inversions inútils que al final no són ni realitzades i podrem destinar aquests diners a benefici del poble. Podem escriure una nova constitució i un nou codi penal amb el que la casta política catalana no tingui l'aixopluc que té ara amb la seva amiga l'audiència nacional. Podem (haurem) de decidir la nostra política d'aliances exteriors i d¡integració a organismes internacionals (et recordo que catalunya va votar la no integració a la NATO el 86) i tindrem una oportunitat de sortir de la UE , i tot emprant un nou sistema electoral més simple, amb un sol parlament, sense que les decisions del poble català hagin de passar també pels filtres de poder del congreso, senado i TC. A més farem fora del nostre territori l'exèrcit espanyol, la guàrdia civil i la policia nacional, a més de tots els mossos espanyoleitors que no podran resistir viure fora de la seva casposa espanya. Els mossos que quedin podran ser reeducats (per tots els mitjans possibles) i reciclats com a policies servidors del poble. Els màxims responsables de la col·laboració amb espanya podran ser jutjats i condemnats. I a més, només per la cara de gilipolles que se'ls quedarà als espanyolistes, fatxes, tertulians, quillacos, anarcastizos, ciutadans, toreros i folklòriques, quissoflautes, maltractadors, seguidors de la roja i alcohòlics en general, ja paga la pena.
<<la oficina anti-frau es corrupta>>
La corrupció de la classe política hispano-catalana és una realitat. Una realitat intocable i incanviable en el seu marc natural, en el marc de l'estat espanyol de les autonomies. Nosaltres lluitem contra això. Els governants de l'estat català serem els qui nosaltres voldrem. Els convergents, per exemple, ja no tindran l'excusa de "madrit, madrit". L'han emprat fins ara, però no enganyen ningú. El problema, com els independentistes sabem, no és Madrid, és el govern central i el govern autonòmic, és a dir, l'estat en conjunt. No volem aïllar una part de l'estat espanyol, volem construïr un nou marc de poder i decisió política, amb nous valors i noves perspectives. I sí, pot ser que acabi sent una merda, però no perdem res per intentar-ho. Prefereixo això que quedar-me esperant que els artífexs de la spanish revolution tornin de les vacances i tornem a seure a les places a veure com ens organitzem per fer quelcom que ni entenem i que estem segurs que fracassarà.
<<Si hicieseis por la transformación social la mitad de lo que hacéis por el nazi-onalismo burgués, lograriáis realizar lo que nosostros somos incapaces (aprox)>>
. Ens afalagues, reiet. Però la veritat és que la gent de l'EI dediquem molts esforços a la transformació social i no parem de criticar el discurs burgès autonomista (allò que tu confons o vols confondre de cara a la galeria amb "nazi-onalista"). Si les masses que ara estan per la independència no són majoritàriament d'esquerres, encara que la meitat potser sí ho són, no és per culpa nostra. És pel mateix motiu que la majoria dels assalariats del país tampoc ho són. Nosaltres ens hi esforcem cada dia.
Els meus avis van marxar a frança al 36? Amb qui intentes comparar-me, quissoflauta?
Re: Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
31 ago 2012
Tornem-hi:
"vuestro nazi-onalismo etnocentrista"
Que tingui un component light de defensa ètnica (entenent ètnia en un sentit ampli , qui comparteix llengua comú), no vol dir ser nazi-onalista ni etnocentrista. Això HO FAN TOTS ELS ESTATS DEL MÓN I ENCARA HE DE SENTIR UN ANARQUISTA REFERIR-SE A , PER EXEMPLE, BÈLGICA COM "EL ESTADO NAZIONALISTA Y ETNOCENTRISTA BELGA".
El que passa és que sou uns abusons y desitgeu la desaparició del patrimoni més gran que tots els catalans, vinguem d'on vinguem i siguem del color que siguem, compartim: la llengua. És el sentimentalisme Juan García Hispano-Olivetti que us impulsa, aquest esnobisme marginal dels 70 de jacosos i vaquillas.

"Vuestro estado solo tienen com razon de ser la defensa de una identidad"
T'equivoques, té moltes més raons de ser. Tantes com vulgui buscar-ne un independentista. A més a més de poder evitar el genocidi cultural espanyol, evitarem haver de pagar una burrada en impostos per inversions inútils que al final no són ni realitzades i podrem destinar aquests diners a benefici del poble. Podem escriure una nova constitució i un nou codi penal amb el que la casta política catalana no tingui l'aixopluc que té ara amb la seva amiga l'audiència nacional. Podem (haurem) de decidir la nostra política d'aliances exteriors i d¡integració a organismes internacionals (et recordo que catalunya va votar la no integració a la NATO el 86) i tindrem una oportunitat de sortir de la UE , i tot emprant un nou sistema electoral més simple, amb un sol parlament, sense que les decisions del poble català hagin de passar també pels filtres de poder del congreso, senado i TC. A més farem fora del nostre territori l'exèrcit espanyol, la guàrdia civil i la policia nacional, a més de tots els mossos espanyoleitors que no podran resistir viure fora de la seva casposa espanya. Els mossos que quedin podran ser reeducats (per tots els mitjans possibles) i reciclats com a policies servidors del poble. Els màxims responsables de la col·laboració amb espanya podran ser jutjats i condemnats. I a més, només per la cara de gilipolles que se'ls quedarà als espanyolistes, fatxes, tertulians, quillacos, anarcastizos, ciutadans, toreros i folklòriques, quissoflautes, maltractadors, seguidors de la roja i alcohòlics en general, ja paga la pena.

"La oficina antifrau es corrupta. El hecho que exista mierda de ámbito catalán, deslegitima cualquier proyecto indcependentista, cosa que no pasa con el unitarismo español aunque también haya mierda de ese ámbito"

La corrupció de la classe política hispano-catalana és una realitat. Una realitat intocable i incanviable en el seu marc natural, en el marc de l'estat espanyol de les autonomies. Nosaltres lluitem contra això. Els governants de l'estat català serem els qui nosaltres voldrem. Els convergents, per exemple, ja no tindran l'excusa de "madrit, madrit". L'han emprat fins ara, però no enganyen ningú. El problema, com els independentistes sabem, no és Madrid, és el govern central i el govern autonòmic, és a dir, l'estat en conjunt. No volem aïllar una part de l'estat espanyol, volem construïr un nou marc de poder i decisió política, amb nous valors i noves perspectives. I sí, pot ser que acabi sent una merda, però no perdem res per intentar-ho. Prefereixo això que quedar-me esperant que els artífexs de la spanish revolution tornin de les vacances i tornem a seure a les places a veure com ens organitzem per fer quelcom que ni entenem i que estem segurs que fracassarà.

"Si dedicarais a la rev social la mitad de lo q dedicais al nazi-onalismo burgués, lograríais hacer lo que nosostros somos incapaces".
. Ens afalagues, reiet. Però la veritat és que la gent de l'EI dediquem molts esforços a la transformació social i no parem de criticar el discurs burgès autonomista (allò que tu confons o vols confondre de cara a la galeria amb "nazi-onalista"). Si les masses que ara estan per la independència no són majoritàriament d'esquerres, encara que la meitat potser sí ho són, no és per culpa nostra. És pel mateix motiu que la majoria dels assalariats del país tampoc ho són. Nosaltres ens hi esforcem cada dia.
Els meus avis van marxar a frança al 36? Amb qui intentes comparar-me, quissoflauta?
Re: Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
31 ago 2012
Yo no soy independentista, aunque vería un estado catalán como un mal algo menor comparado con el estado español, es decir, no me importaría. Ahora bién, yo ya tengo suficiente trabajo en la lucha en la que creo como para ponerme con esteladas y pollas.
Ahora bién, eso de que "la burguesía catalana" es independentista no lo tengo tan claro, mirad como meten miedo a los indepes:
http://www.lavanguardia.com/politica/20120831/54344014729/ce-aclara-inde
Re: Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
02 set 2012
Que repitas tres veces el mismo texto no te lleva a tener más argumentos, como tampoco tiene la razón el que grita más.

"Podem escriure una nova constitució i un nou codi penal amb el que la casta política catalana no tingui l'aixopluc que té ara amb la seva amiga l'audiència nacional. Podem (haurem) de decidir la nostra política d'aliances exteriors i d¡integració a organismes internacionals (et recordo que catalunya va votar la no integració a la NATO el 86) i tindrem una oportunitat de sortir de la UE , i tot emprant un nou sistema electoral més simple, amb un sol parlamen"

Si claro, la idea de cambiar de marco político sin cambiar de modelo económico no es muy original, de hecho es fácil establecer un símil con el proyecto de la III República promovido desde IU y satélites con vuestro proyecto. Suponer que el fin de la monarquía abrirá un nuevo marco político y éste originará un cambio social... es mucho suponer. Suponer que la independencia de cataluña traerá la solución a la crisis del capitalismo es pecar de ingenuidad (o quizás de sobervia), del todo inexplicable por alguien que pueda enteneder las relaciones de poder que se están estableciendo alrededor de este proyecto. O quizás del todo explicable por alguien que sí entiende de lo que se está hablando y espera posicionarse comodamente en ese nuevo marco. Pero vayamos por partes:

1-El marco que tú describes sólo beneficiaría a las clases dirigentes locales, las cuales podrían afianzarse dentro de ese nuevo marco. Debido a un importante y olvidado debate: el de las relaciones entre trabajadores y patronal bajo el sistema capitalista. La creación de un estado sin otro objetivo que la indepencia de la clase burguesa local respecto a la estatal, no supone ningun beneficio para aquellos que sufren en mayor medida las consecuencias de la crisi del capital, pero sí supone una rentabilización política del poder económico de la burguesía catalana. Que la burguesía catalana busque apoyo entre las clases populares, por aquello de una persona un voto, es lógico. Y en ello está poniendo todo su empeño: prensa, televisión, internet (por desgracia indymedia también)... llenando todo el espacio público con su discurso (el tuyo), cerrando filas entorno a su proyecto y tapando el discurso anticapitalista tanto como sea posible. O dejando un poco de manga ancha a la IE siempre que prioricen su discurso identitario... alguien tiene que hacer de tonto útil, no? Y seguirán jugando ese papel escrito por la burguesía hasta que les dejen de ser útiles. Total dentro del independentismo son una minoría... pero permiten que el discurso nazionalista llegue a zonas donde sería impensable que lo hiciera ellos. De esta manera se aseguran de cubrir tooodo el espacio social! Nada escapa.

El proyecto independentista no es más que el resultado de las luchas entre distintas burguesías, ¿o acaso te crees que no hay luchas internas entre capitalistas?. Deberíamos ser lo bastante inteligentes para ver qué es lo que está en juego y entender que las cartas que nos están repartiendo están marcadas.

Sólo puedo entender tu posición desde la defensa de tus propios intereses de clase, o desde la más absoluta y peligrosa estupidez.

2- Las razones para la independencia pueden ser las que tu quieras... el resultado será siempre el mismo si no se antepone el discurso anticapitalista sobre el identitario. No es que el nuevo marco pueda llevar consigo una serie de deseables mejoras sociales, NO, es que no hay nuevo marco si no se destruye el modelo económico actual. No esperamos que la buena fe de la burguesía local nos agradezca nuestro apoyo a SU proyecto independentista, no queremos sus migajas, queremos un sistema nuevo de relaciones sociales que impida la riqueza de unos pocos sobre la explotación y humillación de la mayoría.

3- "farem fora del nostre territori l'exèrcit espanyol, la guàrdia civil i la policia nacional, a més de tots els mossos espanyoleitors que no podran resistir viure fora de la seva casposa espanya"
Las posibilidades de acción de un futuro hipotético entran en el terreno de la ciencia ficción y yo no voy a entrar porque considero que ya hay bastantes profesionales dentro de este campo. Pero me gustaría destacar lo del "nostre territori", es divertido y clarividente. Tu mismo eres el fiel reflejo de los intereses burgueses que hay en juego, el de la posesión, explotación y rentabilización de un territorio del que me creo dueño. Infantil, pero es un buen ejemplo de lo que llevo escribiendo durante todo este post.

4-Un consejo, cuando pongas comillas limítate a copiar las palabras del texto que para eso sirven las comillas. No manipules mis frases, lufillo.

Y si no sabes quién salió corriendo desde barcelona para francia en el 36, corres el peligro de no tener la maleta hecha cuando llegue el momento y tendrás que huir con lo puesto.
Re: Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
03 set 2012
Això de "sin cambiar de modelo económico" és, precisament, el que les forces d'esquerra hem d'intentar evitar. La lluita anticapitalista s'ha d'adaptar a les diverses cojuntures. Si ara toca ruptura amb l'estat espanyol, doncs endavant. Només hi veuen pegues la burgesia espanyola i quatre sectaris anarcoides. Per sort l'esquerra catalana en conjunt dóna suport al procés, encara que no el tingui com a prioritat. Potser tiraven més cap al federalisme, però veuen quie això és imparable i veuen també com sumar-se a la reacció espanyolista és una aberració. Es pot pecar de cert interclassisme momentani donant suport al procés impulsat per l'ANC, però és molt pitjor sumar-se a la reacció al costat dels militars colpistes, l'alta burgesia catalana i espanyola i , en definitiva, les classes dirigents ultraraeaccionàries de l'estat.

En el següent paràgraf afirmes que: l'únic objectiu de la independència és la independència de la burgesia catalana respecte l'estatal. I et quedes tan ample. En primer lloc, recordar-te que la burgesia catalana no està per la independència, sinó pel pacte fiscal. En segon lloc, la majoria de partidaris de la independència no són burgesos i tenen preocupacions socials. Sí, d'acord, està lluny de lo desitjable, però és així. La gent està a UGT i CCOO, vota partits reformistes, van a la vaga però no volen perdre la feina... contradiccions, sí, d'acord. Però això passa a tot arreu, hi hagi o no independentisme. I ara em diràs que si són indepes és perquè la burgesia (que no és indepe fins que és empesa pel poble que ho exigeix) els manipula. I això ho demostra el fet que l'únic objectiu de l'estat català és reforçar la burgesia local, i que no té cap contingut social. Tens un discurs tancat, busques justificacions dins dels teus mateixos postulats. Ens estàs dient bàsicament que "A és B perquè A és B i punto".
Davant d'això la< gent d'esquerres hem de fer una crida a la participació en la redacció d'una constitució progressista al màxim i vigilar els processos constituents de la legislació per tal que no es puguin perpetrar aberracions totalitàries, com les lleis que CiU i PP preparen a l'estat postfranquista espanyol.

Em fas una disjuntiva entre anticapitalisme i identitarisme completament fora del debat. A veure si eentens que el que estem fent és comprar una pistola, no estem decidint si ens integrem a la eta, al grapo, al gal o la policia. Estem creant un nou marc de decisió política, estem robant poder de decisió i legalitat pròpia. El color d'aquesta legalitat tu dius que serà convergent i jo et dic que no i que lluitaré per tots els mitjans perqwuè els convergents, lluny del seu marc natural d'actuació que és espanya, es podreixin a la presó. Ja veig que no podrem comptar amb la teva ajuda, cosa que tampoc és que m'importi massa, no et pensis.
I és evident que en una caytalunya independent no hi ha lloc per la GC, la PN , o l'exèrcit espanyol... què és el que no entens? N'hi ha a Cuba? Realment el nacionalisme banal espanyol us ha penetrat tant a l'ànima que veieu la vostra nació com quelcom intocable i diàfan... i trobeu inqüestionable l'assenyalament dels malvats separatistes com enemics de la pàtria... encara que no ho expresseu en aquests termes sou una colla de nazis espanyolistes de baixa estofa. I sí, "el nsotre territori", ho he expressat amb tota naturalitat, perquè en breu els comunistes hi tindrem poder.

pd 1: Els teus consells me'ls passo per l'ull del cul. Prefereixo provocar-te perquè em diguis "LUFILLO", diminutiu de catalufo, perquè quedi en evidència què s'amaga darrere de "l'antinacionalisme".

pd 2: Els independentistes d'esquerres no van marxar corrents a França, això t'ho asseguro.
Re: Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
03 set 2012
El término de lufillo, diminutivo cariñoso de catalanuzo (catalufo=lufo=lufillo) es una respuesta a tu quissoflauta (chiquiyo con flauta) que también es simpático. Si no estás preparado para recibir será mejor que no golpees... Pero si tanto te preocupa te lo puedo cambiar por otro.

Hay algo que se os escapa, y es la distinción entre el simulacro y lo real. Yo que vosotros me ahorraría el reparto de carnets independentistas a dos manos que estáis haciendo hasta que no hiciera una lectura "debordiana" de lo que está sucediendo. Vamos a ello:

No hace falta definirse como independentista dentro del juego de intereses que se están dando en el tablero de la política estatal, sólo hace falta parecerlo. El simulacro en política es tan válido y efectivo como su realización llevada a la práctica. De hecho el simulacro es mejor porque evita el desgaste económico y social de llevarlo a cabo. Recogiendo un ejemplo del propio Debord: El golpe del 23 F. No fue un golpe de estado, fue un artificio, un simulacro, una escenificación, pero cumplió el objetivo que se ocultaba detrás de este numerito. Los militares pusieron sobre la mesa que no se haría nada sin consultárselo a ellos primero. El simulacro de golpe de estado les sirvió para proteger sus intereses conseguidos tras 40 años de dictadura y evitar que durante la transición pudieran peligrar. El asunto quedó zanjado con el espéctaculo del 23F.

¿Y que te crees que está sucediendo ahora?
No hace falta que CiU se declare públicamente y en directo como independentista, no, sólo hace falta que lo simule, que lo parezca. Para ello está poniendo toda su maquinaria: desde la ANC, pasando por la Plataforma pel Dret a Decidir, Omnium.... hasta el AVUI y La Vanguardia.
La burguesía catalana está realizando un perfecto simulacro apoyándose tanto en los medios que disponen (casi todos) como en los que le son ajenos, pero cercanos: vosotros!!! El discurso de si son "verdaderos" o no es inútil, refleja la poca capacidad de reflexión por parte del que siga diferenciando entre lo real y lo simulado... en el terreno de la política espectacular, claro.

El objetivo o los objetivos de esta táctica, supongo que serán muchos pero a mí se me ocurren dos la mar de evidentes:

1- Defender sus derechos de clase respecto a la burguesía centralista utilizando el simulacro con el fin de salir reforzada en el actual marco de crisis económica. Es, como antes he dicho, una lucha entre capitalistas.... de la que nos están llegando las chispas.

2- Aglutinar en su bando a las voces que podrían oponérseles, es decir, acallar la disidencia o las distintas oposiciones a las políticas neoliberales burguesas que se están dando. Están apoyándose en el discurso nazionalista y de identidad que, a modo de loctite, uniría tanto al patrón como al parado.

El resultado es más que evidente:
Consiguen reforzar sus intereses de clase dentro del actual marco político (tanto en sus relaciones con el gobierno central como a nivel local) y fijan las posibles variaciones de dicho marco a sus intereses. Ni más ni menos.

¿Y donde entramos nosotros? Por desgracia como figurantes de este espectáculo. No tenemos otro papel que no sea el que nos han escrito porque el show es suyo.

Para terminar, la disyuntiva entre anticapitalismo e identidad nazional es necesaria, y es necesaria ya!!. La primera supone un enfrentamiento directo con el modelo económico actual y con la clase que se está aprovechando de dicho modelo. La segunda no tiene porqué asumir los principios de la primera, son opcionales, o peor, negociables... como lo estamos viendo cada día. Y además, lleva a la construcción de lazos de unión, por motivos identitarios, con aquellos que te están jodiendo la vida. Los de CiU se partirán la caja el 11S cuando decenas de miles de "catalanes" se manifiesten con ellos en la mani de la ANC, se reirán en tu cara...
Si el discurso identitario prescinde del anticapitalista, ¿porqué no alrevés?
Quizás conseguiríamos helarles las sonrisas cuando ya no respetásemos sus símbolos, su dialéctica....su espectáculo.
Re: Els nefastos xerraires de CIU i la seva comparsa del PP han dut la Generalitat al colapse financer. Alicia i Artur: Felicitats!
04 set 2012
HAHAHAHAHAHAHAAH, aquesta sí que és bona. És a dir, que des de l'EI portem anys dient que CiU no és indepe i que utilitza la voluntat d'autogovernar-se del poble català per manipular-lo amb el seu discurs burgès i autonomista, mentre vosaltres ens esteu dient dia sí dia també que estem apoyant el projecte independentits a de CiU , que vol crear un estat burgès per als seus interessos de classe etc etc...
I ara, quan t'enfrontes a un debat argumentat, t'adones que és una subnormalada dir que CiU és indepe i acabaes reconeixent que CiU només pretén fer un simulacre d'independència. I és clar! Però què cony estem dient, sinó? Això és el que pretén CiU, i està jugant amb foc. Creus que hem de deixar d'anar-hi? Això és com si et ve un pepero i et diu que no vagis a la vaga general d'ugt i ccoo perquè és tan sols un simulacre de vaga general revolucionària, una pataleta, una vana demostració de suposada força.
Nosaltres sortirem al carrer el dia 11s precisament per mostrar als porcs burgesos de CiU com les gasta el poble català. Punt. El seu "simulacre" els està a punt de petar a les mans.
D'altra banda, et recordo que el govern de CiU no assistirà a la manifestació. All`assistirane ls quatre militants de CDC que encara tinguin valor de reconèixers com a tals a ala vegada que "independentistes". I et recordo que la EI va pel seu compte amb discurs propi. I que CiU vol utilitzar la mani per radicalitzar el seu autonomisme està clar. Ells volen continuar sent espanyols torracollons i influents. Nosaltres volem un marc propi de decisió, no volem ni espanya ni FMI ni UE, ni BCE ni OTAN.
Recorda el que et dic. La mani de l'11 serà bàsicament ant-CiU,l perquè han demanat el rescat de catalunya en comptes de tirar pel dret com "amenaçavcen" de fer. A més, t'ho torno a dir. La defensa de la identitat catalana (llengua, bàsicament) és un dels puntals de l'independentisme, però del que es tracta principalment és de crear un nou marc de poder polític. El poble català té un ritme de progrés, uns MMSS molt actius i unes particualritats que són anorreades dins l'estat espanyol. Sense ser la panacea, la independència és un avenç sense precedents. aquí els únics que us esteu unint al patró de CiU frenant el camí de la independència sou vosaltres. El Punt-Avui dóna suport a la mani, però no diu mai res contra en mas. Està a mig camí entre la societat civil indepe i els qui diuen q serà una mani pel "pacte fiscal". però... quina alternativa tenen? Quedar-se fora?
recorda, aquesta mani serà el pitjor càstig que rebrà CiU en molt de temps. I aviat s'enfonsaran en la seva misèria.

Per cert, a mi no em molesta que em diguis catalufo. Em rellisca. Només ho faig notar perquè la gent s'adoni de quin peu calces. Jo t'he dit quissoflauta, perquè la teva postura em sembla infantiloide i subcultural. Tu m'has dit catalufo perquè no deixes de ser un conquistador menyspreador d'indígenes. A fer la mà, espanyol. El futur és roig i català.
Sindicato Sindicat