Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Independència dins la UE?
27 ago 2012
Una de les assumpcions d’una Catalunya independent és la permanència a la UE i a la zona euro. Convertir-se en nou estat d’Europa era la pregunta a la majoria de les consultes per la independència, i serà, també, el lema de la manifestació de l’ 11S2012.

Però, quina d’independència tindríem dins l’actual UE i zona euro?
http://boxedpress.com/economia/independencia-dins-la-ue

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Independència dins la UE?
27 ago 2012
Si us referiu a la mani de l'anc, el lema és Catalunya nou estat d'europa, no pas de la ue. La UE està contra la independència dels pobles perquè no deixa de ser la veu dels estats que la componen, entre ells frança i espanya. La lluita per la independència ha de ser una lluita contra la UE com a estructura de l'imperialisme que és i que serà sempre, irreformable, i així ho entén l'esquerra independentista. Per la sortida de la UE i per la Independència i el Socialisme als Països Catalans.
Re: Independència dins la UE?
27 ago 2012
com si l'ANC no estigués plena de gent que vol que Catalunya sigui un Estat d'europa i que no és de l'EI.
Re: Independència dins la UE?
27 ago 2012
I es pot saber, AK, per què s'hi diu nou Estat d'Europa si no és per vincular-ho a la UE? És que hi ha algú que pensi que l'Estat català pot ser un nou estat d'Àfrica o d'Oceania?
Re: Independència dins la UE?
27 ago 2012
ja, per això anaveu tots de cul rere el referendum que vinculava directament la independència" a la pertenència a la UE del capital...
Re: Independència dins la UE?
28 ago 2012
és un tema sense discussió, vull dir, és una qüestió tècnica, jurídica, no d opinió. en declarar-se Catalunya independent passaria a ser un nou estat d'Europa però no formaria part de la unió europea.
Per a que Catalunya passés a formar part de la unió europea hauria de seguir els mateixos requisits que s'exigeix a cualsevol altre pais i abans que Catalunya fos admesa com estat membre de la UE, podrien entrar liechtenstein, monaco, islàndia, txèquia, o inclús (segons les circumstàncies) andorra podria formar part de la UE abans que Catalunya.
A més automàticament en declarar-se la independència, el mateix euro perdria la seva validesa doncs el banc europeu permet l emissió de moneda tan sols als països membres de la unió.

Passa al mateix amb l'ONU. Quan un pais s independitza d un altre, el pais del que s independitza és el que queda com a membre de la onu, mentre que el pais independitzat queda com nou pais no membre de la onu fins que cumpli els requisits técnics i democràtics per a formar part de l onu com un nou estat membre.
el primer seria la declaració d independència de catalunya i després ja es tractaria democràticament si catalunya vol iniciar els tràmits per entrar a la onu, a la ue, l otan o a qualsevol altre organització internacional.
Re: Independència dins la UE?
28 ago 2012
(si un expert en legislació europea pogués concretar més la questió, seria d agraïr)
Re: Independència dins la UE?
28 ago 2012
El que està clar és que una catalunya independent ho tindria molt més fàcil per sortir-ne, igual que de la otan i d'on sigui.
Re: Independència dins la UE?
28 ago 2012
és el mateix. la independència de Catalunya la treuria automàticament de l otan peró les votacions a favor de ciu farien que Catalunya entrés a la Otan com a nou membre.
Re: Independència dins la UE?
29 ago 2012
Andorra, Mónaco i fins i tot San Marino,tot i no esser membres de la EU, tenen com a moneda oficial l´Euro.En quan a Txequia S,ja fa temps que forma part de l´OTAN i de l´EU.Només un apunt.
Re: Independència dins la UE?
29 ago 2012
Et recordo que catalunya va votar "NO" al referèndum del 86
Re: Independència dins la UE?
30 ago 2012
però si el referèndum del 86, era a espanya, no té validesa com a decissió després de que es declarés la independència. després de la independència si es fes un referèndum per l entrada o no a l otan, encara que sortís no entrar a l otan, s acabaria entrant, igual que va passar a espanya.

ö: sí és clar, apareix com a República Txeca, no ho havia vist, gràcies. respecte andorra, té un pacte amb el banc europeu però no pot produïr moneda. andorra, mónaco i san marino fan servir la moneda del pais en el qual estàn inserits. és a dir, abans feien servir, pessetes, francs i lliras italianes però no emetien moneda.
és com a cuva, que en la pràctica fan servir el dolar usa doncs la moneda cuvana es inestable. de fet als hotels per a estrangers tenen uns caixers que imprimeixen directament "pesos convertibles" (convertibles a dolars)(bé, parlo de fa deu anys).
després de la independència Catalunya seria a fora de la unió europea i per tant podria seguir amb l euro de manera extraoficial o de manera oficial pactant amb el bce, però sense poder emètre moneda pròpia. és a dir, que inicialment Catalunya faria servir moneda produïda a frança o a espanya però no es produiria a Catalunya de la mateixa manera que andorra no produeix euros, no emet moneda, no té autonomia en política monetària.
Re: Independència dins la UE?
31 ago 2012
http://www.lavanguardia.com/politica/20120831/54344014729/ce-aclara-inde
Sindicat Terrassa