Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : ecologia : especulació i okupació
Encontre Internacional de Saint Imier 2012: L'actualitat de l'Anarquisme
23 ago 2012
xCarretero Miramar :: Més / or:

Milers de persones s'han donat cita aquest estiu en una localitat que ha vist succeir-se una increïble marea de creativitat i innovació política
 
El recent Trobada Internacional de l'Anarquisme, celebrat a la localitat suïssa de Saint Imier del 8 al 12 d'agost, ha significat una fita important en el procés de recomposició i ressorgiment que estan vivint les idees llibertàries en els últims temps.

A la calor d'una crisi social i econòmica d'una intensitat mai vista per les persones que avui poblen el continent europeu, la iniciativa empresa per diverses xarxes de l'anarquisme social i organitzat (des de la Internacional de Federacions Anarquistes, fins les organitzacions vinculades a la web www . anarkismo.net), de rememorar el Congrés que va donar naixement, el 1872, a la Internacional antiautoritària, ha resultat un èxit indiscutible.

Milers de persones, en representació de centenars d'organitzacions oa títol individual, provinents dels cinc continents, s'han donat cita aquest estiu en una localitat que ha vist succeir-se una increïble marea de creativitat i innovació política. Xerrades, conferències, debats, concerts, exposicions, reunions formals i informals, han permès acostar xarxes inconnexes i projectes rigorosos, interrelacionar organismes d'una vitalitat que resultaria sorprenent, sinó fos el resultat de la feina conscient i, en molts casos, organitzat, de milers de persones de tots els racons del Globus.

La presència de la joventut ha estat aclaparador i, tot i les dificultats en operar les traduccions en una autèntica Babel cosmopolita, l'altura dels debats no ha deixat res a desitjar.

El llibertari encara la crisi en les seves múltiples manifestacions (amb una perspectiva central expressada des de la mateixa roda de premsa que va donar inici a la Trobada: el repudi del deute); proposa mecanismes organitzatius concrets, nous o tradicionals (com els de l'anomenada vessant " especifista "del moviment, que aposta per una organització política revolucionària estructurada i dotada d'un programa solvent), intervé en les lluites socials del present (és de destacar la generosa presència d'activistes provinents de les múltiples experiències de l'univers Occupy), prefigura al dia a dia l'arquitectura d'un món futur que pot anar construint en l'ara (les iniciatives autogestionàries també van tenir el seu espai en el debat).

Malgrat les enormes dificultats de posar en marxa una iniciativa d'aquesta envergadura, ja les problemàtiques que, sens dubte, no van poder evitar, la veritat és que els organitzadors han de ser calorosament felicitats per haver obert un espai que ha permès fer alguna cosa que, a dia d'ahir, semblava impossible: posar en relació i fer compartir anàlisi i debats a la pràctica totalitat dels corrents de l'anarquisme social i organitzat, massa vegades allunyades i enfrontades en coses i sense sentit.

Hem viscut l'experiència de compartir i estrènyer llaços, de cooperar i d'estar amistosament en desacord, de construir i de saber que, de vegades, cal esperar i variar els ritmes per aprofundir les possibilitats d'una confluència.

Hem tornat a ser un moviment, un projecte col · lectiu construït cooperativament per a la defensa dels interessos de la classe treballadora, un espai on els desencontres són naturals i no constitueixen l'excusa per l'agressió, on les contaminacions mútues permeten il · luminar l'abundància inherent al viu, on les mirades obren la possibilitat de construir universos nous en ruptura amb l'existent.

Així doncs, no pot dubtar-se que, tot i els malastrucs de tots els pelatges, després de cent quaranta anys, l'anarquisme ha tornat a vibrar a Saint Imier amb la potència que atorga la pluralitat i la rebel · lia ingovernable.

CALPU

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Encontre Internacional de Saint Imier 2012: L'actualitat de l'Anarquisme
27 ago 2012
olé, hi han textos de les conclusions dels debats...? quan és el següent? No es per ser eurocèntric però quan un encontre a Barcelona?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more