Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La COS critica la segona retallada proposada per la Direcció d’autobusos de TMB
19 ago 2012
http://costb.wordpress.com/2012/08/19/la-cos-critica-la-segona-retallada/
1328911665048.jpg
Aquest fet pot ser respost amb mobilitzacions durant la Mercè per part de la plantilla de treballadors i treballadores de Transports de Barcelona.

A la tornada de vacances, la Direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (CiU i PSC a la Presidència i a la Vicepresidència) reunirà tots els sindicats del Comitè d’empresa per explicar-los com pensa aplicar el Decret aprovat pel govern del PP i publicat al BOE del 14 de juliol.

Pots trobar-lo a: http://www.boe.es/boe/dias/2012/07/14/pdfs/BOE-A-2012-9364.pdf

Quatre mesos ha durat el conveni que havia de durar tres anys, segons van assegurar la Direcció i els sindicalistes del Comitè d’empresa a l’Assemblea d’Horta de Març, on es va acceptar la primera retallada (incompliment del conveni 2009-2012 que confirmava la pèrdua de poder adquisitiu durant 3 anys i l’eliminació i reducció de línies i servei).

Alguns treballadors i treballadores ja vam dir llavors que si s’acceptava una primera retallada, després en vindria una altra i així successivament. El temps sempre treu i dóna raons.

Algunes opcions que plantejarà la Direcció de Transports de Barcelona seran proposar el repartiment de la retallada salarial en diferents pagues, perquè no sigui tan traumàtica. S’ha de tenir en compte que parlem d’un 7% del sou que, en el cas d’un conductor, arriba aproximadament a uns 2.200 euros segons l’antiguitat.

Quines opcions plantegem la COS?

Aquesta retallada salarial ve imposada pel govern central del PP, per tant la Direcció d’autobusos podria establir perfectament un pacte de complement salarial de compliment condicional i diferit quan no hi hagi constrenyiments legals que ho impedeixin. Aleshores podria desplaçar les mateixes quantitats que ha de descomptar a altres conceptes.

Si no ho fa és perquè prefereix estalviar-se aquests diners que vénen de la nostra nòmina per finançar altres qüestions: digues-li RetBus, digues-li estructura directiva totalment engreixada, digues-li finançament de sindicats a través d’hores sindicals irregulars.

Tenint en compte que per als sindicalistes de la UGT l’anterior retallada implicava que, segons el seu butlletí Arranca de l’abril: “Aunque no hemos ganado, nos merece más valor el no haber perdido ningún derecho social ni económico en el camino.” Tot un exemple de cinisme i de prendre als treballadors i treballadores per analfabets.

Per la seva part, la CGT/PSA, al butlletí Utopia i Realitat, anomenaven a la retallada eufemísticament “conveni de mínims”. D’aquesta manera s’emmascarava la realitat, sense voler assumir que s’havia signat una retallada.

En aquest context, tots els sindicats del Comitè d’empresa tenen un paper força galdós, tenint en compte que amb aquesta nova retallada els serà molt més difícil sortir a una Assemblea de treballadors i treballadores amb algun tipus de credibilitat per plantejar nous acords que podrien ser trencats unilateralment al cap de pocs mesos.

Tot indica que només queda el camí de la vaga i la mobilització, que podria dur-se a terme durant les festes de la Mercè, sobretot tenint en compte l’acord d’ACTUB, CGT, COS i PSA per convocar vaga el 26 de setembre per pressionar la readmissió d’Andreu de Cabo.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat