Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
(COS TB) Joaquim Forn, un President sense paraula
16 ago 2012
http://costb.wordpress.com/2012/08/16/joaquim-forn-un-president-sense-pa/
forn.jpg
Aquest article va sortir a la llum al febrer d’aquest any, quan la Direcció va plantejar la primera retallada. El periodista posa al descobert la incoherència i la manca de paraula del President de TMB, Joaquim Forn.

Finalment aquella retallada, feta conveni 2012-2014, la van defensar en Assemblea de matí i tarda a la cotxera d’Horta els delegats de tots els sindicats del Comitè d’empresa per acabar signant-la, trencant d’aquesta manera la seva promesa de no negociar cap retallada.

Ara, amb una nova retallada sobre la taula, aquest article pren més rellevància que mai.

COS d’autobusos de TMB

“Joaquim Forn va prometre a sindicalistes de TMB que no hi hauria retallades i que compliria els acords (Setmanari Directa)

MANU SIMARRO | 13/02/2012

Les plantilles de bus i metro, que aniran a la vaga a finals de mes, denuncien la falta de paraula del primer tinent d’alcalde Joaquim Forn i el regidor de Mobilitat Eduard Freixedes

Un clip en format mp3 penjat a la xarxa (que podeu escoltar al link inferior de la Directa) ha tret la llum la conversa que membres de la secció sindical de la CGT a Autobusos van mantenir amb el president de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i primer tinent d’alcalde Joaquim Forn i el regidor de Mobilitat Eduard Freixedes, poc després que Convergència i Unió guanyés les eleccions municipals a Barcelona. A la gravació s’escolta a Joaquim Forn afirmar que no es retallaran el serveis i que els acords -com el Conveni col·lectiu- es respectaran. Aquest fet dona força a les denúncies de les treballadores de TMB que denuncien que Forn i Freixedes no compleixin amb la seva paraula. En aquest sentit, les mesures de CiU en matèria de transport han estat la reducció del servei -amb l’eliminació de línies senceres-, l’apujada de tarifes i l’incompliment del conveni, ja que els sous de la plantilla no s’apujaran el tant per cent corresponent a l’apujada de l’IPC, un 2.4%.

A la conversa s’escolta a Joaquim Forn dir: “Jo he anat amb tota la bona voluntat i ho dic amb tota la sinceritat. Per part meva i ho deixaré absolutament clar, lo primer que hem d’estalviar i ja hem dit això: no a les reduccions. Aviam, els acords estan per complir, eh, és la base”. A continuació un dels treballadors l’adverteix que la plantilla no admetrà una rebaixa. “Tingueu-ho molt clar”; li diu. Un altre treballador prossegueix: “El conveni és sagrat. No acceptarem cap retallada aquí [...] però tampoc volem cap retallada de servei”.

Aquesta conversa surt a la llum a dues setmanes de la convocatòria de vaga reconduïble de quatre dies que les plantilles de bus i metro de Barcelona van votar en assemblea fer del 27 al 3 de març, coincidint amb el World Congress Mobile (Congrés Mundial del Mòbil) que es celebrarà a la ciutat aquestes dates.”

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (COS TB) Joaquim Forn, un President sense paraula
17 ago 2012
Vosaltres, quan éreu a la CGT, vàreu firmar renunciant a les 200 noves contractacions compromeses per la companyia. Aquesta va ser una promesa incomplerta amb la vostra vergonyosa complicitat. En nom de qui vàreu deixar 200 aturats sense opció a accedir a un lloc de feina?
Sindicato Sindicat