Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Pere Rusiñol a la 3a Universitat de d’Estiu Anticapitalista
16 ago 2012
’No hi ha diners? Sí, els tenen els banquers. Contra les retallades i pels drets socials’
El periodista Pere Rusiñol participarà com a ponent al fòrum: ’No hi ha diners? Sí, els tenen els banquers. Contra les retallades i pels drets socials’.

Pere Rusiñol, de 33 anys, nascut a Artés (Barcelona) i llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona, és un periodista outsider, freelance en el seu estil i encara que ha treballat en diaris oficials com El País, no ha deixat de tenir una visió crítica amb la realitat i de fer ús d’un periodisme avui res comú: a la recerca de la veritat, insidiós amb els poderosos i amb la vocació de mostrar allò de la realitat que camina amagat per interès.

Vinculat a EL PAÍS des de 1995-excepte un any a El Periódico de Catalunya-, va ser redactor del Ciberpaís i política catalana a la redacció de Barcelona. L’octubre de 2004 va passar a la secció d’Internacional i el juny de 2006 el van nomenar cap de Societat al diari. El novembre de 2008 es va incorporar com a director adjunt al diari Público, a on va publicar reportatges crítics d’assumptes d’actualitat com la corrupció, cas Gurtel, especulació immobiliària, cas Palma Arena, la família real, el cas Urdangarín al capdavant, així com reportatfes sobre les conseqüències socials perverses de la crisi i la deriva erràtica de les polítiques preses tant pel PSOE o el PP per sortir de la crisi. Després del tancament de l’edició en paper del diari Público ha participat en diversos projectes periodístics alternatius, com la revista de sàtíra política Mongolia.

Rusiñol ha defensat la necessitat del periodisme d’esquerres i ha assenyalat la crítica situació que pateixen ara els mitjans es deu, principalment, a la gestió i a les fusions i / o adquisicions de les empreses de comunicació, no a la falta de rendibilitat individual de cada producte informatiu.

Ha reflexionat sobre la tasca del periodisme actual i la crisi que viu aquest a causa de la revolució digital d’Internet. Sobre el producte informatiu també ha recalcat que no es pot demanar al lector que pagui per una informació al dia següent quan el dia anterior l’ha tingut gratuïta a la web. Així que ha proposat crear un nou model periodístic basat en el valor afegit i parla de la revolució que ha suposat per al periodisme tradicional les xarxes socials.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat