Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
[19-A] Tot a punt per esborrar la frontera que parteix el Principat
16 ago 2012
5 caravanes vingudes d'arreu confluiran diumenge a la Jonquera en un dels darrers actes més importants de la Marxa cap a la Independència
46.jpg
45.jpg
De la Cerdanya i el Conflent, del Vallespir, de Salses al Rosselló, de l’Alt Empordà, i de la resta de les comarques nord-orientals sortiran les cinc caravanes de cotxes i motos que participaran a la trobada transfronterera que vol reivindicar que el Principat està a banda i banda dels Pirineus.

L'acte transfronterer tindrà lloc diumenge a la Jonquera i vol servir, segons l'ANC, per "esborrar la frontera artificial que divideix el Principat en dos estats diferents". L’acte conjunt entre l’ANC de la Catalunya Nord i la de l’Alt Empordà comptarà amb cinc caravanes de vehicles que confluiran a la Jonquera, on a les sis de la tarda començarà l’acte central.

Els beneficis produïts per les activitats i el bar es dedicaran íntegrament a la campanya "FOC AL COR, Salvem l'Empordà!", per solidaritzar-se amb l'Alt Empordà després dels incendis de fa unes setmanes.

Personalitats destacades del món independentista

L’acte comptarà amb els parlaments i les actuacions d’una llarga llista d’assistents: la Carme Forcadell i el Carles Castellanos (ANC); Hervé Pi (Catalunya Nord per la Independència); Aleix Renyé (escriptor, periodista); Francesc Ribera (cantant); Joan-Daniel Bezsonoff i Joan-Lluís Lluís (escriptors); Jordi Bilbeny (historiador); Maria Mercè Roca (escriptora); Montserrat Carulla (actriu); Pep Sala (músic); Toni Albà (actor) i Josep Maria Godoy (Tinent d'alcalde de Figueres) entre d’altres.

Aquest és sens dubte un dels actes més destacats que ha organitzat la Marxa cap a la Independència, que ja acumula més de 200 actes celebrats i 30.000 persones mobilitzades.

5 columnes

Les caravanes, que aniran encapçalades pels Motards Independentistes, sortiran de la Cerdanya i el Conflent, del Vallespir, des de la Porta dels Països Catalans a Salses, de l’Alt Empordà i de les comarques gironines, que aglutinarà tots els vehicles que vinguin del sud.

L'ANC convida els cotxes a anar engalanats amb estelades i a fer sonar els seus clàxons durant la marxa.

Hi haurà 5 caravanes de vehicles que confluiran a La Jonquera:

1. Caravana Cerdanya / Conflent

Encapçalada pels Motards Independentistes sortirà a les 11.30 h de Puigcerdà, passarà per Prada per dinar i a la tarda acabarà d'arribar a La Jonquera passant per Illa i Tuïr.

2. Caravana Vallespir

A les 15.00 h des de Ceret.

3. Caravana de la Plana del Rosselló: des de la Porta dels Països Catalans a Salses

12.00 h Concentració a la Porta dels Països Catalans a Salses. Parlament i pa amb tomàquet. Guarniment de votures (incripcions a grup-independentista ARROBA catalunanord.cat)

13.30 h Sortida de la Porta direcció Salses, Ribesaltes, Perpinyà...

14h/14.30h Perpinyà (Plaça de Catalunya/Prefectura/Casal Català)

16.00 h Arribada a la Jonquera

4. Caravana de l'Alt Empordà

Sortida des de Figueres a 14.30 h de l'esplanada del Castell Sant Ferran.

5. Caravanes de les comarques gironines

Totes les caravanes que vinguin del sud.

15.00 h Del Pla de l'Estany. Concentració a l'aparcament del pavelló de Melianta (municipi de Fontcoberta).

Es faran petites parades a Esponellà i Crespià.

A La Jonquera

13.00 h S'habilitarà una àrea de pícnic per la gent que vulgui dinar allà.

Estan previstes activitats fins a l'inici de l'acte. Servei de bar.

16.00 h Sessió de cançó improvisada a càrrec de l'Associació Cor de Carxofa.

17.00 h Marxa des de la plaça Nova.

18.00 h Acte central amb diversos parlaments i actuacions musicals.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/08/tot-a-punt-per-esborrar-la-frontera-que-parteix-el-principat-18929

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [19-A] Tot a punt per esborrar la frontera que parteix el Principat
16 ago 2012
just vinc de perpinyà. dir que això és català és ser molt optimista.
Re: [19-A] Tot a punt per esborrar la frontera que parteix el Principat
16 ago 2012
?¿?

Dir que Perpinyà no és catalana és tenir un punt de vista principatinocèntric, segons el qual l'únic ´´index que mesura la catalanitat és la llengua. Així, si x poble el parla més, és "més Catalunya", i viceversa.

Pel nord, però, el procés és diferent per una sèrie de raons vinculades a la pròpia naturalesa de l'estat francès que ara no entrarem. Certament la consciència política catalana o la llengua és ínfima, però la consciència identitària de ser català (insisteixo, identitat sense translació política) és segurament la més forta d'arreu dels Països Catalans.

Ells es diuen catalans, a la Catalunya Nord el propi govern francès li diu le Pays Catalan, hi ha senyeres arreu, els personatges referencials (Verdaguer, Pau Casals, etc.) són d'on són, l'himne dels "catalans" (com s'anomena a la USAP) és l'Estaca, mentre que els Dragons catalans (de rugby XIII) tenen "els Segadors", i un llarguíssim etc.

Així doncs, des del punt de vista polític, la cosa està xunga (França sempre ha anat per feina), des del punt de vista identitari/ètnic, la cosa està força bé. Cal continuar treballant en traduir la identitat en consciència política.
Re: [19-A] Tot a punt per esborrar la frontera que parteix el Principat
16 ago 2012
Què graciós, aquests volen "esborrar la frontera" per tot seguit fer-ne una de nova.

Verdaguer era català? Ves per on que jo el tinc considerat com un poeta catòlic de dretes, homenatjat tant per la dictadura de Primo de Rivera com pel Franquisme.

Els catalans són una ètnia? C-O-L-L-O-N-S... En una cosa coincideixo amb el pobre tontet del comentari de dalt: la cosa està xunga, però molt xunga.
Re: [19-A] Tot a punt per esborrar la frontera que parteix el Principat
16 ago 2012
Respecte als que consideren que EL problema és les fronteres i no una mera CONSEQÜÈNCIA d'un problema més gran, el marxisme d'alliberament nacional ja els deixava en evidència als anys 30:

http://www.marxists.org/catala/autors/arlandis/1931/05/21051931.htm

Pel que dubta que Verdaguer fos català, m'agradaria saber de quina nacionalitat es pensa que és aquest/a senyor/a. En cap moment he fet una defensa d'ell, només he dit que a Catalunya Nord és un personatge amb una certa referencialitat, més que altres escriptors o poetes catalans com podrien ser Maragall, però no allà. Res més.

Pel teu dubte de si som una ètnia o no, doncs que vols que et digui, depèn del criteri que utilitzis per a definir ètnia (tal com pot passar amb nació o amb poble).

Aquesta definició la trobo prou acurada:

ÈTNIA. Terme genèric que serveix per designar les diferents societats humanes definides pel fet de posseir una llengua i una cultura específiques.
Aquest terme pertany a l'antropologia cultural i prové del mot grec ethnos (comunitat d'origen) i cal no relacionar-lo amb el concepte biològic de ''raça''. La pertinença a una ètnia és un fenomen universal; la humanitat es troba dividida en aquests grups culturals d'identitat bàsica.
Les nacions són ètnies corresponents a societats dites desenvolupades i que posseeixen una xarxa urbana pròpia (v. NACIÓ).

Extreta de: http://www.defensadelaterra.org/Estelada/dicc.pdf
Re: [19-A] Tot a punt per esborrar la frontera que parteix el Principat
16 ago 2012
A molts, ens sua la polla les nazions, la cony-catenació de "fets històrics" cony-tingents cony-siderats pels qui escriuen la Història, el què opinava Karl Marx o el que opinava Groucho Marx. A veure si enteneu que ens pot interessar molt més el que deia Rudolf Rocker o el què encara diu el filòsof Ignasi de Llorenç: ENS LA SUA LA MARCA DEL RANXER AMO DEL RANXO. SOM TERRÍCOLES I COM A TALS NÒMADES I APÀTRIDES VOCACIONALS. I n'estem fins els pebrots de repartidors-denegadors de carnets del Club Super 3 per cent que ningú no us ha demanat. I fins els pebrots dels encorsetaments en "ètnies" i de discursos antropollalògics pseudocientífics que cony-sideren la cultura i els trts culturals "diferencials" com quelcom estàtic, etiquetable i inventariable. SOM ÉSSERS VIUS, INDIVIDUS IRREPETIBLES i CONSTANTMENT CANVIANTS. Foteu-vos els "arguments" antropològics pel cul i estudieu una mica més de paleontologia humana (us portareu moltes sorprese sobre què és i què no és "universal")
Re: [19-A] Tot a punt per esborrar la frontera que parteix el Principat
16 ago 2012
els catalans tenim una cultura específica???? Posa'm no més tres exemples (a més de la llengua, és clar).
Re: [19-A] Tot a punt per esborrar la frontera que parteix el Principat
16 ago 2012
i recorda que "tenim" es present de l'indicatiu.
Re: [19-A] Tot a punt per esborrar la frontera que parteix el Principat
16 ago 2012
un patriota un idiota, ni deu ni patria ni amo. anarkia
Re: [19-A] Tot a punt per esborrar la frontera que parteix el Principat
16 ago 2012
Picot, costa una mica de llegir-te, donat que més que discurs lo téu és regurgitació -de fricandó-. ja em conec les brometes del club super 3 i dels minyons escoltes i no li trobo gota de gràcia. Jo trobo que Anarco-independentisme pot tenir futur com a corrent política, sobretot més endavant, quan haguem extingit l'Estat o estiguem en condicions de fer-ho
Re: [19-A] Tot a punt per esborrar la frontera que parteix el Principat
16 ago 2012
Molts comentaris però només 1 de raonat (independentment de que s'estigui o no d'acord). Serà que falten arguments per rebatre les coses?
Re: [19-A] Tot a punt per esborrar la frontera que parteix el Principat
16 ago 2012
picot negre, tan de bó fossis un nòmada vocacional de debó i marxessis aviat a l'altra banda del món. Ens faries un favor als sedentaris vocacionals.
Re: [19-A] Tot a punt per esborrar la frontera que parteix el Principat
17 ago 2012
$$,
Perdona la perogrullada però sabràs que per Internet, des de la Terra del Foc, Alaska, les muntanyes de l'Hoggar o el Serengeti, podria continuar tocant-vos els collons (o els ovaris) a tots els etnocentristes cumbaiàs que, desgraciadament, copeu aquesta web.
Tornant al fil de la "notícia": significatiu que no es pugui participar en la "marxa" en bicicleta, una mostra més de lo fastigosament burgès del "moviment"...
Re: [19-A] Tot a punt per esborrar la frontera que parteix el Principat
17 ago 2012
Ah, com que últimament entre els indepes està de moda allò de "si és bo, català, sinó espanyol"... Pensava que Verdaguer no entraria dins el canon. Però l'Arturet Mas, el Felip Puig i els mossos no ho són pas de catalans, oi? O ara sí? Quina dialèctica més complicada...

Al qui demana tres trets de cultura específica catalana: les botifarrades de la CAJEI, el so skà mestís d'Obrint Pas i els molt catalans correbous.
Re: [19-A] Tot a punt per esborrar la frontera que parteix el Principat
17 ago 2012
Sin fronteras ni banderas, però cNt i españa pels quatre cantons, aneu al pueblo a buscar-vos una vida.
Re: [19-A] Tot a punt per esborrar la frontera que parteix el Principat
18 ago 2012
"a", saps llegir? qui collons ha reivindicat espanya? s'ha d'explicar per enèssima vegada que "CGT" ja existia a França i era la denominació originalment proposada (i que ara ostenta l'altre "anarcosindicat"? i què la "N" de nacional, sols vol dir "àmbit d'actuació = nacional", és a dir, ni regional, ni local,... sinònim de "estatal"? A què collons jugues? a donar lliçons de coherència te'n vas a les Malvines, a donar-ne'n als pingüins i al "pueblo" (en castellà) te'n hi vas tu, que ser no nazionalista, no vol dir haver nascut necessàriament fora d'on als mapes imperialistes hi diu "catalunya" i et busques tu una vida més digna de ser viscuda més enllà d'un codi de barres (dues horitzontals o quatre de verticals), miserable abduït pel nazionalisme.
Colera camping CNT