Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La força del Partit Socialista en la defensa dls 400 euros de Zapatero a favor de la classe obrera n situació d´atur forçat d llarga durada
16 ago 2012
El Grup Socialista va ser un dels primers quan fou fundat el 23 de juny de 1953 a l'Assemblea Comuna de la Comunitat Europea del Carbó i l'Acer, la predecessora del Parlament Europeu. Un buró i una secretaria van ser establerts a Luxemburg. El grup va continuar fins a la creació del Parlament el 1958, i quan es va decidir l'elecció directa, al 1979, el Grup Socialista era el més gran.

Al 1987, l'Acta Única Europea de 1986 va forçar al grup a aliar-se i a cooperar amb el grup del Partit Popular Europeu per assegurar les majories sota el procediment de cooperació. Aquesta coalició esquerra-dreta va dominar al Parlament des de llavors, i (amb algunes excepcions) el lloc de president del Parlament va estar dividit entre aquests dos grups.

Mentrestant, els partits que conformaven el grup estaven també organitzant-se a nivell europeu, "fora" del Parlament, amb la creació de la "Confederació dels Partits Socialistes de la Comunitat Europea" (CPSCE) el 1974. La Confederació va ser succeïda pel Partit Socialista Europeu al 1992. Com a resultat, el grup va canviar de nom a "Grup del Partit Socialista Europeu" el 21 d'abril de 1993.

Al 2003, el Grup va celebrar els seus 50 anys. En els seus primers 50 anys, va tenir 13 presidents del Parlament, entre els quals 2 eren dones. Les celebracions van tenir lloc a Brussel·les, sota el lema "Orgullosos del passat, confiats en el futur".

Es va fer difícil distingir entre PSE (el grup) i PSE (el partit), per la qual cosa es va decidir novament canviar el nom a Grup Socialista al Parlament Europeu, i crear un nou logotip per al Grup, així seria més fàcil distingir-los.

Al 2007, el grup era el segon més gran del Parlament, amb parlamentaris de tots els països membres, menys 2, Latvia i Xipre. Però en les eleccions del 2009, el grup es va reduir, i va haver de cercar membres fora del PSE. Finalment, els va trobar al Partit Democràtic italià.

El Partit Democràtic tenia ja 14 parlamentaris al Grup, però també tenia 8 a l'ALDE. Era, i continua sent, un partit de centreesquerra, molt influenciat per la socialdemocràcia i l'esquerra cristiana. També té parlamentaris que eren antics membres de la Democràcia Cristiana, o tenien altres inclinacions polítiques.

El Grup s'havia d'anomenar Aliança dels Socialistes i Demòcrates per Europa (ASDE), però era massa similar a l'ALDE. El nom Aliança Progressista dels Socialistes i Demòcrates va ser proposada el 18 de juny pel president del grup Martin Schulz, i va ser renombrat el 23 de juny de 2009. Alguns parlamentaris socialistes estaven descontents amb el nom, de manera que Martin Schulz va admetre que el nom oficial encara estava per decidir-se, i que el grup seria anomenat Socialistes & Demòcrates fins que un nou nom sigui escollit. El 14 de juliol de 2009, el primer dia de la sessió constitutiva del període 2009-2014, el nom del grup era Grup de l'Aliança Progressista dels Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu, amb l'abreviació S&D .

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La força del Partit Socialista en la defensa dls 400 euros de Zapatero a favor de la classe obrera n situació d´atur forçat d llarga durada
16 ago 2012
I a mi quèèèèèèèèè!?!?!?!
Re: La força del Partit Socialista en la defensa dls 400 euros de Zapatero a favor de la classe obrera n situació d´atur forçat d llarga durada
16 ago 2012
quina merda, el massmierda el psoe y los anchez gordillo de turno queriendo disimular lo que ocurre, los ricos mas ricos y los pobre mas miseros que nunca.
Re: La força del Partit Socialista en la defensa dls 400 euros de Zapatero a favor de la classe obrera n situació d´atur forçat d llarga durada
16 ago 2012
Fora partits i partidets d´indymedia!
Sindicato Sindicat