Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Resposta del Gabinet de l’Alcaldia a l’acomiadament d’Andreu de Cabo i preguntes que se li fan
15 ago 2012
http://costb.wordpress.com/
aa45f531cef52ef5f0f1081cd490c85e.jpg
Des de fa un mes aproximadament el company Mercader, de CGT, va fer una crida a enviar a Joaquim Forn, President de TMB i primer tinent d’Alcalde de Barcelona, missatges de suport a l’Andreu de Cabo i de crítica per l’acomiadament per part de la Direcció d’autobusos.
Pots veure la web on enviar el teu missatge aquí.

Doncs bé, aquesta és la resposta que està donant Albert Salvador del Gabinet de l’Alcaldia:

“Benvolgut senyor,
M’adreço a vostè en relació amb el seu missatge de correu electrònic, en el qual expressa el seu desacord amb l’acomiadament del Sr. Andreu de Cabo per part de l’empresa Transports de Barcelona. Abans de tot, li agraïm que s’hagi posat en contacte amb aquest Ajuntament per fer arribar les seves observacions.
Des de Transports de Barcelona m’informen que el Sr. Cabo ha deixat de treballar en l’empresa, atès que ha quedat acreditat un incompliment molt greu i reiterat dels seus deures i obligacions laborals. Com no pot ser d’una altra manera, la decisió s’ha pres d’acord amb la normativa vigent en matèria disciplinària i amb totes les garanties procedimentals previstes en l’esmentada normativa.
Resto a la seva disposició per aquest o qualsevol altre tema de vulgui fer-me avinent.
Atentament,
Albert Salvador
Gabinet de l’Alcaldia
Cap del Gabinet
Ajuntament de Barcelona”

Aquí les preguntes que una persona solidaria amb el company Andreu de Cabo ha enviat a Albert Salvador arrel de la seva resposta:

“A l’Atenció del Sr. Salvador

Benvolgut Sr. Salvador, gràcies per la seva resposta. Ja que vostè m’indica que en l’acomiadament del treballador Andreu de Cabo TB diu haver respectat totes les garanties processals i que la decisió s’ha pres segons la normativa vigent, si és tan amable li pregaria i si em permet li exigiria sota la responsabilitat que li atorga el seu càrrec que em contestes al següent:

Com es pot justificar que set mesos abans de l’acomiadament de Andreu de Cabo aquest treballador va posar una denúncia per assetjament laboral contra el seu cap de TB i que en l’acta d’aquesta denúncia (Pots veure-la en les imatges) Andreu de Cabo indica que el seu cap sistemàticament intenta aïllar-lo de la resta dels seus companys de departament i li assigna tasques laborals clarament diferenciades i degradants respecte als seus companys de feina. Per a poder demostrar tot això Andreu de Cabo aporta el testimoni del treballador Sr. M al qual el cap de departament li ha comentat que l’Andreu de Cabo està robant material de l’empresa, sense aportar cap prova del suposat delicte.

A un altre treballador que va ingressar fa pocs mesos pel mateix torn i categoria professional que Andreu de Cabo, el cap li va comentar que no s’acostes a Andreu de Cabo perquè era una molt mala influència i el podria perjudicar. A la tramitació d’aquesta denúncia el Departament de Salut Laboral de TB no va cridar al Sr. M per a que donés la seva versió, malgrat Andreu de Cabo l’havia citat com a testimoni. Tampoc es va parlar amb el tècnic nou del departament abans esmentat.

L’empresa reconeix que només va parlar amb els treballadors Sra. F i Sr. JCC, els quals no treballen en el mateix torn que Andreu de Cabo, ni tenen la mateixa categoria laboral. A més els dos treballadors citats a declarar en aquell moment es trobaven treballant amb contracte temporal i cap d’ells tenia la certesa de si els podrien passar a indefinits.

En la resolució del expedient (També en les imatges) l’empresa expressa: “no hi ha reiteració prolongada en el temps amb l’objectiu de lliurar-se d’ell ni intencionalitat de separar-lo dels seus companys”.

Com poden justificar que no existeix reiteració prolongada en el temps si amb els dos únics treballadors que han parlat només portaven un parell de mesos a l’empresa? Andreu de Cabo porta més de 9 anys treballant a TB, el Sr. M en porta més de 20 i la Sra. F i el Sr. JCC només porten un parell de mesos.

Com poden dir que no hi ha intencionalitat de separar-lo dels seus companys si dels testimonis que Andreu de Cabo aporta en el seu escrit l’empresa no crida a declarar a cap d’ells? Si TB no contrasta la informació que aporta Andreu de Cabo, com pretén trobar indicis, si és que en tenia la intenció, per poder aclarir aquest cas d’assetjament laboral?

Espero les seves respostes el més concretes possibles.

Moltes gràcies pel seu temps.”

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat