Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Amb2 FM deixa d’interferir Ràdio Pica al cap de gairebé dos anys
14 ago 2012
Des del passat 27 de juliol, Amb2 FM ja no interfereix la freqüència de Ràdio Pica a la ciutat de Barcelona (96.6 FM). Així ho ha pogut constatar la Coordinadora de Ràdios Lliures, que estava denunciant aquesta situació des del setembre de 2010 (Font: Setmanari Directa)
L’emissora privada comercial Amb2 FM aixafava des de setembre de 2010 la freqüència de Ràdio Pica a la ciutat de Barcelona, en comptes d’utilitzar la que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) li va assignar legalment fa tres anys (89.4), per bé que únicament per a l’àrea de Terrassa. Fa unes setmanes, però, que la Coordinadora de Ràdios Lliures ha pogut comprovar que Amb2 FM ha deixat d’ocupar aquesta freqüència, fet que ha posat fi, almenys temporalment, a una situació que s’allargava des de feia gairebé dos anys.

Amb tot, segons ha pogut saber aquest setmanari tècnics vinculats a les ràdios lliures han detectat que els equips d’emissió d’Amb2 FM, pertanyent al grup Mola TV, encara estan ubicats a la vuitena planta de la torre de Collserola, per la qual cosa es manté l’incertesa a mitjà termini. Segons denuncia la Coordinadora de Ràdios Lliures, “tot apunta que es tracta d’una nova estratègia de la direcció de l’empresa, que podrien haver aturat momentàniament les emissions fins que Generalitat resolgui definitivament les subvencions als mitjans de comunicació”. S’ha de tenir en compte que aquests ajuts són una de les principals fonts de finançament del grup Mola FM, juntament amb els ingressos que obté dels missatges de mòbil sobre contactes sexuals, que es promocionen al seu canal de televisió, Mola TV.

La Secretaria de Mitjans ja va dictaminar el 22 de desembre de 2010 el cessament de les emissions d’aquesta cadena, que en teoria només pot cobrir el Vallès Occidental. Al final, però, els equips tècnics de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra no van poder precintar la ràdio perquè no hi va acudir cap representant d’Amb2 FM i cal una autorització judicial per accedir a l’interior del centre emissor.

Per tot plegat, durant gairebé dos anys les oients hagin tingut moltes dificultats per sintonitzar correctament la freqüència de Ràdio Pica a Barcelona, que comparteix amb una altra emissora històrica, Ràdio Bronka.

Informació complementària:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/una-investigacio-destapa-com-es

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/dues-entitats-de-gestio-pretene

http://setmanaridirecta.info/noticia/arxivada-demanda-que-pretenia-cobra

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Amb2 FM deixa d’interferir Ràdio Pica al cap de gairebé dos anys
14 ago 2012
És un parany per fer la mateixa jugada que els hi han fet a Contrabanda. El donaran un ultimatum el proper mes de setembre.
Re: Amb2 FM deixa d’interferir Ràdio Pica al cap de gairebé dos anys
15 ago 2012
Se m'acut que a qui li han fet la mateixa jugada que a Contrabanda és a Amb2FM i per això han hagut de deixar d'emetre. Contrabanda se'n pot estar salvant per ser una ràdio associativa i no comercial, Amb2FM és una ràdio comercial i per tant subjecte a la llei.
Re: Amb2 FM deixa d’interferir Ràdio Pica al cap de gairebé dos anys
15 ago 2012
Efectivament, el setembre Contrabanda tindrà que deixar d´emetre perque el lloc on te situada l´antena emissora per assumpte de remodelació urbanística s´ha de treure. Aixi que quan Contrabanda trobi un altre ubicació podrà continuar emetent sense problema.
Re: Amb2 FM deixa d’interferir Ràdio Pica al cap de gairebé dos anys
15 ago 2012
El que està clar és que Amb2fm-Mola SL, durant 2 anys s´ha saltat la llei invadint el 96.6 fm de Barcelona que està autoritzat fa prop de 23 anys per la Generalitat a Ràdio PICA, fins la seva concessió definitiva. Situació agreujant és que Amb2fm te concessió pel CAC per emetre al 89.4 fm del Vallès que mai ha utilitzat. L´actitut desafiant i feixista de Mola SL. ha quedat clara impedint al llarg d´aquests 2 anys l´emissió dels informatius d´Amnistia Internacional i Democracy Now.
Sindicat