Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
CNT Andalusia recolza l'acció del SAT als supermercats i es solidaritza amb els sindicalistes detinguts
11 ago 2012
Des del Secretariat Permanent de la CNT d'Andalusia volem manifestar el nostre suport a l'expropiació d'aliments que el Sindicat Andalús de Treballadors ha dut a terme en hipermercats d'Écija i Arcos de la Frontera. Així mateix, aquest sindicat vol manifestar el seu suport incondicional als sindicalistes detinguts.
1344520005541carrosdn_1.jpg
Per a la CNT, el valor d'aquesta acció ha estat triple. En primer lloc, ha trencat el discurs hegemònic que tracta de justificar que siguem els pobres i treballadors els que paguem els plats trencats de la crisi. Després de privatitzar tot allò privatitzable (educació, sanitat, aigua, etc.), després de destruir els mes elementals drets laborals, després de pujar els impostos, etc. avui apareix als titulars que el Banc Central Europeu té la recepta perquè el Sud d'Europa surti de la crisi: baixar els salaris i retallar encara més els drets laborals i socials. És a dir, més de les mateixes polítiques que ens han portat fins a aquí. L'acció del SAT ha fet emergir a la vida pública que els treballadors no volem pagar una crisi que no hem creat, i que existeixen múltiples alternatives al que està passant. Però aquestes alternatives impliquen apostar per una redistribució dels recursos més equitativa.

En segon lloc, la protesta ha posat de manifest la irracionalitat d'un sistema econòmic en el qual grans companyies acumulen aliments, fins i tot els destrueixen, mentre a pocs metres existeixen centenars o milers de persones passant necessitat. El mercat és clarament una institució incompetent per assignar els nostres recursos. I és necessari construir alternatives basades en el cooperativisme. Una cosa que els companys del SAT porten anys fent i avui pot veure's en les experiències de Somonte i les Turquillas.

En tercer lloc, CNT celebra que davant del sindicalisme dels pactes i les subvencions milionàries de CCOO i UGT, existeixin sindicats combatius que apostin per la desobediència. Pot ser que el que hagin fet alguns militants del SAT sigui “il·legal”, però aquestes lleis no les ha fet el poble. Rajoy no va consultar als treballadors d'aquest país si volíem o no Reforma Laboral. No ens va preguntar si volíem modificar la Constitució per posar el pagament del deute per sobre del dret a l'habitatge o del treball. La llei representa els interessos i valors dels poderosos, i un canvi social en honor de la justícia només serà possible si s'estén la desobediència i la solidaritat amb els desobedients.

Per això la CNT andalusa recolza aquesta acció. Per això ens solidaritzem amb els detinguts. Per això animem a les nostres bases a mobilitzar-se contra aquesta estafa que denominen crisi.El Puerto de Santa María, 10 d'agost de 2012


Juan Ceballos Herrera
Secretari General de CNT Andalusia
Mira també:
http://olot.cnt.es/articles/2967

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CNT Andalusia recolza l'acció del SAT als supermercats i es solidaritza amb els sindicalistes detinguts
12 ago 2012
Sou un xic monotemàtics. No entenc a què ve allò de parlar de les "subvencions milionàries", quan el SAT en rep, de subvencions (i molt bé que em sembla. Millor subvencionar sindicats que rescatar banquers).
Re: CNT Andalusia recolza l'acció del SAT als supermercats i es solidaritza amb els sindicalistes detinguts
12 ago 2012
Vale shumi-bus... molt bé shumi bus...ja estas, shumi-bus?? bé, tu creus que son monotemàtics? shumi-bus, el comunicat es monotemàtic? de veritat?
Sindicato Sindicat