Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Continuen les detencions de sindicalistes andalusos per l'expropiació d'aliments
10 ago 2012
L'acció del SAT als supermercats ha alimentat el debat sobre la migrada persecució penal que han rebut els responsables de la crisi
292420_513790058637883_398357660_n-46855.jpg
Continua la persecució dels sindicalistes andalusos que van realitzar a principis d'aquesta setmana l'acció d'expropiació d'aliments a dos supermercats per donar-los als més necessitats.

Dijous a la nit la Guàrdia Civil va detenir el secretari d'Organització del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), José Caballero, mentre que aquest divendres s'ha detingut el responsable del SAT a Jaén, Andrés Bódalo, i un altre membre del sindicat a Osuna, aquest detingut després del desallotjament de la finca militar que havien ocupat des de fia 18 dies. Els dos primers detinguts, Andrés Amaro i Francisco Molero, van ser posats en llibertat amb càrrecs.

Segons publiquen diversos mitjans de fonts del govern espanyol, les investigacions relacionades amb l'acció a Mercadona i Carrefour -i després de la denúncia de la primera empresa- segueixen endavant i es continuaran identificant participants.

Debat a la xarxa: comparació amb la migrada persecució dels responsables de la crisi

Una onada repressiva que contrasta, tal com critica el SAT, amb la permissivitat del govern espanyol cap a robatoris multimilionaris que queden impunes. Una polèmica -la diferència amb la persecució que ha rebut aquesta simbòlica actuació i amb la màniga ampla que han rebut personatges com Rodrigo Rato, Emilio Botín, Iñaki Urdangarin o Fèlix Millet- que ha esclatat a les xarxes socials arran de l'acció als supermercats i que a casa nostra es compara amb el moviment #novullpagar.

Així per exemple, el Facebook s'ha inundat de crítiques al fet que es castigui els sindicalistes del SAT i no a lladres multimilionaris. Aquesta imatge, per exemple, qüestiona que el govern espanyol hagi ordenat la detenció dels sindicalistes del SAT que van participar a l'expropiació d'aliments i els substitueix per responsables d'entitats bancàries. "Interior ordena detenir els responsables dels assalts", titula, i ho acompanya amb les imatges i els sous d'alguns dels alts directius de la banca de l'estat espanyol.

O aquesta altra imatge on apareix a un costat Amancio Ortega, amo de Zara i tercera fortuna mundial, i Juan Manuel Sánchez Gordillo, portaveu nacional del SAT, alcalde de Marinaleda i diputat comunista al parlament andalús, i es pregunta "Qui és el lladre?". Aquest altre muntatge apunta "presó per a qui roba menjar per donar-lo als pobres", assenyalant Sánchez Gordillo, i llibertat a qui roba diners per enriquir-se, assenyalat Urdangarin, Botín o Francisco González del BBVA.

Tot això és el que critica el SAT i el que l'ha dut a discutir les detencions dels seus membres: "Sí, ens sembla franquista ordenar la detenció d'uns sindicalistes que només pretenien alleujar la dramàtica situació de moltes famílies i cridar l'atenció sobre els problemes reals que pateixen les persones en atur, mentre que no es persegueix, per exemple, els banquers que han enganyat milers de petits estalviadors i que tenen segrestat els seus dipòsits amb les "opcions preferents".

El PP vol denunciar el SAT per acusar-lo de nazi

El PP estudia accions legals contra el SAT per una suposada manipulació del seu logotip on apareix associat a una esvàstica. Imatge que acompanyava un comunicat del sindicat contra Fernández Díaz. El SAT, però, assegura que "en cap moment hem manipulat el logotip del PP" i explica que va agafar la imatge d'Internet. El sindicat ha retirat la imatge "per no afavorir l'estratègia repressiva i criminalitzadora del partit del govern" i l'ha substituït per una imatge del dictador Franco amb Fraga Iribarne, fundador del PP.

El SAT assegura que seguirà lluitant perquè "volem que es parli de les 300.000 famílies que han perdut casa, volem que el govern sàpiga que darrere de tots i cada un de les retallades que han anat aprovant hi ha milions de persones afectades que han perdut drets, prestacions, poder adquisitiu i que gràcies a les seves decisions viuen molt pitjor que abans". "Sabem que els poderosos i governants quan perden la raó, i el PP la té perduda del tot, només troben un camí: la repressió. Som conscients i per això, no ens espanten les seves amenaces", afirma.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/08/continuen-les-detencions-de-sindicalistes-andalusos-per-l-expropiacio-d-aliments-18901

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Continuen les detencions de sindicalistes andalusos per l'expropiació d'aliments
10 ago 2012
Fuera nazi-onalistas de indymedia!
Re: Continuen los maderos dando por culo, maderos, servcios de des=informacion...
10 ago 2012
Fuera perros mercenarios de Indymedia es.
No lo vais a conseguir, se os ven las ideas.
ZERDOS!!!
Banqueros y empresarios ladrones, a los leones!
10 ago 2012
«A mí lo que me parece una barbaridad son los ERE o que en Andalucía haya un 34% de paro»

¿Cómo valora las detenciones de dos jornaleros y miembros del Sindicato Andaluz de Trabajadores?

El ministro de Interior, Jorge Fernández Díaz, ha resucitado a Franco. Se ha convertido en juez, fiscal general del Estado y ministro del Interior al mismo tiempo. Ha borrado de un plumazo a Montesquieu. Ha salido a la caza de jornaleros en vez de perseguir a los directores de los principales bancos que han engañado a personas mayores de 70 años en su mayoría; a Urdangarín y su familia; el «caso Gurtel»... Podría también buscar los más de 80.000 millones de euros que hay de economía sumergida, los más de 70.000 millones de euros que no se pagan a Hacienda, los miles de millones que hay en paraísos fiscales. Pero no. Aquí todo es darle dinero a los bancos, a los causantes de la crisis y aplicar recortes a costa del pueblo. Nosotros hemos dicho ¡basta! Ahora mismo estamos ocupando una finca para denunciar la escasez de medios de producción. Queremos que esta tierra, propiedad del Ejército y que tiene 12.000 hectáreas, pase a manos de los trabajadores.

Ocupamos también bancos para denunciar que ellos son los culpables de esta situación y grandes superficies para llamar la atención sobre la otra cara de la crisis más allá de la famosa prima de riesgo, la que conforman los más de tres millones de pobres que hay en Andalucía y los doce millones que hay a nivel estatal y los más de 1,7 millones de familias en las que todos sus miembros están en el paro.

Mira també

http://www.naiz.info/eu/actualidad/noticia/20120810/a-mi-lo-que-me-parec
Re: Continuen les detencions de sindicalistes andalusos per l'expropiació d'aliments
10 ago 2012
fora trolls i maderos d'indymedia.
tot el suport pels sindicalistes expropiadors!!!
Re: Continuen les detencions de sindicalistes andalusos per l'expropiació d'aliments
10 ago 2012
I què...? Al final, en Gordillo és diputat d'Izquierda Unida o no? Perdoneu, però és que em fa gràcia aquest entusiasme per les mogudes de gent d'una opció política que poseu a parir habitualment. I no em dieu ara que està mig fora, perquè no sols continua on estava, sinó que a més ha rebut tot el suport de la coalició, començant per en Llamazares. A part d'això, òbviament tot el suport i la simpatia ver els camarades comunistes andalusos.
Re
10 ago 2012
Eres un fracasado gosso_mosso, dedicate a otra cosa
PAM PLI NAS! Elemental! absurdo...
Re: Continuen les detencions de sindicalistes andalusos per l'expropiació d'aliments
10 ago 2012
Així no farem mai d'indymedia un espai de debat i informació seriós. No pot ser que cada entrada sigui un insult. Ningú té res més o menys interessant a dir, que no impliqui un exabrupte. És que és com una mena de parada dels monstres. I és una pena, perquè indymedia havia estat un lloc interessant, però l'esteu desgraciant.
Jo sols he dit que en Gordillo és d'Izquiera Unida i això planteja una qüestió interessant, en la mesura que implica una contradicció pel que fa a l'esquerra històrica tradicional i el paper de l'acció parlamentària, que és la que està servint per a que no el detinguin. Això és tot. Perquè m'insulteu?
Re: Continuen les detencions de sindicalistes andalusos per l'expropiació d'aliments
10 ago 2012
Tu sigue intentandolo ke a lo lo peor lo consigues.
Desde luego no conmigo.
Re: Continuen les detencions de sindicalistes andalusos per l'expropiació d'aliments
10 ago 2012
porke eres un manipulador y un interesado, aunke todxs lxs sindicalistas ke llevaron a cabo la accion, todxs, fueran de izkierda unida la accion la han realizado como sat, y punto

si tu kieres sumarle puntos a iu, alla tu, pero ke no te extrañe ke te llamen jetas porke lxs demas ni somos tontos ni nos hemos caido de un pino

jartito ya del victimismo y de ke cargueis contra indy con la escusa de ke la gente recurre al insulto, esto no es una tertulia de la tele donde no oiras insultos mal sonantes pero son todxs unos jetas... otro ke nunca dice MIERDA es felip puig
Re: Continuen les detencions de sindicalistes andalusos per l'expropiació d'aliments
10 ago 2012
Els catalans no tenim pebrots per fer això.
Marinaleda fa més de 20 anys que funciona com un poble autogestionat. El sindicalista Sánchez Gordillo ha estat l'artífex, i l'ha seguit tot el poble.
Solidaridad con el SAT!
Re: Continuen les detencions de sindicalistes andalusos per l'expropiació d'aliments
11 ago 2012
Es una acción del SAT, no de Sanchez Gordillo sólo. La expropiación de supermercados en Andalucía, donde por ejemplo en Jerez el 20 por ciento de la población está comiendo de la asistencia social, es una auténtica carga de profundidad, y los peperos lo saben. Por eso están histéricos.
Re: Continuen les detencions de sindicalistes andalusos per l'expropiació d'aliments
11 ago 2012
Sánchez Gordillo en IU no debe estar muy bien visto, al menos por la cúpula, declaraciones de cara a la galería aparte. A ver si la cosa acaba por petar, que ya iba siendo hora, y las bases dejan de acatar a desgana lo que les mandan sus dirigentes. Por otro lado, todo y no ser partidario en ningún caso de la vía parlamentaria, si el tipo este usa su acta de diputado para promover la acción directa ejemplarizante yo le aplaudo.
Re: Continuen les detencions de sindicalistes andalusos per l'expropiació d'aliments
11 ago 2012
Que els catalans no tenim pebrots? Aquí s'han ocupat cases, volat oficines de l'inem i atracat bancs per finançar organitzacions armades. Menys pajillerisme mediàtic, tros de hibster.
Sindicato Sindicat