Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Protestes a Sóller en la visita de Felip de Borbó
10 ago 2012
“A Mallorca no tenim rei”, han cridat els veïns
soller-116_n-46787.jpg
La vistia a Sóller del príncep espanyol, Felip de Borbó, Letícia Ortiz i les seves filles ha anat seguida de protestes. Després que la notícia de la vísita hagués estat publicada a Sa Veu de Sóller, un grup de persones han acudit immediatament a l’estació per rebre’ls amb una bona escridassada. La visita reial havia arribat a la ciutat mallorquina amb l'emblemàtic tren.

El príncep espanyol i el seu seguici han pres el tramvia de la ciutat mentre se sentien crits de “A Mallorca no tenim rei”. Una pancarta en la qual es podia llegir “Jo també som antimonàrquic/a” acompanyava la protesta espontània. També s'ha produït algun moment de tensió amb algunes persones que havien assistit a saludar els prínceps.

Segons Ib3, els "Prínceps i les infantes Elionor i Sofia s’han assegut amb la resta de turistes que es dirigien cap a Sóller en aquest tren centenari. Dins del tren hem vist a les infantes Elionor i Sofia molt somrients i mirant amb curiositat la gran quantitat de periodistes i fotògrafs que volien captar la imatge del primer dia de vacances dels Prínceps. Després d’arribar a Sóller han fet transbord amb el tramvia que els ha conduit fins al port". Aquest mitjà, però, no explica que els motius del canvi d'itinerari havien estat la protesta dels veïns contra la visita reial.

Les fotos publicades per contrainfo.cat mostren com les persones que acompanyaven la protesta amb imatges antimonàrquiques (banderoles i cartells) han deixat palès el rebuig d'aquesta ciutat mallorquina a la visita dels borbons.

Un dels assistents a la protesta han deixat escrit a la xarxa que "Un altíssim percentatge dels mitjans de comunicació “oficials” han silenciat la notícia. Això és diu censura o auto censura. Que en un estat de dret on la llibertat d’expressió hauria d’arribar plenament als ciutadans, encara avui silencien una informació, d’uns fets que varen ocórrer, ahir dia 6 d’agost a Sólle." Aquest veí de Sóller denunciava així el sinlencia absolut dels mitjans davant l'evidència i l'èxit de la protesta.

Aquesta persona, Josep B. ha fet una petita crònica sobre els motius de la protesta espontània ahir a Sóller: "Els Prínceps d’Astúries foren escridassats per un grup de ciutadans, on es deixava ben clar un rebuig a una monarquia imposada i que ens costa un ull de la cara. Hi ha retallades en principis bàsics: Sanitat, educació, serveis socials, llei de dependència, cultura i un llarg etcètera i hem d’aguantar que part de la família real, passegi com si no passés absolutament res de res."

"Les ciutadanes i ciutadans estem molt cansats. Cansats de que hi hagi ciutadans de primera, de segona, de tercera i de quarta o quinta categoria. Estem cansats de mantenir institucions, Església Catòlica, Monarquia, polítics corruptes, polítics ineptes i mentre ens estan robant de manera descarada, encara pretenen que els facem aplaudiments. Idò no. El més trist és que encara hi ha gent que no se n’assabenta de res, que no s’informa de res i condemna el nostre rebuig. No faig cap compte d’entrar en cap polèmica, tot i que, no deixaré de expressar el que sent".

Per altra banda, el col.lectiu Albaïna s'ha volgut desvincular formalment de la protesta antimonàrquica d'ahir davant els Prínceps d'Astúries que visitaren Sóller. El portaveu d'aquest col.lectiu, Marc Carriquí, ha afirmat que l'acte no ser va ser organitzat per l'entitat que representa perquè va ser un acte "espontani d'un grup de persones".
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/08/protestes-a-soller-en-la-visita-de-felip-de-borbo-18882

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat