Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La lluita a UDON fa un pas endavant / La lucha en UDON da un paso adelante
02 ago 2012
Recent sentència estimant la nul·litat / Reciente sentencia estimando la nulidad
propuesta.GIF
Fa uns 6 mesos que un grup de companys van engegar la lluita contra una situació completament despòtica a l’empresa UDON i per frenar l'atropellament continuat de les més mínimes condicions de treball. La repressió no va trigar en caure sobre alguns d’aquests treballadors que havien tingut l’atreviment de decidir no deixar-se trepitjar més i, des de llavors, s'han realitzat nombroses concentracions i accions de recolzament solidàries per la readmissió d’aquests companys i companyes acomiadats en represàlia per la lluita contra la prepotència de la Patronal.
El passat 25 de juliol hem rebut la primera de les sentències per acomiadament, estimatòria (de la que adjuntem la decisió), que declara la nul·litat de l’acomiadament per vulneració del dret a la llibertat sindical i a la tutela judicial efectiva, i condemna l’empresa a la readmissió immediata del treballador així com al pagament dels salaris de tramitació a més d'una indemnització pels danys morals.
Malgrat el caràcter de classe de l'Estat i de la seva maquinària legal aquest cop no han tingut per on escapar-se i hem aconseguit una important victòria en aquesta guerra contra el despotisme i la prepotència de la Patronal que continuarà tant dins com fora de l'empresa.
Hace unos 6 meses que un grupo de compañeros iniciaron la lucha contra una situación completamente despotica en la empresa UDON y para frenar el atropello continuado de las más mínimas condiciones de trabajo. La represión no tardó en cebarse sobre varios de estos trabajadores que habían tenido el atrevimiento de decidir no dejarse pisar más y, desde entonces, se han realizado numerosas concentraciones y acciones de apoyo solidarias por la readmisión de estos compañeros y compañeras despedidos en represalia por la lucha contra la prepotencia de la Patronal.
El pasado 25 de julio hemos recibido la primera de las sentencias por despido, estimatoria (de la que adjuntamos el fallo), que declara la nulidad del despido por vulneración del derecho a la libertad sindical y a la tutela judicial efectiva, y condena a la empresa a la readmisión inmediata del trabajador así como al pago de los salarios de tramitación además de una indemnización por daños morales.
Pese al carácter de clase del Estado y de su maquinaria legal esta vez no han tenido por donde escaparse y hemos conseguido una importante victoria en esta guerra contra el despotismo y la prepotencia de la Patronal que continuará tanto dentro como fuera de la empresa.
Mira també:
http://www.nodo50.org/sindicatosut/index.php/ca/editar-luchas/366-la-lluita-a-udon-fa-un-pas-endavant--la-lucha-en-udon-da-un-p
http://www.nodo50.org/sindicatosut

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La lluita a UDON fa un pas endavant / La lucha en UDON da un paso adelante
02 ago 2012
Anims companys! La vostra lluita es la de tots els treballadors, i victories com aquestes ens animen a tots a seguir lluitant en els nostres centres de treball.

Salut
Sindicat Terrassa