Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
(Autobusos de TMB) Sense acord a mediació: La vaga continua
01 ago 2012
El proper dimecres 8 d’agost la CoordinadoraObrera Sindical (COS) a Autobusos de TMB ha convocat una aturada de 8h a 12hper exigir la readmissió d’Andreu de Cabo.
El mateix dia a les 10h hi haurà una concentració al Servei Territorial del Departamentd’Empresa i Ocupació, C/Albareda 2-4. Metro: Paral·lel.
cartell-8-dagostcolor2.jpg
Avui, dimecres 1 d’agost, s’han reunit al Departament de Treball el Comitède vaga i la Direcció de Transports de Barcelona per tractar d’arribar a unacord que desconvoqués la vaga del dimecres 8 d’agost.

L’exigència del Comitè de vaga és la readmissió del treballador Andreu deCabo, que ha assistit a aquesta reunió com a assessor. La Direcció continuasense voler readmetre’l i, per tant, no hi ha hagut acord.

El Comitè de vaga ha demanat que no hi hagi serveis mínims i la Direcció d’autobusosde TMB que s’il·legalitzi la vaga i es posi el 100% de serveis mínims.

El passat 15/6/12 la Direcció d’autobusos de TMBacomiadava al company Andreu de Cabo.

Andreu és treballador des de fa més de 9 anys al’empresa, a l’àrea de Telecomunicacions, va ser delegat del Comitè d’empresaper CGT i ha denunciat públicament varis casos de “corrupteles” en laprefectura.

Ell mateix ho explica en la Carta que ha escritel propi Andreu i que podeu trobar sota d’aquest text.

La COS ha decidit convocar aquesta primera mobilització per pressionar a laDirecció de TMB per a que readmeti al company.

Aquesta vaga serà recolzada, segons han publicatells mateixos en la seva fulla informativa, per l’ACTUB, la CGT i la PSA.

Més informació:

http://costb.wordpress.com/


Carta del company Andreu de Cabo:

Sóc Andreu de Cabo. Des de fa més denou anys treballo al Taller de Telecomunicacions d'Autobusos de TMB. Som uncol·lectiu molt petit dins de l'empresa.

En els primers anys vaig participarmoltes vegades en els Grups de Treball dins de l'empresa amb els quals vamguanyar diversos premis amb els meus companys, per tot això es tenia molt benconsiderat al Taller de Telecomunicacions i els seus treballadors dins del'empresa.

Després van canviar a la prefectura dela secció col·locant com a responsable a un Enginyer de Ferrocarril Metropolità(Metro). Des de llavors les coses van canviar; la nova prefectura en aquestsúltims anys s'ha aïllat dels treballadors de la secció, no ha mantingut mai undiàleg amb nosaltres els treballadors i no ha mostrat interès que el Taller deTelecomunicacions hagués seguit sent ben considerat dins de l'empresa.

Fa tres anys a la secció de Telecomunicacions quan desmuntem el sistemaSAE2 els treballadors separem la ferralla que aniria a les escombraries de totel ferro i l’alumini, ho vam vendre i per tot aquest material ens van donar mésd'1.600€.

Aquests diners l'hi lliurem al responsable de la secció, l'enginyer deMetro, i com va anar passant el temps i el responsable no deia res jo vaigexigir a l'empresa que mostrés el comprovant d'ingrés d'aquests diners en elcompte de l'empresa.

Mai l'empresa em va mostrar aquest comprovant i al final la Direcció del'empresa em va confirmar que aquests diners de la ferralla se’ls va quedar ala seva butxaca l'enginyer de Metro i que la Direcció no pensava reclamar-ho.

Després vaig denunciar amb proves quela prefectura de Telecomunicacions ha estat durant molt temps realitzantcompres personals per al seu ús fora de l'empresa. Els responsables deTelecomunicacions han estat comprant parts d'ordinadors com a discs durs, fontsd'alimentació, etc que no estaven destinades a ser usades en l'àmbit del'empresa.

Primerament la prefectura de Telecomunicacions no pot adquirir, nipretendre reparar equips informàtics ja que per política de seguretat interna ala xarxa informàtica corporativa de l'empresa els únics autoritzats és eldepartament de suport telemàtic (CST).

A més, per les característiques i dimensions dels components adquirits haquedat demostrat que aquests materials no tenien la finalitat de ser usats enl'àmbit laboral de l'empresa, clarament van ser comprats amb la finalitat deser usats als domicilis particulars dels responsables de Telecomunicacions,però amb diners de l'empresa.

Dos mesos després que jo denunciés aquest robatori per part de laprefectura de Telecomunicacions la Direcció respon que es va tractar d'un“error” en les comandes i per totes aquestes compres fraudulentes cap membre dela prefectura va ser expedientat.

Es van adonar del “error” dos mesos després de rebuts els materials idesprés de la meva denúncia. Amb la que està caient i la Direcció mira cap a unaltre costat en aquest cas de robatori.

Si a un passatger al Bus se lisol·licita el tiquet i aquest no el té validat no es permet que el passatgerrespongui: “m'he oblidat de picar, vaig ara i marco el passatge”. No se lideixa fer això, en aquest mateix moment se li posa una multa com diu lacampanya contra el frau de TMB “Qui la fa, la paga”. Doncs en aquest cas hatornat ha quedar demostrat que a la Direcció de TMB no s’aplica aquest eslògan.

També he denunciat que un treballador vaassetjar sexualment a una treballadora dins de les dependències de l'empresa.D'aquest fet és plenament coneixedor la prefectura de Telecomunicacions i laresponsable de Recursos Humans de l'empresa; en aquest cas l'empresa no haobert cap expedient contra el treballador que va assetjar sexualment a lacompanya ni s'han pres mesures perquè aquests fets no es tornin a reproduir.

Davant tots aquests fets jo li vaigsol·licitar a la Direcció de l'empresa, ja que no pensava fer res contra laineptitud de la prefectura de Telecomunicacions de saber conduir un grup detreballadors, ni d'administrar diners públics, que em traslladessin de lloc detreball.

Així és que em vaig desplaçar del meulloc de treball a la cotxera Pablo Díez a la cotxera d’Horta. Allí vaig estaraquests últims mesos reparant equips del Bus Turístic i per descomptat que nova haver-hi cap problema laboral ja que allí em trobava treballant jo sol en elmeu lloc de treball.

Però la veritable intenció de laDirecció de l'empresa no era solucionar cap problemàtica laboral ni que jodeixés d'observar i denunciar com els responsables de Telecomunicacions seguienrobant diners; la veritable intenció va ser que passés el temps i es complís unany des de l'última vegada que vaig utilitzar hores sindicals per a tasques delsindicat CGT.

Passat aquest temps l'empresas'assegura que davant el meu acomiadament jo no estigui sota la protecciósindical i pugui sol·licitar l'acomiadament nul en un judici. La Direcció del'empresa ha arribat a denegar al sindicat hores sindicals per a mi amb l'únicafinalitat que es complís aquest any sense que jo utilitzés les hores sindicals.

Com a delegat sindical del col·lectiude tècnics vaig presentar diverses reclamacions de col·lectius petits, denúnciaper incompliments en les condicions de treball i de salut laboral. He ajudat enla defensa de molts treballadors, com en el cas del company conductor d'autobúsal que van assetjar i van sancionar dos comandaments per portar la sevabicicleta plegada dins del vehicle, he lluitat per que els conductors d'aquestaempresa poguessin gaudir de dos dies de descans setmanals, sempre he estatcol·laborant amb la megafonia, creant els blogs i pàgines web informatives,ràdio, etc.

Tot això ho portarem al judici.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (Autobusos de TMB) Sense acord a mediació: La vaga continua
01 ago 2012
Endavant companys! tot el suport i a per l'empresa!

Entre tots ho farem tot!
Re: (Autobusos de TMB) Sense acord a mediació: La vaga continua
01 ago 2012
Ánimo Andreu... Si la empresa consigue salirse con la suya, después irá contra otro...
Mercadé, Andreu..., habrá que empezar a presionar porque sino, ni tan siquiera podremos hacer huelga.
Andreu readmissió!
Re: (Autobusos de TMB) Sense acord a mediació: La vaga continua
06 ago 2012
Aquest és el problema de què els membres d'un Comitè d'Empresa remenin les cireres: que són els caps a tallar.

Si no hi hagués caps, l'empresa estaria exposada a a l'acció directa i l'acord de les bases.
Re: (Autobusos de TMB) Sense acord a mediació: La vaga continua
06 ago 2012
la teva sentència encara que pot ser pugui tenir cert punt de raó,sembla una tonteria per tractar de desprestigiar la lluita de la gent de les COS. A cas no hi ha hagut casos en les que han sigut despatxades les persones que més treballaven pels drets dels treballadors des de una secció sindical de la CNT? o inclús de gent no sindicada que es fa veure a les assemblees de treballadors?
A cas no hi ha empreses sense comités d'empresa on l'empresa ni es veu exposada a l'acció directa ni a l'acord de les bases?
Que em sembla preferible que les coses funcionin sense comités d'empresa? oh i tant! però de ahi a pensar que sense comités d'empresa la classe treballadora protagonitzaria inmediatatament el III assalt del proletariat europeu no sé jo...
Sindicat Terrassa