Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
"El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
31 jul 2012
Juan Manuel Sánchez Gordillo viatja al Principat i defensa una política transformadora que al poble andalús on és alcalde ha aconseguit plena ocupació i habitatge per tothom
38.jpg
Es diu Juan Manuel Sánchez Gordillo i és sindicalista, independentista andalús, diputat al parlament d'Andalusia i alcalde de Marinaleda, un municipi sevillà situat a La Campiña. Un polític que en la presa de possessió com a diputat a la cambra andalusa va dir aquestes paraules: "Em comprometo a lluitar amb totes les meves forces per subvertir el sistema que produeix atur i corrupció, el sistema capitalista. Em declaro insubmís i em comprometo a donar veu als que no en tenen. Per aquesta nació sense sobirania que és Andalusia. Visca Andalusia lliure!".

Sánchez Gordillo és un alcalde comunista que des de l'any 1979 ha lluitat per "posar dempeus un poder contra el poder, un contrapoder que sabés oposar-se als molts poders que tenia la burgesia i que desgraciadament segueix tenint en la lluita per assolir els drets que als jornalers sempre se'ns havien negat". Un contrapoder que "donés lloc a un poder de classe, un poder que es comprometés fins a les darreres conseqüències amb els treballadors que menys tenien, amb els que els havien robat fins la paraula".

Per això, durant tots aquests anys, Sánchez Gordillo ha creat un poder municipal que ha ocupat la terra amb els jornalers, que ha reclamat habitatges i que s'ha rebel·lat contra les normes que afavoreixen els terratinents però que deixen els desocupats del món rural desemparats. I ho ha aconseguit, per això ara toca estendre aquest model de transformació social que ha arrelat en aquesta petita població andalusa.

Plena ocupació i habitatge per tothom

Quins fruits ha obtingut aquesta política? Plena ocupació i el respecte de l'habitatge com a dret universal. "No ens fa por construir habitatges, tants com siguin necessaris perquè els obrers i els fills dels obrers tinguin assegurat un sostre i per això tampoc ens fa por tenir com a objectiu la plena ocupació que és just el contrari del que té en ment l'imperialisme per a aquesta zona del planeta", s'afirma des de l'Ajuntament de Marinaleda.

A Marinaleda totes les mesures van destinades a promoure l'economia productiva, mentre que l'economia especulativa està prohibida. En aquest poble andalús es pot tenir un habitatge per 15 euros al mes a canvi de no vendre'l ni especular, mentre que una extensa xarxa de cooperatives que abraça tots els sectors de l'economia productiva ha aconseguit que tots els ciutadans de Marinaleda tinguin una feina, i que tothom, tingui la responsabilitat que tingui, cobri 1.200 euros al mes. Els beneficis que aconsegueixen les empreses no s'acumulen sinó que s'inverteixen per crear més ocupació.

Un model que Sánchez Gordillo està estenent a més poblacions andaluses, ara amb l'ocupació d'una finca de 1.200 hectàrees propietat de l'exèrcit a Osuna i que només es fa servir per criar cavalls. L'alcalde ha ocupat la finca perquè vol que sigui productiva i doni feina a més jornalers.

En una recent entrevista a Onda Cero, de les més escoltades segons assegura l'emissora, Sánchez Gordillo defensa que "la terra és de qui la treballa" i que "ha de complir un fi social". Així, denuncia que Andalusia el 2% dels propietaris posseeixen el 50% de les terres cultivables i que el 20% dels grans terratinents s'emporten el 80% dels ajuts de la política agrària comuna, fet que porta a la ruïna el petit camperol. En aquest desgreuge hi té molt a veure la Duquesa de Alba, que per nombre d'hectàrees en propietat s'emporta bona part d'uns ajuts que no necessita.

L'accés a l'habitatge més barat de tota Europa

L'alcade afirma en aquesta entrevista que tenir un sostre per 15 euros al mes "hauria de ser la norma, l'excepcional hauria de ser que es venguin habitatges a canvi de milions d'euros". "Nosaltres què hem fet? Senzillament no especular. Hem comprat sòl rústic molt barat i l'hem fet urbà. S'ha acabat l'especulació del sòl. L'habitatge perfectament pot ser un dret universal com la sanitat o l'educació. Hem abaratit en més d'un 100% l'habitatge", explica, assegurant que "estem davant l'accés a l'habitatge més barat de tota Europa". "I això no és cap miracle, és possible. Si a Marinaleda és una realitat, pot ser-ho a tot arreu".

Segons el polític comunista, "quan fas d'una necessitat humana com és el sostre un objecte d'especulació és quan s'encareix". Per això la seva política es basa simplement en "l'aplicació de la no especulació a l'habitatge". I això es pot fer a tot arreu. Què fa falta? Sánchez Gordillo ho té clar: "Voluntat política, i demà mateix es fan habitatges sense ànim de lucre".

"Aquesta crisi és una gran estafa. Això es diu robatori a mà armada"

Sánchez Gordillo es mostra molt crític amb la crisi. L'alcalde comunista assegura que la crisi "és una gran estafa del capital financer amb les hipoteques escombraria". Una estafa, argumenta, perquè "el BCE no presta directament els diners públics a l'Estat, sinó als bancs. I això es diu robatori a mà armada". "Està pensat pels que manen, hi ha una pèrdua de sobirania. Rajoy no mana, aquí mana el capital financer. No ens rescaten, ens segresten, i ja estem segrestats", assenyala.

L'alternativa: nacionalitzar la banca i els sectors estratègics

Per això, per a Sánchez Gordillo el primer que s'ha de fer per avançar cap a un model social just és nacionalitzar la banca, que sigui pública, i nacionalitzar també les companyies energètiques. "L'energia ha de ser pública perquè és un sector estratègic", diu. També defensa més inversió en serveis bàsics com l'habitatge o les infraestructures i un canvi en el model agrari per tal que l'aliment sigui "un dret i no un negoci". "Des de l'austeritat pràctica i concreta es pot avançar molt", subratlla.

El polític defensa també la gratuïtat de tota l'etapa formativa, des de les escoles bressol fins a la universitat. A Marinaleda una guarderia costa 12 euros al mes, però en canvi a Barcelona, per exemple, oscil·len entre els 200 i els 600 euros al mes, i no hi ha places garantides per tothom. Això provoca que "no estiguin a l'abast de totes les famílies. Els nens d'un mileurista no tenen dret a la guarderia. Ha de ser pública i gratuïta", remarca.

Democràcia participativa

El model rupturista implantat a Marinaleda no s'entendria sense una democràcia radical, 100% participativa. Per això a Marinaleda totes les decisions es prenen en les assemblees de barri, on hi participa tothom. "S'ha de tornar el poder real al poble. Ara hi està havent un transvasament de sobirania des de les classes treballadores al capital financer, i això s'ha d'impedir perquè acabarà amb la democràcia", adverteix Sánchez-Gordillo.

L'Ajuntament de Marinaleda afirma que "no hi ha projecte d'esquerres sense participació directa del poble, des d'un principi no volíem que la gent anés a votar una vegada cada 4 anys sinó a participar cada dia en tots els assumptes que repercutissin en la seva vida", argumenta. D'aquesta manera, s'han creat assemblees, tant generals com de barri, on el poble participa directament de l'elaboració i aprovació dels pressupostos i tot el relacionat amb el poble.

Gira catalana

Aquest mes de juliol Sánchez Gordillo ha portat l'experiència de Marinaleda als Països Catalans. Divendres passat va passar per Tarragona en un acte organitzat per l’Associació Artística-Cultural-Mediambiental Hunab Ku de Vilaseca. Dissabte havia de passar pel CSA “Lo Maset” de Deltebre però es va haver de suspendre la xerrada per l'ocupació a Osuna.

I dijous, més de 300 persones van omplir la Plaça de l'Assumpció de Vilanova i la Geltrú per escoltar Sánchez Campillo, en un esdeveniment organitzat per la CUP. Gordillo va cloure el seu discurs amb "Viva Andalucía Libre! i Visca Catalunya Lliure!" i va posar especial èmfasi en el fet que l'independentisme d’esquerres andalús i català és una proposta revolucionària clau.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/07/-el-que-hem-fet-a-marinaleda-no-es-cap-miracle-es-pot-fer-a-tot-arreu-18781

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
31 jul 2012
Aquí una notícia relacionada censurada per indymedia:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/450884/index.php

I de fet en aquesta, igual s'hauria de censurar el

""Viva Andalucía Libre! i Visca Catalunya Lliure!" i va posar especial èmfasi en el fet que l'independentisme d’esquerres andalús i català és una proposta revolucionària clau. "

No vagi a ser que en Gordillo sigui acusat de "fill polític" de CiU.
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
31 jul 2012
el que han fet a Marinaleda des de 1979 ho han fet perquè son comunistes (més comunistes que molts dels que es proclamen comunistes)
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
31 jul 2012
La diferencia entre el independentismo andaluz y el catalán radica en que la burguesía andaluza es claramente centralista, mientras que aquí la burguesía catalana es la creadora y promotora de un sentimiento nazional entorno a una identidad específica calcado al que utiliza la pretendida izquierda independentista.
Las dos propuestas son radicalmente diferentes, la primera supone una ruptura con la burguesía local y la otra una identificación con los valores burgueses.
La falta de creatividad de un proyecto identitario propio por parte de la izquierda nazionalista impide una emancipación real de los valores defendidos por la burguesía.
Es un lastre y a la vez una pena.

(Gracias al gamarús que ha facilitado el enlace no he tenido que volver a escribir lo mismo!!!)
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
31 jul 2012
No hi ha diferències (més enllà del país i context) entre l'independentisme d'esquerres basc, català, gallec, andalús, escocès, irlandès, cors, sard, castellà, canari, i un llarg etc.

Igual el problema el tens tu, picot, que et col·loques com a "jutge imparcial" quan el teu odi a tot allò català fa que no vegis clara la realitat. Per cert, segons tu el Gordillo quan crida "visca catalunya lliure!" està fent apologia de la burgesia... i mira que porta anys lluitant contra corrent al seu poblet, però res tu, és un burgés, perquè és impossible que t'equivoquis en la teva lectura, són la resta de mortals que ens equivoquem...
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
31 jul 2012
Tant costa d´entendre que no volem partits polítics?? encara que la cup sigui molt guai, no deixa de ser un partit que es presenta a eleccions. També podrien fotre la seva merda els de euia, les jerc...també son guais...
Nacionalcomunisme?
31 jul 2012
Nacionalisme no és contrapoder.
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
31 jul 2012
Lo que han hecho en Marinaleda se puede replicar en cualquier sitio, pero en muy poquitos sitios han hecho nada parecido. IU o incluso la CUT-BAI manda en unos cuantos pueblos andaluces ¿y cuál se parece a Marinaleda? Bildu manda en más de 100 municipios, y ya me diré en cuál hay un proceso radical como en Marinaleda, y los 4 o 5 en los que gobierna la CUP? Hay estos procesos?
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
31 jul 2012
joder, aki a algun anarkadogmaticx se le ha kedado el dedo pegado en el boton de la censura, no solo borran posts sino comentarios tambien

no habia ningun insulto, el comentario decia "esa es una de las informaciones censuradas,estan fatal estxs anarkadogmatics, mientras con-sueldo palacios publica sin problemas su propaganda pro ronald hubbar y cienciologia

nen petit haz el favor de levantar el dedo del boton ke dice censura, CENSURA ES FASCISMO!
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
31 jul 2012
Si eres tan tonto como para no ver las diferencias es que te mereces ser nazionalista...

No maquilléis vuestra incapacidad para elaborar un discurso ¿identitario? propio, separado del burgués. En fin, no se puede pedir más a los que lo han mamado de crios en casa de sus papás. Pediros que rompáis con el discurso identitario burgués es pediros que reneguéis del papa.

Y ya sabemos que quien paga manda...

Si en el fondo dáis pena: todos sabemos lo que cuesta separarse de las faldas de mamá y ponerse a pensar por uno mismo.
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
31 jul 2012
este tio es bobo, tu si ke eres incapaz de pensar por ti mismo si no es con un par de ejes dogmaticos en donde hacer girar tu verborrea
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
31 jul 2012
PERQUÈ DESPRÉS DIGUIN QUE PRESENTAR-SE A LES ELECCIONS I GESTIONAR LES INSTITUCIONS NO SERVEIX DE RES.
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
31 jul 2012
Marinaleda és un owned a l'anarquisme, per això en Picot està enfadat, o el nengk, o totes aquestes coses coses de la identitat espanyola xD

El més fort és que en Picot va d'ultraradical i el seu analisi polític no passa del que veu a la tele i al País xD
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
31 jul 2012
Estados Unidos, que es el paradigma de las libertades castradas, también permite que se hable en contra del gobierno y de sus políticas... A eso le llaman democracia..., y lo es.
Oa quejáis continuamente de la censura de noticias de las CUP, cuando no hago más que leer declaraciones de apoyo suyas a todas las luchas que se dan y que están por venir. Y cuando en la noticia no aparece nada de las CUP, algún gracioso suele hacer la pregunta si convoca las CUP.
Sois tan patéticos los pros, como los contras...
En cuanto a Marinaleda, ya os anticipo que no veo televisión, ni suelo leer la prensa burguesa, pero sí que sé que la experiencia andaluza es el trabajo de muchos años.
¿Dónde habéis estado todo este tiempo...?
Sinceramente, algunos que se autoproclaman "anarquistas", sólo lo hacen para provocar, y otros que se hacen pasar por "independentistas", lo mismo.
Las esencias puras suelen ser casi siempre venenosas por sobredosis y por lo que suelo leer en varias páginas de "contrainformación", una gran mayoría tenéis la mano rota con eso de la "dosis".
Mal que os pese a todos la autonomía de los pueblos y de las personas, es irrenunciable para quienes anteponen la libertad a la sumisión y la devoción por el folklore y el espectáculo. Muchos habláis de una esencia idealizada e inexistente y otros atacáis a lo único que nos confiere el coraje de la dignidad y que muchos confunden con la rancia tradición.
Por eso no es nada extraño que los dogmáticos de un lado, llaméis dogmáticos a los de la otra parte y viceversa, mientras los que nos movemos de una a otra parte, que para nosotros es la misma, asistimos perplejos y sin querer dar crédito a lo que vemos. El problema es que la estupidez de vuestras viscerales peleas, empieza a salpicarnos y tememos acabar igual de estúpidos que todos vosotros.
Hay diferencia entre proclamar "visca la terra lliure" y "visca terra lliure", aunque a medida que pasa el tiempo cada vez hay menos "tierra" y más asfalto, generadores de energía eólica y vías para trenes de alta velocidad... Signo de una cultura a la que han llamado "progreso", pero que es la misma historia de un capitalismo que se renueva con el tiempo y que después, como si nada, se incorpora como seña de identidad de los pueblos...
No se puede abrazar un espino sin pincharse.
Cuestión: Nombra 10 construcciones emblemáticas de la cultura de tu pueblo...
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
01 ago 2012
Ja que tot l'equip de l'ajuntament de Viladamat, es de les CUP, que succeix al poble?
A Marinaleda la majoria son treballadors.
A Viladamat no. Fets, fets...
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
01 ago 2012
Fets, fets??

No pidas peras al olmo, a l'EI (E?) se le da genial montar charlas, colgar carteles y escribir comunicados... En cuestión de marketing van más que sobrados!! También son unos craks en el intrusismo via sindicatos o colectivos, supongo que por incapacidad de crear los suyos propios. Sus experimentos de clase empiezan y acaban en la COS. Es lo que tiene cuando un requisito para la militancia es reconocer LA identidad nazional...
Sinceramente creo que todo este trabajo de propaganda tiene como objetivo la rentabilización de la via electoral, la única que realmente tiene un apoyo social (cada cuatro años, claro). Y lo tiene gracias a un discurso identitario calcado al burgués. Ambos se complementan en la construcción del imaginario catalán. Y si lo miramos por capacidad de difusión, l'EI es una sencilla caja de resonancia del discurso etnocentrista de la burguesía local,
que intenta llegar allí donde el orígen burgués de este discurso choca de plano: en las clases trabajadoras!
No es cuestión de dogmatismo, es cuestión de mirar los resultados:
Por la vía de un discurso identitario burgués llego a las concejalías, pero para marcar diferencias (lo que los publicistas definirían como especificación del producto) me dedico a dar charlas sobre otros sitios donde sí que hay una implicación real en la lucha de clases (Marinaleda). Es jugar a ser un espejo intentando que el reflejo sea tan convincente como para poder venderlo. Si tontos no son, han descubierto que es posible vender la imagen reflejada en un espejo.
Para no ser tachado de dogmático invito a cualquier independentista a que me especifique las diferencias entre el discurso de identidad nazional burgués y el suyo.
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
02 ago 2012
La manca de suport de gran part del poble treballador al projecte de l'EI no està motivada pel discurs identitari. El motiu és el mateix que fa que tampoc es doni suport a l'anarcosindicalisme i la gent prefereixi estar a UGT o a CCOO.
El sindicalisme independentista no comença i acaba amb la COs, també hi ha la intersindical CSC i a la CGT. D'això últim no se'n diu intrusisme, se'n diu pragmatisme.
El discurs identitari de l'EI no pot diferir massa del de la burgesia per una senzilla raó: la majoria de la societat catalana percep aquesta realitat nacional, des de la pluralitat i el cosmopolitisme, i les forces polítiques saben perfectament que qualsevol opció que la negui està condemnada a la marginalitat. D'aquí et surten coses com el president montilla defensant catalunya com a nació i la immersió lingüística en mítings a Cornellà.
I ja, parlar d'etnocentrisme en un post on es pARLa de que han convidat l'alcalde de marinaleda és reconèixer obertament que el teu target polític són la xusma que acaba votant a C's. Tu i els teus sou la caixa de ressonància del seu discurs identitari i nihilista (la relativització de la identitat que acaba conduint a la supremacia del conqueridor) i no teniu més trascendència que els resultats electorals d'en rivera & co. Al carrer feu soroll a vegades, cert, quan els treballadors surten al carrer sempre aneu vosaltres a veure què esgarrapeu, en això sou uns cracks.
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
02 ago 2012
Neng, així que l'EI no arriba a les classes populars pel discurs identitari... però tu saps on vius?¿? però si el 51% de gent votaria sí a la ndependència! però si la gent que s'identifica només com a catalana arriba a prop del 30%!

Si la teva premisa tingués base lògica, la contrària, és a dir, no fer un discurs identitari i sí combatiu i de classe, seria la garantia de tenir la classe treballadora al teu costat. Saps quan té la CGT de representació? un 1'80%. I la CNT si es presentés a les eleccions no arribaria ni a una desena part d'aquests, així que imagina't.

I segona cosa: parles de "reflex de la burgesia local". No ha estat la burgesia basca, junt amb la catalana, un dels puntals de l'estat. Es podria deduir, segons tu, que l'esquerra abertzale ve a fer el mateix, per tant, ja que no és homologable a la burgesia andalusa i altres. Així doncs, que passa amb LAB?¿?

En fi, ja t'ho contesto jo: la teva gran tesi és més inconsistent que el creacionisme, i sincerament, fas el ridícul amb plantejaments tan tronats, que fins i tot gent que es podria identificar ideològicament en els teus paràmetres veu clarament que estàs sonat.

Bon vent ;)
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
02 ago 2012
"El discurs identitari de l'EI no pot diferir massa del de la burgesia per una senzilla raó (..)"

Eso ya lo sabía yo, pero gracias por confirmarlo!!
Compartís y defendéis el mismo discurso que la oligarquía catalana (la "conqueridora" esa que tú hablas). Por lo menos lo reconocéis... ambos os complementáis y os apoyáis de una manera un tanto bastarda en la ardua tarea de la educación de las (ignorantes) masas en los valores patrios.

Continúas:

"la majoria de la societat catalana percep aquesta realitat nacional"

También perciben que los mismos que se identifican y han llegado a los despachos gracias a ese discurso, están desmontándoles su propia realidad... La realidad nacional la percibes cuando estás esperando cinco meses en las listas para una operación. Te da igual el sentimiento identitario del médico mientras haya uno que te opere.

Sigues:

"les forces polítiques saben perfectament que qualsevol opció que la negui està condemnada a la marginalitat"

Ah, bueno, que de eso se trataba: de la rentabilización política de un sentimiento propio!!! Muy lógico, pa que me voy a comer la cabeza elaborando un discurso si puedo aludir a los cojones (órgano nazionalista por exelencia) y llenar la urna de votos.
Gracias por aclararme, pobre de mí, lo que está condenado al fracaso y lo que no. Muchísimas gracias, hasta ahora había permanecido ciego ante tan cruda realidad... que haría yo sin tí!

Y prosigues tu verborrea burguesa mezclando a Montilla, Cs, un tal rivera (¿eso no era un puticlub?),.... En fin, vienes a demostrar lo que hay detrás de l'EI: una sarta de niños bien aspirantes a renovar a la oligarquía política local.

Y para el último listillo que mezcla partidos políticos con sindicatos, porcentajes sacados de las encuestas de la gene.... Sí, la izquierda abertzale difundió y difunde el discurso nazionalista burgués vasco. Y es esa una de las razones por la que hoy en día ha quedado Bildu como residuo de lo que un día fue un partido comunista revolucionario. Al final ganó la ikurriña, mira tú!

Sigo esperando al indepe que me consiga diferenciar entre el discurso identitario nazional burgués y el suyo, si realmente tienen uno propio o en realidad sucede como con los apellidos: se hereda!!
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
02 ago 2012
Neng, ya te he planteado una duda muchas veces y siempre callas ante esta:

Si la EI es todo lo que dices, caja de resonancia de la burguesía catalana blablabla... en que se convierten todos/as aquellos/as que han trabajado con esta? estoy hablando de insus, de anarcosindicalsitas, de anarquistas varios, etc. Cuanto menos son COLABORACIONISTAS y merecen los mismos calificativos, no? o alguien que colabore con los nazis no se convierte en uno de ellos? o alguien que participa en una agresion homófoba no se convierte en un homófobo?

En fin, acabas de llamar "hijos de la burguesía catalana" al movimiento libertario de aquí, porque NADIE esta limpio para tirar la primera piedra.


En cuanto a la diferencia de discursos, a mi no me ataña, pero bueno, entre el "seny" y otros valores a la lucha en la calle de la EI, - yque ha practicado la lucha armada mientras revolucionarios de salón nunca han sido molestado por las FSE-, hay un oceano.

Y por cierto, cuando ha sido la IA un "partido comunista revolucionario"? pero si des de la fundación de HB en el 78 se le ha llamado reformista y pequeña burguesa, por sectores como EIA, el partido de la revolución vasca, que para sorpresa de muchos han acabado... en el PSOE. Buen viaje al reformismo español, payaso, que es ahí donde acabais todos.
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
02 ago 2012
Comença per definir quin és l'identitarisme burgès de CiU defensa i veurem si l'EI l'adopta amb exactitud o no. Després demostra que el discurs procedeix de CiU (l'independentisme als 80 era exclusiu de l'MDT , el PSAN i el PCE(I). Després demostra que CiU no adopta l'independentisme de forma puntual només quan li interessa, per després deixar anar perles com aquesta:
http://www.racocatala.cat/forums/fil/162948/trias-independencia-genera-g
Després troba una sola mostra de deshonestitat en els càrrecs electes que ha aconseguit la CUP.
Ah, i quan et dic que la vostra utilitat és fer el joc a C'S i l'espanyolisme per la banda dels MMSS, em dius que es tracta de "verborrea burgesa". L'únic rèdit polític que treieu del vostre quintacolumnihilisme és donar ales a C's al parlament. I aquest raonament, tan vàlid com el teu d'acusar-nos de criptocnvergents, resulta que demostra que els de l'ei són niños bien esperant per renovar l'oligarquia local. Tot un exemple de mètode "deductiu-compulsiu", una autèntica obra mestra!
L'esquerra independentista té una visió sobre la nació catalana i CiU té la seva. Pot ser que coincideixin en part, però que CiU la defensi no vol dir que sigui dolenta, d'això se'n diu fer una fal·làcia ad-hominem i s'ensenya a la eso. De tota manera ETS TU QUI HA DE DIR LES SEMBLANCES, DONCS ETS TU L'ACUSADOR.
El teu marc territoruial d'acció política coincideix amb el del PP, C's, Psoe, UpyD, falange i IU. I et quedes tan ample fent el joc als teus compatriotes espanyolarros.
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
02 ago 2012
M'encanta com s'ha quedat mut quan se li ha etzibat:
"La manca de suport de gran part del poble treballador al projecte de l'EI no està motivada pel discurs identitari. El motiu és el mateix que fa que tampoc es doni suport a l'anarcosindicalisme i la gent prefereixi estar a UGT o a CCOO.". I ha continuat davant l'evidència.
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
02 ago 2012
Al primero:
Si, ya, la lógica del "nadie es inocente"... puesto que yo soy (o me considero en el fondo) culpable. O en su deriva más tertuliana y mediática: encender el ventilador para escampar la mierda. Ntsch! un recurso pobre, del que no se quiere hundir sólo y pretende arrastra a los demás... no cuela, a ver que me dices después... so payaso!

Al segundo:
Aclárate mejor tú, que ya va siendo hora,y seguro que ya tienes una edad, para distinguir entre el discurso etnocentrista e identitario catalán con la forma de organización política que adopte. Verás que el independentismo (opción política de un nazionalismo identitario) defiende el mismo discurso de identidad que el burgués. Que la opción a la hora de plasmar este ideario en una organización social distinta, es algo que personalmente me la trae al fresco, mientras el transfondo ideológico sea el mismo.
No hace falta escribir una obra maestra, ¿cuantas siglas de partidos has leido en mis posts? ¿Porqué? Por la sencilla razón de que NO nos preocupan las mismas cosas, ni siquiera cuando hablas de acción política estamos hablando de lo mismo. Tu vives en tu mundo de escaños, representación, encuestas en La Vanguardia, concejalías.... yo no.
Al tercero:
Ni tengo todo el tiempo del mundo para estar pegado al ordenador, ni tampoco ganas de contestar todas las paridas. Hago una selección de las que me parecen más interesantes y del resto paso. Pregúntale a los liberados de CCOO y UGT porqué están allí y no me lo preguntes a mi. Mendrugo!
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
03 ago 2012
No, no, ets tu qui ha de definir quin etnocentrisme burgès ha adoptat l'EI i ha convertit en "transfons ideològic". És que... saps què? la teva visió del fet nacional català és exactament igual que la dels CCC vidalquadristes, poc sospitosos de ser d'esquerres i totalment al·lèrgics a qualsevol mostra d'afirmació nacional dels pobles oprimits.
I no, no es tracta de fer obres mestres, es tracta de fer raonaments amb cara i ulls. A veure si repares el detector de sarcasmes.
I ara demostra que la COS no creix pel tema identitari i que la CNT no ho fa perquè la societat "encara està verda".
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
03 ago 2012
Te lo explicaré a la gallega:

¿Cómo se entiende que a pesar de que el indepentismo catalán abarque un espectro tan amplio en el sistema de partidos (SI, ERC, JNC, CUP...) su reflejo en el ámbito laboral sea prácticamente inexistente?

La COS no crece ni crecerá porque intenta construir una proyecto identitario en un ámbito donde no tiene ninguna posibilidad. Es más la necesidad que tiene l'EI de tener un referente en las clases trabajadoras que la propia acción sindical en sí. El anarcosindicalismo en cambio, sí que está creciendo, crece la CNT en menor medida y la CGT espectacularmente. Y esta es la razón por la que los indepes emigran de lo que sería su referente ideológico (la COS) para añadirse al carro del anarcosindicalismo.
¡¡¡Ni ellos mismos creen en la viavilidad de su propio proyecto!!!

En cuanto a mi visión del fet nazional (ya sea catalán, espanyol o vasco) es que es una herramienta utilizada por las burguesías locales para el adoctrinamiento ideológico de las masas. Conseguir una identificación con el discurso de la oligarquía y que sean los mismos currelas los defensores de los valores burgueses, es una estrategia tan recurrente como, por desgracia, actual. El nazionalismo es la vía de escape de las clases dirigentes en tiempos de crisis, en tiempo como los de ahora... porque depende por donde se cantee la gente pueden poner en peligro sus privilegios clase, y eso no lo pueden permitir.
Es ese el motivo por el que os creéis que estáis creciendo a golpe de encuesta de La Vanguardia (ingénuos!). Sois alentados por la burguesía nazionalista por que es la vía de escape que tienen preparada para ellos. Estáis haciendo el papel de tontos útiles (o ya no tan tontos) cuando entráis en el juego del nazionalismo burgués y os identificáis con unos valores heredados que ni siquieran son vuestros!!!
¡¡¡Estáis creciendo porque quieren que crezcáis!!!
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
03 ago 2012
"La COS no crece"? "la CGT espectacularmente"? però es pot saber d'on treus les dades per fer aquestes afirmacions?

Segons les dades de l'observatori de treball de la Gene, la CGT porta 2 anys caient (lògicament el fet de que es tanquin empreses fa que perdi representació total). Però és que a més, en quan a lluita sindical pròpiament, no fa ni un mes que ha sortit la notícia que la gent més combativa que estava a la CGT i que va tenir conflictes amb els que estaven per acceptar la retallada de TMB, s'han passat a la COS i ara monten la primera vaga:
http://costb.wordpress.com/2012/07/25/dimecres-8-dagost-vaga-aautobusos-/

En resum, així són totes les teves intervencions: afirmacions en base apriorismes i prejudicis que no només són manifestament falsos sinó que a més són fàcilment demostrables que ho són.

I les enquestes no les fa la vanguardia, sino el CEO, el Centre d'Estudis d'Opinió. Per a qualsevol treballador del sector sap apreciar la diferència entre una enquesta encarregada per un diari o partit i una enquesta elaborada pel CEO o pel CIS (en el cas espanyol), infinitament més riguroses. La qüestió és: desqualifiques aquestes dades força objectives, però quines n'aportes tú més enllà de la teva subjectivitat (que ja s'ha demostrat falsa)?¿?¿?¿? el que tu creus? les teves palles mentals ?¿?

PS: Mira que dir que la CGT creix, i a sobre "espectacularmente"... en fi...
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
03 ago 2012
Ya empezamos mal si no sabemos que es el CEO:

http://ceo.gencat.cat/ceop/AppJava/pages/ceo/contingut/queesquefa

"•El CEO és un organisme autònom administratiu de la Generalitat de Catalunya ADSCRIT al Departament de la Presidència mitjançant la Secretaria General de la Presidència.

•Funcionalment, és una EINA DEL GOVERN i ofereix un servei rigorós i de qualitat a totes les institucions i a les persones que tenen interès en l'evolució de la opinió pública catalana."

Las mayúsculas son mias.

Este tema ya se debatió bastante, a mi forma de ver, cuando empezaron a salir encuestas encargadas por el govern sobre el "avance" del independentismo. Paso de volver a empezar.

Si quieres ver la "independencia" de este tipo de encuestas, mira que preguntas hacen cuando sondean la opinión de la Llei Omnibus:

En el apartado de economia puedes encontrar preguntas tan ingenuas como:

"En l’actual context de restriccions financeres, vostè estaria disposat a rebre menys
serveis públics (transports públics, educació, sanitat, etc.) avui si això garantís la prestació
de serveis en el futur?"

Siendo el promotor de esta encuesta:

Departament de la Presidència (PRE) - Centre d'Estudis d'Opinió (CEO)

Quien paga manda!!

Sin embargo te animo a que les eches un vistazo, no tienen desperdicio...
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
03 ago 2012
OStras, vaya novedad, así que el CEO es un organismo de la Generalitat? yo pensaba que lo autogestionaba una comuna de trabajadores...

Hablando en serio, el CEO es todo eso que dice, igual que el CIS, y eso no quita que sean los mas rigurosos en hacer encuestas, que no las hacen ellos, sinó que las SUBCONTRATAN a empresas privadas del sector. Como extrebajador de una de ellas, te puedo decir que el nivel de exigencia y calidad (y por que no, de control y acoso a los trabajadores) de una encuesta del CEO es infinitamente mayor a la de qualquier diario.

Y claro que es una pregunta tendenciosa, TODAS las preguntas sectoriales lo son. Pero la pregunta sobre la independencia es "Si mañana se celebrase un referendo de independencia, usted que votaría?" y ahí toda la gente que dice sí entiende bien la pregunta.

Y esa, hoy en día, ya es mayoría, te guste o no (que está claro que no).

Y aun no has dicho de donde sacas el crecimiento "espectacular de CGT".
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
03 ago 2012
En l'àmbit laboral l'independentisme està present a la COS, a la intersindical-CSC, a la UGT i CC.OO i a la CGT, t'agradi o no.
Re: "El que hem fet a Marinaleda no és cap miracle, es pot fer a tot arreu"
03 ago 2012
El CEO viene a ser el Ministerio de La Verdad de nuestro propio gran hermano, lo que subcontratan (y ahí creo que vienes tú) son la recogida de datos, no la elaboración de las preguntas.

Si yo decido que es lo que pregunto y lo pago de mi bolsillo (perdón, lo pagamos todos porque es un departamento de la gene) sería estúpido no asegurarme de antemano una respuesta favorable.

Otra perla a modo ilustrativo:

"Està vostè d’acord o en desacord amb la següent afirmació: És més perjudicial per a
l’economia reduir la inversió pública en carreteres i transport que la reducció de la despesa en salut i serveis socials."

Con este tipo de preguntas sale una opinión favorable a los recortes o... A LA INDEPENDENCIA!!! No pequemos de ingenuos, que a estas alturas de la peli puede ser peligroso.

Y sí, seguro que hay independentistas desperdigados allí donde te alcance la vista, pero incapaces de construir un frente sindical por ellos mismos. Pero increíblemente dotados para la financiación de partidos políticos, a ver cómo resuelves este dilema...

Ah! Del incremento "espectacular" de la CGT, me remito a los hechos y un poco (pq no reconocerlo?) a mi subjetividad: hace tan sólo unos cuatros años hubiera sido inimaginable una convocatoria de huelga general por parte del anarcosindicalismo, y bien, salió como salió, pero fue una demostración de que algo se está cociendo. Y esto la burguesía catalana lo tiene bien presente cuando pone en su punto de mira a sindicatos "minoritarios".

El anarcosindicalismo no cuaja en su proyecto nazional burgués, sin embargo el independentismo sí y es defendido dentro de sus propias filas (JNC) o difundido por sus propios medios de CREACIÓN de opinión (CEO) y por lo tanto de realidad.

Otra cosa, no es una cuestión de gustos, ese es un error de colegial. El gusto no tienes porque razonarlo, es una construcción sociocultural que adoptas como propia cuando en realidad viene dado más por el entorno que por uno mismo.
Sindicato Sindicat