Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[FGC] Prosegueix la croada per convertir els "ciutadans" en delators xivatos
30 jul 2012
Notícia extreta de El Periódico de Merdalunya. Quin gran país, capdavanters en tota forma de repressió!
Ferrocarrils insta els passatgers a denunciar l'incivisme per telèfon mòbil

Una aplicació preveu avisos per 11 actituds incíviques, entre les quals s'inclou la mendicitat

L'infractor pot ser reprès per megafonia o presencialment

-


Ferrocarrils de la Generalitat ha presentat avui una aplicació creada perquè els passatgers puguin denunciar els actes incívics dels seus companys de vagó utilitzant el telèfon mòbil, de forma discreta i anònima. El sistema presentat aquest dimecres pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, consisteix en una aplicació que inclou 11 actes incívics predeterminats per facilitar la seva denúncia i que té aplicacions a Apple i Android.

Els actes predeterminats apareixen amb símbols propis a la pantalla del mòbil. Es refereixen a pintar grafits, música alta, gent a terra, viatjar sense bitllet, consumir tabac, apedregada, no respectar els seients reservats a embarassades i gent gran, posar els peus als seients, presència de captaires, embrutar les instal·lacions i ratllar els vidres.

L'avís de l'usuari serà rebut immediatament pel centre de comandament integrat de Ferrocarrils. El passatger haurà d'indicar la línia de tren en què viatja, l'origen, el destí i, si pot, el número de vagó. Les dades arribaran al centre de comandament i allà prendran la decisió d'avisar per megafonia l'usuari, tant si és al vagó o a l'estació; o bé un agent d'estacions o el mateix maquinista aniran personalment a demanar correcció al client.
Mira també:
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/ferrocarrils-insta-els-passatgers-denunciar-lincivisme-per-telefon-mobil-214564

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [FGC] Prosegueix la croada per convertir els "ciutadans" en delators xivatos
31 jul 2012
Wait and see.
Re: [FGC] Prosegueix la croada per convertir els "ciutadans" en delators xivatos
01 ago 2012
Epa gent, qui té un mobile d'aquests? Hem sembla que la millor forma de parar aquest control és simplement un DoS... ~1000 avisos falsos per hora durant un parell de setmanes i ningú al 'centre de comandament integrat' fotrà ni cas a l'aplicació aquesta...
Re: [FGC] Prosegueix la croada per convertir els "ciutadans" en delators xivatos
02 ago 2012
Els polítics hispanocatalans només fan que tibar la corda repressiva fins els màxims que permet l'estat espanyol, estat del que s'aprofiten per tal de poder exercir la corrupció amb les espatlles cobertes.
Colera camping CNT