Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
>>> Afegeixen un control ideològic a qui es censi a Euskal Herria
27 jul 2012
El projecte auspiciat pel PP inclou mesures per evitar la seva «ús abusiu i fraudulent», per tal de que no puguin inscriure per votar «qui van estar més a prop dels botxins que de les víctimes». Paradoxalment, això obligaria a acreditar que es va patir alguna pressió d'ETA.
45.jpg
La declaració personal d'haver abandonat Euskal Herria «com a conseqüència de la pressió de la violència terrorista» té «presumpció de veracitat», però hi haurà també mesures per evitar la seva «ús abusiu i fraudulent». El projecte de modificació de la Llei Electoral efectuat pel Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals per permetre el vot en Àlaba, Biscaia, Guipúscoa i Nafarroa de persones que resideixin fora inclou l'existència afegida de «procediments de control» per «impedir que fos utilitzat pels qui van estar més a prop dels botxins que de les víctimes ».

Aquest punt obre el camí al control ideològic de les persones que demanin ser censades a la localitat basca en la que van residir en el passat, i, alhora, fa que la necessitat de verificar les raons reals per les que cadascú demana el canvi pugui acabar tirant per terra la utilitat que el Govern pretén donar a la reforma de la llei electoral.

La proposta del Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals assenyala que, per tal d'evitar que els canvis siguin utilitzats per «qui van estar més a prop dels botxins que de les víctimes», després de l'aprovació de la llei «el desenvolupament reglamentari establirà el preceptiu procediment de control per als supòsits extrems d'ús abusiu i fraudulent d'aquest expedient ».

El problema no resolt pels redactors de l'estudi és que «la norma ha d'identificar els subjectes, però alhora ha d'evitar també que una molt detallada acreditació d'haver patit algun tipus de persecució relacionada amb el terrorisme suposi un patiment afegit, que resultaria manifestament contrari al fi perseguit per aquest projecte de llei ». Per això es pretén que sigui suficient la declaració personal, però s'afegeix «sempre que sigui veraç», el que de nou porta a la necessitat d'acreditar la «pressió de la violència terrorista».

Multes de 100 a 3.000 euros

La proposta avalada pel Ministeri de l'Interior preveu tant la possibilitat de recórrer alguns canvis de cens com la introducció de sancions per intents fraudulents.

Segons s'assenyala en la reforma, serà l'Oficina del Cens Electoral la qual ordenarà les altes i baixes corresponents, i les seves resolucions podran ser recorregudes com la resta de les que realitza de forma «ordinària», tant davant l'oficina com davant els tribunals .

En qualsevol cas, també s'especifica que correspon a l'Oficina del Cens Electoral estimar les sol · licituds. El projecte ja aclareix que «es recull la possibilitat que, excepcionalment, se li pot negar per incomplir els requisits, d'igual manera que es pot negar una inscripció censal ordinària».

La proposta d'alteració electoral preveu que «els funcionaris públics i particulars que utilitzessin fraudulentament aquesta opció» de canvi de cens seran sancionats amb multes «de 300 a 3.000 euros si es tracta d'autoritats o funcionaris i de 100 a 1.000 si són particulars ».

Control molt difícil

Ara cal tenir en compte que, segons l'Institut Nacional d'Estadística, unes 20.000 persones es van cada any a viure fora d'Euskal Herria, pels motius personals o familiars que siguin, igual que unes 16.500 persones s'instal · len a Àlaba, Biscaia , Guipúscoa i Nafarroa arribades des de l'Estat espanyol. El càlcul exacte indica que des de 1998, segons l'INE, 253.484 bascos i basques s'han empadronat en altres comunitats autònomes.

Si no s'estableixen mecanismes de control objectius i verificables que van marxar per la «pressió de la violència terrorista», es tracta d'una quantitat de gent molt substancial per mobilitzar per una motivació política, que no té per què coincidir amb la qual actualment mou la reforma del Govern espanyol.

El control subjectiu és molt difícil, i d'haver-ho hauria d'haver per a tots els casos.
Mira també:
http://www.gara.net/paperezkoa/20120727/354195/es/Anaden-control-ideologico-quien-cense-Euskal-Herria

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>> Afegeixen un control ideològic a qui es censi a Euskal Herria
27 jul 2012
Per cert, els que compartiu amb l'extrema dreta espanyola la vostra adversió a l'esquerra independentista, podeu posar el cartellet de la CUP donant suport al concert, ja que el portaveu de l'esquerra abertzale diu que el seu referent als Països Catalans és la CUP:

http://www.youtube.com/watch?v=rzFivRWPC6E&feature=player_embedded
Re: >>> Afegeixen un control ideològic a qui es censi a Euskal Herria
27 jul 2012
si, pues ya solo les falta hacer algo conjunto con pnv, ccooo, y el athletic a favor de la independencia ke les va a votar su p...
Re: >>> Afegeixen un control ideològic a qui es censi a Euskal Herria
27 jul 2012
jon, no es que la izquierda abertzale haga algo conjunto con el PNV, es que la izquierda abertzale siempre ofrece presentarse CONJUNTAMENTE a las elecciones del estado al PNV para "hablar como pueblo" (eso excluye qualquier análisi de clase).

La CUP siempre ha hecho, hace y hará trabajo en el ámbito soberanista donde a veces va encontrarse con carroña humana, pero bueno, la CUP siempre ha sido independentista, así que son los otros los que le toca gestionar sus contradicciones. Pero lo que nunca hará es plantear presentarse a unas elecciones estatales conjuntamente con CiU para "hablar como pueblo".

La CUP puede tener lo que quieras (yo tambien le reprocho cosas), pero le da mil vueltas por la izquierda (quizá por que no tiene tanto poder) a tus amigos de Bildu, que parece que estan de rebajas.
Re: >>> Afegeixen un control ideològic a qui es censi a Euskal Herria
27 jul 2012
Ostres, si que estàs resentit... has pogut dormir?? si tan bé veus lo del concert dels collons, no se perquè t´afecta tant que el penjem aquí. Així fem publicitat, no?
Re: >>> Afegeixen un control ideològic a qui es censi a Euskal Herria
27 jul 2012
els que compartiu amb l'extrema dreta de tots els països del mon el vostre interclassisme... podeu anar a cantar missa.
Re: >>> Afegeixen un control ideològic a qui es censi a Euskal Herria
27 jul 2012
"per pucherazo", no es que m'afecti gens que es col·labori en un acte, senzillament em fa gràcia remarcar que hi ha un perturbat que ha penjat més de 10 vegades el mateix, que, per cert, com a argument és molt pobre, ja que la CUP en diverses iniciatives concretes més enllà del sobiranisme (antifeixisme, llengua, territori, etc.) ha col·laborat amb socis indigestos, i n'estic segur que ho contunarà fent.

El que em provoca gràcia (i d'aquí a que sóc jo el que trec el tema) és l'extrema mediocritat del qui pretèn atacar a la CUP (i fins i tot he vist que ho feien extensible a la COS... quant poca gent de la CUP hi ha a la COS) amb una cosa tan fluixeta.

A falta d'arguments de pes, es treu aquest cartellet.

PS: Per això guanyarem l'EI en l'àmbit alternatiu, no perquè siguem massa bons ni cometem errades (en cometem i moltes), sinó perquè els altres sou senzillament patètics. Qualsevol llibertari amb 2 dits de front si ha de triar entre participar a una assemblea de l'EI o al "CSO la PAPA", està clar que tria. Però bé, els altres, els yonkis també mereixen un respecte ;)
Re: >>> Afegeixen un control ideològic a qui es censi a Euskal Herria
27 jul 2012
Doncs si que estas fotut, si, si de cas, els teus papas que et portin al psicòleg del col.legi, a veure que diu. Perqué posar-se així, a sobre que li fan publicitat del seu partidet alternatiu i superguai, no se...
Re: >>> Afegeixen un control ideològic a qui es censi a Euskal Herria
27 jul 2012
ostia puc estar d'acord amb el que dius, alhora de fer critiques elaborades i de pes que tambe n'hi han pero es absurd comparar l'EI amb la desallotjada papa ja que en cuant l'EI no deixa de ser un projecte politic que no es delimita en un unic espai sino que te una infrastructura molt mes complexa que dubtu que mai un espai com la papa es planteji, al igual que es com comparar un projecte llibertari o anarquista concret, amb un casal popular en concret, es absurd...

aixi que apliquet una mica el cuento de elaborar les critiques i no facis comparaions igualment patetiques
Re: >>> Afegeixen un control ideològic a qui es censi a Euskal Herria
27 jul 2012
Visca Catalunya, més que un club...
Re: >>> Afegeixen un control ideològic a qui es censi a Euskal Herria
27 jul 2012
joder "lecciones las minimas" ke puesto estas con el tema de nuestrxs amigos lxs bildurris esos ke aun estando de rebajas han paralizado el proyecto de la incineradora de zubieta mandando a tomar viento un pedazo de pelotazo millonario de nuestros enemigos del Partido del Negocio Vasco y del ppsoe

ahora como dices ke la izkierda abertzale en su afan de trabajar en el ambito soberanista plantea siempre al pnv presentarse a las elecciones estatales conjuntamente podrias pegar aki la rueda de prensa o algun texto de la ia en el ke se haga dicho planteamiento continuo en el tiempo, porke a mi esa afirmacion me pilla sinceramete de sorpresa aunke es posible ke alguna vez la ia haya entrado en ese juego de plantear aunar fuerzas soberanistas ¿tambien hizo ese planteamiento al pnv mientras ha estado ilegaliada?

si de normal ya por ser elecciones estatales miles no votamos hb, osea no votamos, imaginate si fueran algun dia junto con el pnv -en caso de ke pnv aceptara esa propuesta claro- las criticas y voces discordantes estarian aseguradas y serian unas cuantas, no solo por presentarse a unas elecciones ke no son las nuestras como son las elecciones españolas sino ademas por hacerlo con un partido de derechas como es el pnv
Re: >>> Afegeixen un control ideològic a qui es censi a Euskal Herria
28 jul 2012
Jon, no sé donde has estado, pero estas son las 2as elecciones estatales que la izquierda abertzale propone a todos los partidos vascos (PNV incluido) una "coalición" para ir a Madrid a "hablar como pueblo". Mira, de las últimas:

http://diariodenoticias.com/index.php/2011/08/14/politica/navarra/es-el-=

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/bildu-propone-pnv-aralar


La izquierda abertzale hace eso porque sabe que el PNV dirá que no, pero igualmente, lo hace. No entiendo como puedes criticar que alguien de apoyo a un concierto y que lo hace junto con otros (?¿) (porque el concierto lo organiza por su aniversario el punt-avui) cuando defiendes a un espacio que le ofrece ir conjuntamente a la burguesía nacional a las elecciones, con un mismo programa, etc.
Re: >>> Afegeixen un control ideològic a qui es censi a Euskal Herria
28 jul 2012
tu lo has dicho bien claro, ese planteamiento esta muerto nada mas nacer pues todxs sabemos es practicmente imposible, la verdadera intencion es dejarle con el culo al aire al pnv, de todas maneras no soy el unico ke esta en contra de esa estrategia, de ese juego de plantear sikiera una posible union con la derecha burguesa vasca y critikas y opiniones discordantes hay unas cuantas

los votos hablan por si solos, muchos ni sikiera estamos por ir a madrid asi ke imaginate ya ir de la mano del pnv, historicamente la ia siempre ha sacado muchos mas votos en las municipales ke en las estatales cuando se ha presentado, si ahora se a invertido esa realidad es porke se viene de una ilegalizacion, hablo de memoria sin mirar datos pero creo ke no estoy confundido

ese concierto para mi es una cagada, lo mismo ke presentarse a las elecciones estatales -con la escepcion de estas ultimas porke se venia de una ilegalizacion- y creo ke como votantes ke somos tenemos todo el derecho a pronunciarnos, ke menos!

de todas maneras de decir "la izquierda abertzale siempre ofrece presentarse CONJUNTAMENTE a las elecciones del estado al PNV" a decir "estas son las 2as elecciones estatales que la izquierda abertzale propone a todos los partidos vascos (PNV incluido)" hay una pekeña diferencia, ¿no crees?
Re: >>> Afegeixen un control ideològic a qui es censi a Euskal Herria
28 jul 2012
L'esquerra independentista deixa claríssim la classe social a la que representa.
Els interclassistes sou els que participeu a les assemblees aquestes postmodernes i desorganitzades. Hi ha currantes i pijos, hibsters, l'ynestrillas per allà fent prosselitisme, burgesia progre, la rosa díez i la rata aquella d'en Fran Garrobo i per suposat maderos i maderos, los maderos són tus amigos, lo hemos visto en sol osea, regeneracionismo democrático, los maderos se quitan el casco.
Sindicato Sindicat