Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
La repressió pels incidents del Cosso 2011 arriba amb multes de 5.000 euros
27 jul 2012
Aquests dies han estat arribant multes de 5000 euros pels incidents que varen tenir lloc el passat 28 d’agost, a les festes de Sant Agustí de Felanitx
Un missatge de Felanitx en Moviment va alertar tothom dijous horabaixa: estaven arribant les primeres multes pels incidents del Cosso 2011, el passat 28 d’agost, en les festes de Sant Agustí de Felanitx. Es tracta d’una repressió barroera que amenaça les persones implicades amb multes de fins a 5.000 euros. Cal recordar que aquell dia qui causà els incidents foren les forces policials que van comparèixer amb gasos lacrimògens en forma d’esprai. Aquest és el missatge que circulà ahir:

Han començat a arribar multes pels incidents del Cosso de l’any passat. Són ben coentes: 5000 € per persona. Amb els seus mètodes, més propis de mafiosos i cacics, pretenen fer-nos por, que callem davant la injustícia i aquesta corrupció generalitzada. Però nosaltres no callarem i seguim endavant! Ajudau-nos a difondrer-ho! Moltes gràcies!

Ens trobam davant d’un cas claríssim de persecució política i criminalització. Això no obstant, davant d’aquestes amenaces la resposta del Cosso ha estat enginyosa i farcida d’humor: han difós aquest comunicat en forma de vídeo de la “indirectiva del Cosso”, aclarint que “Des de la indirectiva del Cosso ens hem vist obligades a tapar-nos les cares per poder expressar les nostres idees, ja que sinó ens reprimeixen amb multes de 5.000 €. Visca el Cosso i visca Felanitx”.


COMUNICAT de CDFPF

Com vostès ja sabran, el passat 28 d’agost del 2011, en el marc de les festes de Sant Agustí a Felanitx es produïren una sèrie d’inicidents després que alguns agents de la Policia Local ruixassin en gas indiscriminadament entre membres de la penya el Cosso, però també als infants i persones majors que es congregaven per veure el ball dels cavallets davant el Convent. Després d’aquests fets, l’Ajuntament felanitxer va demanar un informe del succeït a la mateixa Policia Local, responsable únic i últim de tot el que va passar. L’informe de la Policia local incriminava una desena de felanitxers i felanitxeres, tots ells marcats políticament i coneguts a la vila per l’oposició a l’acció de govern del consistori. Després de rebutjar una petició dels grups de l’oposició que demanava que aquest informe no fos enviat a la fiscalia, el batle i l’equip de govern, feren exactament el contrari i l’hi enviaren. Gairebé un any després, la fiscalia no ha citat a declarar cap dels encausat excepte, però, l’únic menor involucrat, que fou absolt per la fiscalia de menors i el seu cas fou arxivat, per manca de proves. A dia d’avui, dia 26 de juliol del 2012, dues persones implicades en els moviments socials de Felanitx i Mallorca, han rebut una carta de la delegació de govern per la qual s’imposa una multa de 5.000 euros per, suposadament, haver “zarandeado a la presidenta del Consell de Mallorca y a los agentes de la Policia Local”. El menor, tot i haver estat absolt per la fiscalia de menors, rep ara una sanció, via administrativa, de 150 euros. A hores d’ara, només són tres les persones que han rebut la notificació, encara que és lògic esperar que siguin més les que la rebin, si no en les pròximes hores, algun dia d’aquests. De totes maneres, en conèixer la quantia total de totes les sancions imposades us ho farem saber.

Des del Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx (CDFPF) volem encoratjar a tots els felanitxers i felanitxeres a no defallir davant els intents sistemàtics de l’Ajuntament de la vila per reprimir totes aquelles veus que s’aixequen contra les seves polítiques caciquils. Exigim la dimissió del batle Biel Tauler i l’equip de govern, per la seva persecussió ideològica contra el jovent combatiu que no claudica davant les seves amenaces. També volem denunciar publicament la no separació de poders (poder executiu i poder judicial) que quedà palesa quan fa unes setmanes un regidor de l’equip de govern es dedicà a anar escampant el resultat final de la investigació que no era públic ja que ni els propis encausats n’estaven al corrent. La qual cosa demostra la connivència de les autoritats locals amb formes de procedir més pròpies de la màfia siciliana que d’un Estat de dret i democràtic. Finalment, afegir que aquests fets no deixen de ser una mostra més de la seva estratègia de criminalització i repressió dels moviments socials i de denúncia de l’illa, com és el cas dels detinguts de Bunyola i les persones que varen ocupar pacíficament la Conselleria d’Educació. No tenim por, i no callarem.

26-Juliol-2012

Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx.

Vídeo: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3-puDRphM1A
Mira també:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3-puDRphM1A
http://contrainfo.cat/criminalitzacio-i-repressio/la-repressio-pels-aldarulls-del-cosso-2011-arriba-amb-multes-de-5-000-euros/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat