Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
[BADALONA] La MAT ni aquí ni enlloc!
24 jul 2012
Defensem la Serra de Marina.
Des del grup anarquista Seny i Ràbia amb aquest comunicat, volem expressar la nostra màxima repulsa al projecte energètic anomenat M.A.T (Molt Alta Tensió) impulsat per l'estat espanyol i la Unió Europea. Aquest pla consisteix en la venta d’excedents d'energia elèctrica provinent de les centrals nuclears franceses, amb la finalitat de traslladar la producció nuclear al nord d'Àfrica amb les conseqüències medioambientals que impliquen.

El projecte contempla la construcció de torres de molta alta tensió (20 a 60 m d'alçada), passant per la Serralada de Marina afectant als nuclis urbans de Sentmenat, Castellar del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, La Llagosta , Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

L'afectació al medi natural implica un impacte medioambiental i paissatgístic, amb la conseqüent afectació a la fauna i la vegetació, així com l'increment de la contaminació acústica i de les radiacions electromagnètiques.

Al seu pas pels nuclis urbans, a una distància mínima de 75m, l'impacte encara és més gran: afecta perillosament a la salut de la població podent provocar càncers, migranyes, sequedat d’ulls, cansament crònic, irritabilitat, impotència sexual, etc.


En el cas de la nostra ciutat, Badalona, la línia de molt alta tensió passarà pel barri de Canyet, afectant al monestir de Sant Jeroni de la Murtra i al patrimoni històric (Masies protegides) i natural de la zona, afectant tant a la fauna de la zona com a la població.

Enfront aquest impacte medioambiental el nostre posicionament col·lectiu és d'oposició ferrea, ja que entem que és responsabilitat de totxs vetllar i cuidar dels pocs espais naturals que resten a prop de les nostres ciutats, així com d'obrir el debat sobre el model energètic imperant en la nostre societat.


LA MAT, NI AQUÍ NI ENLLOC!
DEFENSEM LA SERRA DE MARINA!

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat