Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
ICV-EUiA i la CUP, distàncies i proximitats
20 jul 2012
Article d'Adam Majó, regidor de la CUP a Manresa
ICV-EUiA i la CUP, distàncies i proximitats

Entre votants i simpatitzants, la demanda de més unitat de les forces d’esquerres i/o independentistes és una constant; mirar d’explicar perquè no es produeix, o no prou, aquesta confluència, és, per tant, una obligació.

Per exemple, com és que ICV-EUiA i la CUP, malgrat coincidir en dotzenes de plataformes i mobilitzacions en defensa dels drets de les classes populars, són encara tan lluny de coincidir en una sola proposta política o electoral? Per tres raons, sobretot. En primer lloc, evidentment, l’actitud davant el conflicte nacional; no tant pel fet que a la coalició dels tres colors els independentistes hi siguin minoria, sinó perquè per ells, fins ara, el dret a decidir, l’autodeterminació, no ha estat mai una prioritat sinó una referència retòrica sense conseqüències pràctiques (prova d’això fou la minsa implicació en les consultes de fa dos anys). Per la CUP, en canvi, el qüestionament de l’actual marc polític passa, sobretot, per retornar urgentment el poder al poble i decidir col·lectivament si volem o no seguir formant part, en aquest cas, de l’estat espanyol.

La segona qüestió que ens allunya és el concepció mateixa de l’activitat política. Massa vegades l’existència d’una volum important de militants que treballen i cobren, sovint generosament, en tasques vinculades al partit i a les institucions n’acaba condicionant les decisions polítiques. Per això a la CUP mirem d’evitar el professionalisme i funcionem a partir d’estructures horitzontals i sense secretaris generals ni líders mediàtics (amb totes les dificultats que això implica, és cert). I un tercer mur ens separa, aquest molt més concret i pràctic: el PSC-PSOE. Els d’en Joan Herrera i la gran Camats mantenen amb el PS una relació de dependència política (i emocional) que fa anys que dura i que ha donat resultats ben pobres. Com l’etern enamorat, els perdonen tot allò que troben intolerable quan ho fa CiU o el PP i no els tenen mai un no per resposta. Per la CUP, en canvi, el PSC-PSOE, espanyolista, monàrquic, impulsor i continuador de les pitjors polítiques econòmiques, còmplice i autor de crims d’estat… està situat clarament a l’altre banda de la línia vermella.

Són tres aspectes gens menors, els que ens separen: el dret a decidir, la manera d’entendre la implicació política i la dependència del PS. Però són qüestions que ICV-EUiA s’ha de plantejar inevitablement si no vol quedar progressivament arraconada per les noves maneres de veure la societat, el país i la política. I en aquest sentit, de la mateixa manera que ara aquestes qüestions ens allunyen, també és cert que, d’haver-hi canvis, no ens quedaria més remei que deixar enrere perjudicis i recels i asseure’ns per mirar de treballar plegats.
Mira també:
http://www.naciodigital.cat/opinionacional/noticiaON/3809/icv-euia/cup/distancies/proximitats

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ICV-EUiA i la CUP, distàncies i proximitats
20 jul 2012
sou uns pesats

no ens interessen els vostres 'partidutxos'

no ens representeu


sabem que sols el poble salva al poble, sense mediadors
Re: ICV-EUiA i la CUP, distàncies i proximitats
20 jul 2012
Està bé cooperar amb els "revolucionaris" que quan agafen el poder, reprimeixen manifestacions tan brutalment com els "demòcrates". Si no, pregunteu als anti-bolònia. Es tornen igual de porcs, al estil "Rebel.lió a la granja". Aneu a cagar, uns i altres.
Re: ICV-EUiA i la CUP, distàncies i proximitats
20 jul 2012
Doncs a mi tota aquesta història del rotllo CUP-EUiA em sembla molt bé. Per cert, quedeu-vos amb els contactes d'Esquerra Unida i la CGT a tot arreu:
http://www.canal56.com/tv/2011/04/vinaros-rueda-de-prenhttp://lesquerrelafementretots.blogspot.com.es/2012/04/reunio-amb-la-cgt.htmlsa-esquerra-unida-y-sindicato-cgt/
Em penso que el sector friki acabareu més sols que la una.
Bé, sempre us quedarà indymedia per intercanvia parides.
Re: ICV-EUiA i la CUP, distàncies i proximitats
21 jul 2012
Vosaltres si que sou frikis psuqueros vinguts a menys i ja no sou res més que les poltrones que representeu i els càrrecs assignats dels que mameu

L'esquerra avui dia només evoluciona fora dels partits
Re: ICV-EUiA i la CUP, distàncies i proximitats
21 jul 2012
No sé si us adoneu que la dèria d'una persona per penjar articles cada 1-2 dies (ja siguin d'opinió, de diferents diaris o el que sigui) resulta ridícul quan es tracta de quelcom tan allunyat de la realitat.

No enteneu que a la base social de l'esquerra independentista ens fa fàstig profundament la militància protoespanyola de EUiA?

http://www.nodo50.org/foroiu/viewtopic.php?f=2&t=8141

L'EI pot tenir debats com anar o no a les autonómiques al Principat o els que siguin, però una aliança amb EUiA no te la compra ningú tret d'excepcions individuals com l'Adam Majó, com segurament trobaríem també algú partidari de fer-ho amb ERC o amb SI. Però el gruix de militància, el més d'un miler de militants de la CUP, no t'ho compra això de cap de les maneres.


Però bé, pots seguir penjant coses a indymedia. Segur que així fas canviar d'opinió a la gent.


PS: EUiA ha caducat amb el seu projecte d'Espanya federal que ningú el compra ja. És el temps de les esquerres dels pobles.
Re: ICV-EUiA i la CUP, distàncies i proximitats
21 jul 2012
El millor que pot fer la CUP és mantenir-se a mil kilòmetres d'aquests lladres social-demòcrates hipòcrites de merda d'EUiA-ICV.

Les CUP porten temps fent una molt bona tasca i creixent poc a poc, precipitar una aliança amb aquesta gentussa només us servirà per tirar pel wc tot el que fins ara heu aconseguit. Ni Syriza catalana (ni que la grega fos res "revolucionària") ni òsties.
Re: ICV-EUiA i la CUP, distàncies i proximitats
21 jul 2012
Per la creació del Partit Comunista Unificat dels PPCC. Al marge de la basòfia reformista i contra-revolucionària dEUiA, i de partits minoritaris com Revolta G, el PCPC i similars
La nueva Syriza o más de lo mismo
21 jul 2012
¡¡Ganas que tengo de veros juntos y comprobar las dentelladas que os daréis entre vosotros mismos a la hora de repartiros las concejalías en los ayuntamientos!!
Intentar recrear una Syriza a nivel local os queda muy lejos, lo único que quizás conseguiréis es sobrevivir en las municipales y que no os borren del mapa los del PSC-CiU. Y ya sabéis que si no metéis algún concejal en el ayunta se acabó la pasta para el partido... es una mera cuestión de supervivencia política-económica, no vengáis vendiéndonos la moto con un proyecto político nuevo, no cuela!
Re: ICV-EUiA i la CUP, distàncies i proximitats
22 jul 2012
Alguns realment estan molt molt malament i desesperats.

1- La CUP i EUiA mantenen una reunió i un comunicat amb valoracions d'aquesta reunió.

2- Es silencia conscientment (malgrat que apareix a molts mitjans) que la CUP s'ha reunit amb Omnium, amb Reagrupament, amb ERC, etc. en els mateixos dies, i que queden altres agents polítics i socials per reunir-se. De tot això no es diu res, només d'EUiA.

3- Un membre de la CUP fa un article dient que no ho veuria malament, i un M.Delgado diu que tampoc.


D'on es treu la conclusió doncs que hi ha cap intenció de pactar res? per EUiA, la CUP pot suposar una alenada d'aire fresc. Per la CUP, EUiA representa un cadàver que l'únic que li pot aportar és perdre base social independentista.

La CUP només necessita confiar en el seu treball i el de l'esquerra independentista per avançar, perquè la conjuntura d'agressions nacionals i socials és ideal per despelgar el seu projecte.

EUiA té un projecte caduc del tot, l'Espanya federal, que avui no la compra ningú i que implica una voluntat federativa arreu de l'estat, cosa del tot inexistent.

Qui necessita a qui està clar, i qui li representa a qui un destorb també.
Re: ICV-EUiA i la CUP, distàncies i proximitats
22 jul 2012
Per coses clares,

El federalisme serà una opció caduca que no compra ningú, però bé que apareix en el comunicat conjunt com a opció democràtica.
Només diré, COMPTE!
Re: ICV-EUiA i la CUP, distàncies i proximitats
22 jul 2012
És que el federalisme és una opció democràtica, com qualsevol altre (com si volem constituir una confederació de comtats catalans), la qüestió és que està caducada. A dia d'avui ningú la defensa realment (més enllà del que es contesta a una enquesta pel carrer), ni hi han manis "federalistes" al carrer per què ens entenguem, però sobretot no es veu realista que una massa social gegant de l'estat espanyol estigui per això, sinó precisament per tot el contrari.

I no cal anar a la gent despolititzada, només cal llegir els comentaris de la pròpia gent d'IU per veure quina calanya nacionalista espanyola hi ha fora de les nacions ocupades:

http://www.nodo50.org/foroiu/viewtopic.php?f=2&t=8141


Avui en dia TOTHOM, nosaltres, l'enemic, la gent més polititzada i la que menys, enten que la conforntació de projectes és independència vs. centralisme espanyol. Tota la resta està al mateix museu que el carlisme, el cantonalisme i altres experiències que ja han caducat.
Re: ICV-EUiA i la CUP, distàncies i proximitats
23 jul 2012
"enten que la conforntació de projectes és independència vs. centralisme espanyol." Ves a cagar a la via, apa!
Re: ICV-EUiA i la CUP, distàncies i proximitats
23 jul 2012
Per a dir aquestes gilipollades, no es podria fer un indimedia ppcc??
Sindicato Sindicat