Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sense clasificar
Acció-denúncia: "A Santa Coloma es passa gana"
19 jul 2012
COMUNICAT DE PREMSA



Reparteixen menjar davant l’Oficina de Benestar Social de Santa Coloma sota el lema “A Santa Coloma es passa gana i les administracions no fan prou per evitar-ho”.
[Imatge de Menjar per a Tothom] a santa coloma es passa gana_1.jpg
[Imatge de Menjar per a Tothom] a santa coloma es passa gana_2.jpg
[Imatge de Menjar per a Tothom] a santa coloma es passa gana_3.jpg
Avui, 19 de juliol, a les 13 h, el col·lectiu Menjar per a Tothom, vinculat a l’Ateneu Popular Julia Romera, ha repartit bosses amb aliments bàsics (arròs, pasta, oli...) a una setantena de persones i famílies davant l’Oficina de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya a Santa Coloma de Gramenet.

A part d’ajudar algunes famílies de la ciutat que no arriben a final de mes, l’altre objectiu de l’acció era denunciar que l’assistència social que es dóna des de l’Ajuntament i des del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat és insuficient, no arriba a tothom que ho necessita, no s’informa prou de les ajudes i aquestes s’endarrereixen amb traves burocràtiques, si no és que es retallen o se suprimeixen.

Menjar per a Tothom reivindica el dret de tothom a l’alimentació i l’habitatge. Per això, demana que l’Ajuntament, amb el suport de la Generalitat, obri un Servei Integral de Recursos Bàsics, que consti de menjador públic, dutxes, rentadores, un espai d’aixopluc, etc., per tal que no hi hagi cap veí ni veïna de la ciutat que passi gana o no tingui sostre.

Mentrestant, des fa més de dos anys, Menjar per a Tothom ha obert dins l’Ateneu Popular Julia Romera (C/ Sant Ramon, 51 loca) un menjador social portat per persones voluntàries on dos cops per setmana acudeixen a dinar gratis una vintena llarga de persones que ho necessiten. A més, ofereixen una cistella social a diverses famílies a través del Cabàs, la cooperativa de consum de l’Ateneu.

L’acció d’avui és la segona en aquesta campanya per demanar un Servei Integral de Recursos Bàsics a la ciutat. La primera va tenir el passat 14 de maig i va consistir a treure el menjador social a la cèntrica Rambla de Sant Sebastià.

Més informació a: http://menjarperatothom.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acció-denúncia: "A Santa Coloma es passa gana"
19 jul 2012
El estado recorta, la iglesia se retira, y aparece el "ateneu" con bolsas de comida... Esa es la estrategia de la iglesia... Las bolsas deberían de contener otras cosas que "enseñaran a pescar", y no con "pescado"
De aquí al cielo, por eso ya se dice que es en santa coloma, y no en gramenet del besós. Amén!
Re: Acció-denúncia: "A Santa Coloma es passa gana"
20 jul 2012
veo que tú eres de los que tienen clarísimo que nunca pasaran hambre. O es que me equivoco "amos anda"?
Re: Acció-denúncia: "A Santa Coloma es passa gana"
20 jul 2012
Ara és el millor moment per a fer-se vegà. Sent vegà no et gastes ni un putu euro en carn, llet, ous, peix,,, i si a més ets fruitarià t'estalvias fins i tot les verdures. Ser omnívor deu ser caríssim. Si els que donen menjar a qui en necessita donessin només menjar vegà, podrien donar deu vegades més amb els mateixos recursos.
Re: Acció-denúncia: "A Santa Coloma es passa gana"
20 jul 2012
ei! tinc una idea més bona!

si ens fessim tots piedrans, podríem menjar-nos els adoquins dels carrers!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more