Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
La Trobada Alternativa de Nou Barris se solidaritza amb les vaguistes de l'educació pública
16 jul 2012
La Trobada Alternativa de Nou Barris se solidaritza amb les vaguistes de l'educació pública a partir del 12 de setembre (primer dia de classe)
La Trobada Alternativa de Nou Barris dóna suport a les treballadores i treballadors de l’educació pública en lluita, a Nou Barris i a tot Catalunya i Ses Illes Balears, i a les més de 3.000 mestres que a partir del setembre perdran la feina. Us manifestem la nostra solidaritat i us donarem suport en la convocatòria de vaga de la Coordinadora d’Interzones (constituïda assembleàriament per treballadors de l’educació pública i militants de base de tots els sindicats) i la Confederació General del Treball (CGT). Cridem la col•lectivitat educativa i la gent de Nou Barris a treballar colze a colze a través de les diverses mobilitzacions. La més destacada és la vaga dels centres educatius públics –durant l’horari de permanència– que s’iniciarà als dies 12, 13 i 19 de setembre (primer dia lectiu dels diferents centres públics de Primària, Secundària, Cicles i Escoles d’adults), i el 26 i 27 de setembre. L’objectiu consisteix a capgirar aquesta guerra a mort del Dept. d’Ensenyament contra l’educació pública. Li exigim que acordi amb les vaguistes un calendari de negociació sobre el conjunt de tisorades sofertes i que el govern del Districte –cosa impossible!– vetlli pel manteniment de la qualitat dels nostres centres educatius.

Acomiadaments massius, precarització del treball docent, davallada de finançament per a l’atenció a la diversitat, les beques de menjador, llibres i colònies escolars, augment desproporcionat d’alumnes per classe, manca de cobriment de baixes laborals fins al 10è dia, el fet que no es pagarà el 100% del sou en cas de baixa, contínues reduccions salarials –també per als substituts–, tancament de grups de P3 i de 1r d’ESO al CEIP St. Josep Oriol i a l’IES Picasso de Nou Barris... aquest és el model de país que defensa el govern regionalista i burgès de Convergència i Unió: destruir l’educació pública catalana mentre finança les escoles privades concertades amb fons públics.

Encoratgem les plataformes docents, les assemblees i comissions d’educació de les distintes entitats veïnals, les AMPA, els col•lectius populars, a més de tots els sindicats, a treballar perquè la vaga triomfi i recuperem el que hem perdut. No es pot malbaratar en dos anys el fruit de més d’un segle de combats, ni volem veure les nostres escoles i instituts convertits en guetos per a miserables.

ÀNIM NOU BARRIS, FORÇA I UNITAT POPULAR EN LA LLUITA PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA I LA JUSTÍCIA SOCIAL!!!

Som al Casal Popular 3 Voltes Rebel de Nou Barris:
Passeig d’Urrutia-125 (de dl a dv, 17.30 a 21.30 h)
http://trobada9barris.wordpress.com/
trobadaalternativa9barris ARROBA gmail.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat