Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Els Mossos desmantellen el grup ultra de la nit de l'Eurocopa
11 jul 2012
Les fotos publicades per Nació Digital han estat clau per identificar els agressors de diversos immigrants que venien cervesa o que també celebraven la victòria de La Roja
41.jpg
Els Mossos d'Esquadra han detingut tres dels ultres que van protagonitzar la celebració de la victòria d'Espanya a l'Eurocopa a la plaça Espanya de Barcelona ara fa deu dies. La policia els considera responsables de diverses agressions a ciutadans d'origen paquistanès i sud-americà, una de les quals va requerir d'atenció mèdica a causa de les lesions que li van ocasionar. Segons testimonis presencials, entre els agredits tant hi havia afeccionats a La Roja que volien celebrar la victòria com venedors ambulants de llaunes de cervesa.

Com a mínim dos dels tres detinguts avui ja van ser identificats pels agents la nit dels fets, però van ser deixats en llibertat. Avui, Interior els qualifica de "grup neonazi" i els relaciona amb desordres públics i amb la crema d’una bandera de Catalunya. Un dels detinguts és de Santa Coloma de Gramenet i major d'edat, Álvaro DB, mentre que els altres dos són menors.

Els fets van passar la matinada del dia 1 de juliol, quan un grup d'uns trenta ultres van ocupar els llocs més preminents de la plaça Espanya amb simbologia nazi i falangista. A banda d'aquesta exhibició també van assetjar vehicles que passaven per allà i, posteriorment, van cremar catorze contenidors de la via pública. En aquell moment, cap de les víctimes va interposar denúncia davant de la policia. Tot i així, els investigadors han pogut contactar amb una d’elles, que finalment ha denunciat l’agressió.

Entre els participants a la celebració de la plaça d'Espanya de Barcelona que exhibien banderes anticonstitucionals també hi havia el regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) a l'Hospitalet de Llobregat Alberto Sánchez, un dels impulsors del Casal Tramuntana del barri del Clot de Barcelona, de marcada tendència ultra. Conjuntament amb Sánchez també hi havia militants de la formació d'ultradreta Movimiento Social Republicano (MSR).

El reportatge gràfic que va publicar Nació Digital ha estat material de primer ordre en la recerca i detenció d'aquest grup xenòfob.

Galeria de fotos (Jordi Borràs)
http://www.naciodigital.cat/galeria/1324/pagina1/ultres/protagonitzen/ce
Mira també:
http://www.naciodigital.cat/galeria/1324/pagina1/ultres/protagonitzen/celebracio/roja/barcelona

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat