Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[CNT Gramanet del Besós] Més accions solidàries contra “Enrique Tomás” + concil•liació fallida. Es suspenen, de moment, en espera d'un acord
03 jul 2012
GATO CNT.jpg
El passat dissabte dia 30 al matí es van tornar a fer a Gramanet dues concentracions seguides a les dues tendes que aquesta cadena de pernils té a la localitat. Es van repartir octavetes i es va desplegar una pancarta feta per a la ocasió “Readmisión Despedida, Boikot Enrique Tomás CNT”. S’hi van reunir unes 20 persones en un ambient bastant animat fent més soroll que altres vegades i on varis veïns van mostrar el seu suport amb el cas. Mentre els companys es dirigien a la segona tenda, després d’haver finalitzat la primera concentració, van enganxar varis cartells amb el text de l’empresa on es pressionava als treballadors i treballadores a vendre “paletillas” fora del seu horari laboral conjuntament amb el de l’octaveta on s’exigeix la readmissió de la companya Elisabet, un d’ells a la seu de Radio Teletaxi rebent la solidaritat d’alguns veïns que van denunciar el caracter “mafiós i especulador” del tándem “EnriqueTomás-Justo Molinero”. A la segona concentració la propietària d’un petit quiosc molt proper va increpar durament l’empresa per “competència deslleial” doncs, segons sembla, aquest establiment d’”Enrique Tomás” va fer una promoció on regalava entrepans de pernil amb “El Periódico” afectant greument les vendes del quiosc. Després els anarcosindicalistes gramanetins es van dirigir a la manifestació contra la MAT que hi havia convocada el mateix dia. Durant aquest conflicte s’han repartit només a Gramanet unes 5.000 octavetes sobre aquesta lluita.

El mateix dissabte a la tarda uns quants companys cenetistes que es trobaven a la Mostra del Llibre Aanarquista es van dirigir a la tenda que Jamones “Enrique Tomás” té a prop de la plaça Sant Jaume on van desplegar una altra pancarta van repartir octavetes i van cridar consignes de solidaritat i boicot. Hi va haver una mica de tensió quan l’encarregada i la policia, que aquesta segurament va avisar, van acusar els companys d’estar obstruïnt l’entrada de la tenda, acció que no es va realitzar en cap moment. De les persones que rebien les octavetes (moltes d’elles estrangeres) vàries d’elles preguntaven per les raons del conflicte sent informades en anglès. Hi va haver mostres de solidaritat de les que destaquem la d’una dona que afirmava pertànyer a una associació de veïns de Santa Coloma i la d’un home que portava una samarreta d’una marxa contra l’atur que es va quedar força estona i va apel•lar a la solidaritat dels treballadors i treballadores de la tenda suggerint-los que baixéssin la persiana. També es va informar d’aquesta lluita als migrants que estaven participant d’una concentració a plaça Sant Jaume en aquell moment.

El dilluns 2 de juliol es va real•litzar l’acte de conciliació a Barcelona on no es va arribar a cap acord degut a que l’empresa es va enrocar en les seves posicions i va oferir com a contrapartida a les posicions del sindicat una quantitat económica ridícula. També va acusar la CNT d’unes suposades pintades a Gavà i Esparreguera a més de treure qüestions personals que no venien al cas i que no contribueixen a la solució d’aquest conflicte (aquesta forma d’actuar ja l’havien demostrat la primera vegada que l’afectada es va reunir amb ells afirmant aquests que les accions solidàries i els escrits a internet, dels quals van tenir coneixement, només “entorpien” la situació). De totes maneres, i de moment, el sindicat de Gramanet ha decidit posar fi a les accions durant un temps prudencial en espera de que l’empresa s’atengui a raons i fagi una proposta en condicions per a la companya Elisabet, persona solidària que, recordem, ha participat vàries vegades en actes del 15-M a Santa Coloma.

Salut i solidaritat obrera!

CNT Gramanet del Besos
Ptge. DEL MERCADO 1, ENTLO. 4ª
08912 STA. COLOMA DE GRAMANET
tlf: 93 392 32 82
http://www.nodo50.org/cntcatalunya

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CNT Gramanet del Besós] Més accions solidàries contra “Enrique Tomás” + concil•liació fallida. Es suspenen, de moment, en espera d'un acord
04 jul 2012
todo nuestro apoyo.
Sindicato Sindicat