Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
29 jun 2012
Duran assenyala que la majoria dels catalans no vol la independència
El portaveu de CiU a Madrid indica que hi ha un 70% de ciutadans de Catalunya que volen mantenir-se dins l'Estat espanyol, segons indica el CEO

El líder d'Unió atribueix l'augment independentista a la sentència del TC i el tracte fiscal
El portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assenyalat que la majoria dels catalans no està a favor d'un estat independent com indicava el baròmetre d'opinió que ahir va presentar el CEO.
Tot i respectar la decisió dels que aposten per la sobirania, tenint en compte que més del 51,1% dels ciutadans votaria a favor de la independència en un referèndum, Duran ha fet notar una altra pregunta de l'enquesta sobre el model que la població vol per a Catalunya i aquí l'estat propi no suma, sinó que prop del 70% opta per opcions de mantenir-se dins de l'Estat espanyol.
A banda, el portaveu de CiU a Madrid ha atribuït l'augment independentista a la sentència del TC i el tracte fiscal, així com a la poca inversió estatal en infraestructures catalanes.
En una entrevista a Onda Cero, Duran ha admès que han augmentat els catalans que estarien a favor de la independència en un referèndum, però també remarca que no són majoria els que voldrien per a Catalunya un país dins de la Unió Europea, sinó que són més els que optarien per un model polític dins de l'Estat, ja sigui com una regió, una comunitat autònoma o un estat dins d'un estat federal.
“No vull entrar a desqualificar el debat sobre la independència”, ha avançat Duran, que creu que l'augment de sobiranistes no té res a veure amb qui governa, i ha recordat que en el tripartit hi havia un component d'actitud més independentista, en referència a ERC.
En canvi, Duran creu que aquest increment és atribuïble a la reacció de la sentència de l'Estatut, al greuge del tracte fiscal i amb decisions negatives que l'Estat pren constantment respecte de Catalunya. I ha citat qüestions econòmiques com el corredor mediterrani i ha repetit que “Madrid no té diners pel corredor però sí per continuar fent AVE a algunes comunitats”. També ha parlat de les sentències del Suprem contra la llengua.
Recordem que Duran ja s'havia posicionat anteriorment a favor de la confederació amb els pobles ibèrics: http://www.naciodigital.cat/noticia/41460/unio/insisteix/confederacio
Mira també:
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/555469-duran-assenyala-que-la-majoria-dels-catalans-no-vol-la-

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
29 jun 2012
aquesta gent d'UDC és la pesta!!!

k s'integrin al PP ja!!!!

MERDA PURA!!!
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
29 jun 2012
Doncs jo sóc anarquista i segueixo defensant la confederació llibertària ibèrica. Visca Ibèria!
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
29 jun 2012
Doncs jo també sóc anarquista i me la bufa Iberia, i tots els seus infinits intents de vertebrar EXPANYA, siguen anarquistes o no.
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
29 jun 2012
A veure si t'informes una mica (tu i alguns que escriuen per aqui) que el projecte iberista era un projecte antiespanyol defensat pels sectors populars i els intel·lectuals dels pobles oprimits d'Espanya i Portugal (de fet n'hi havia moltíssims a aquest país) i que, lògicament, poca relació tenia amb vertebrar expanya i molta amb la federació dels pobles resultants de la seva dissolució amb Portugal. Visca Ibèria! Visca la FAI!
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
29 jun 2012
Ahh si, un projecte antiespanyol que inclou Les Canàries, que són unes illes molt ibèriques.
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
29 jun 2012
I, per què una confederació ibèrica i no directament una confederació llibertària europea. Si el projecte iberista era un projecta antiespanyol per què parlem doncs de: la Revolució social espanyola?
Més aviat penso que el projecte anarquista ibèric contenia reminiscències de l'imperialisme espanyol.
Si el federalisme llibertari s'organitza de a baix a dalt, és a dir, des de municipis lliures,a àmbits territorials intermedis, nacions, etc. La lògica en el nostre cas podria ser per exemple la federació de municipis d'àmbit "regió-país Catalunya" i la confederació d'aquesta amb la resta de federacions del Països Catalans (àmbit nacional) que a la vegada es confederaria amb altres nacions lliures en peu d'igualtat, completant així l'ideari internacionalista de l'anarquisme.
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
30 jun 2012
Per l'incrèdul: L'iberisme ANARQUISTA (hi ha varis corrents de l'iberisme, informa't millor enlloc de mirar al google com sospito que has fet) no incloïa les Canàries, hi ha un document de la CNT canaria que apostava per la independència de les illes més per motius geogràfics que nacionals doncs el nacionalisme canari era (i és) molt minoritari. També sinó recordo malament la FAI no existia a l'arxipelag sinó una Federació Anarquista Canaria que no hi estava adscrita oficialment si bé assistia al seus congressos. De totes maneres, es podria discutir sobre la qüestió canaria en el sentit del pes específic de l'herencia cultural guanche i la influència d'andalusos, aragonesos catalans etc.

Per l'internacionalista: Parlem de "Revolució Espanyola" bàsicament perquè es va donar en el marc dels territoris administrats per l'Estat Espanyol, a Portugal no va ocórrer res similar, u també perquè l'independentisme com a tal a aquella època era molt minoritari. Un s'ha de situar a l'època en què parla. "Més aviat penso" les proves estàn a l'origen de l'iberisme per demostrar-te que no és aixi sinó tot al contrari. Si vols seguir amb els teus prejudicis allà tu. Jo personalmet no m'oposo a una federació dels països catalans però inclòs aconseguit aquesta segueixo pensant que Ibèria és la resposta lògica a la fraternitat resultant de compartir unes mateixes lluites que vènen de lluny, per després tenir relacions a més alt nivell. O voldries federar-te directament amb Occitània abans que amb Aragó o Andalusia? No té massa sentit, ni geogràfic ni històric. Crec que hi havia algún anarcoindependentista que defensava la federació mediterrània, sinó és un intent barroer de diferenciar-se de la resta de pobles de la península no em sembla malament, res no impedeix que una federació pugui pertànyer a la vegada a més d'una confederació. I de fet, es pot dir que a nivell de l'anarquisme històric es mantenia una relació estreta amb Itàlia si bé la prioritat dels catalans sempre va ser estendre la CNT per la resta de l'Estat i d'aqui les nombroses gires que va fer per Andalusia i Madrid algú tan poc sosputós d'espanyolista com Salvador Seguí.

Visca Ibèria! Visca la FAI!
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
30 jun 2012
Perdò volia dir l'independentisme canari, no el nacionalisme.
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
30 jun 2012
Per qüestions històriques i sobretot econòmiques i geogràfiques té més sentit federar-se amb occitània que amb Portugal. El marc no ha de ser necessàriament el prefixat ibèric, sinó el que decideixin els diferents pobles.
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
30 jun 2012
JO el que no entenc és l argument romantico burges de la historia, tant d una banda com altre, si el poble decideix una cosa es respecta, quina societat volem crear sinò? tots estem d acord que tenim dret a governar nos nosaltres mateixos, pq no podem canviar d opinio, si no es vol espanya no es vol i si es vol si.....
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
30 jun 2012
"O voldries federar-te directament amb Occitània abans que amb Aragó o Andalusia? No té massa sentit, ni geogràfic ni històric."

ah, no té sentit? Ni geogràfic? jajajaja, no som veïns, ni d'occitans ni de gascons, PER FLIPAR! NI històric? jajaja. Ja, el llenguadoc no te sentit històric, els trobadors i el fin amors, clar!
Es clar, tot el que no sigui espanyol noooo te sentit per tu.

No te sentit una federació catalano-occitana-valenciano-balear? Ah doncs jo alucino amb tu

Te molt mes sentit que una aliança amb andalusia, que per altra banda, està a només 900 km de distancia,. parla una llengua amb molt menys lligams y a més, no som veïns!

de veritat que es poer al.lucinar com us arribeu a disfressar els españolos per tal de seguir vertebrant...

quin futimé de bajanades...


unió federal mediterrania ja!
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
30 jun 2012
El que pasa és que a alguns els hi pesa massa el pueblo, fins que no s alliberin de les seves adenes mental ho tenen fumut!.
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
01 jul 2012
Jo no sé si soc un "españolo disfressat" des del punt de vista del tal "singlot", aquest flipat que titlla de flipats els altres. No sé si el fet de veure una "realitat orgànica" en el fet geogràfic de la Península Ibèrica és símptoma de ser un fatxa obstinat en la unitat d'Espanya. Potser la deriva continental, responsable de què la placa ibèrica quedés ajupida entre les plaques aquitana al nord i africana al sud i, l'orogènia alpina, responsable de la barrera pirinenca, també són fatxes i els geòlegs estudiosos d'aquests fenòmens, també són uns fatxes que reconeixen la "unitat d'aquesta placa" i en el summum del seu feixisme "españolo", també ignoren divisions administratives derivades de matrimonis de cony-veniència, genocidis, herències dinàstiques i sa puta mare i, veuen una unitat en l'nticlinal de Barbastre fins a Súria o en la Depressió de l'Ebre, de Lleida a la Rioja o en les bètiques, des de la llunyana "Andalusia" fins les "catalanes" Balears...

L'únic que hauria d'importar, la lliure associació - federació a partir d'AFINITATS considerades rellevants per les parts, oblidant-nos de tota la merda burgesa de segles i segles de menjada de tarro, éssent creatius i aixecant acta de defunció de la tradició burgesa i dels fets arbitraris uns i contingents altres però NO sorgits del poble cap d'ells que configuren la "Història".
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
01 jul 2012
Els trobadors jajja si noi si estic parlant d'història contemporània. Ja els hi diré als teus amics independentistes andalusos que els consideres espanyols, en fi. Per aqui diuen que els hi pesa massa "el pueblo" suposo que defensen les pitjors teories assimilacionistes respecte els migrants en la línea de la pitjor dreta conservadora (es podria fer d'UNC si es que no ho és). Amb Andalusia tenim una història de migracions, sublevacions u anhels revolucionaris compartits. Prefereixo el mite comunista llibertari de Casas Viejas que el cony de trobadors que a més a més eren uns llepaculs de la noblesa de torn jajaja. Visca Ibèria! Visca la FAI!
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
02 jul 2012
Però ja es veurà, no? Quina pressa hi ha per decidir?
Ja farem i desfarem quan vulguem i ho veiem necessari. Els arguments històrics i geogràfics potser tindran importància i potser no.
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
02 jul 2012
Els catallufos es posen neguitosos quan senten o lleigegen la paraula 'Ibèria'... no poden soportar l'idea que hi visques una altra gent a 'casa seva' abans que hi arrivessin ells!
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
02 jul 2012
neu a explicar la realitat orgànica peninsular i el cuentu d'iberia als anarkistes de portugal i veureu que ràpid us engeguen per imperialistes. la peninsula ibérica és massa gran per un sol poble o per unificar-la en qualsevol manera de gestió, que no veieu que d'un cantó a l'altre les cultures son molt diferents? ningú diu que ens haguem de barallar...però tampoc dormir al mateix llit.
ni els ibers estaven unificats, ni els romans arribaren a fer-ho amb hispania (van haver de posar 2 capitals), ni els succesius governs cristians des de l'edat mitja fins ara han conseguit fer triomfar cap proposta unificadora per tota la península...que tal si pleguem de aquestes históries...¿?
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
02 jul 2012
La majoria d'iberistes eren portuguesos, burru. La proposta de capital era Lisboa. La resta d'arguments que fas servir són de pena. A llegir una mica (ni que sigui a la wikipedia).
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
02 jul 2012
Una societat lliure ha de ser per força una societat descentralitzada i això vol dir també sense capitals. A més, com a llibertaris hem d'afrontar la qüestió de l'opressió nacional dels Països Catalans (que és l'opressió de persones concretes en la nostra llengua, cultura, forma de relacionar-nos,caràcter, etc. i la malmesa del territori on vivim) amb un discurs d'alliberament nacional propi, i la participació en aquesta lluita justa i arrelada al poble. Això implica no desvirtuar el marc nacional propi difuminant-lo a priori en referents geo-polítcs més amplis. Ans al contrari, el lliure pacte federal s'ha de produir des del reconeixement mutú entre iguals.

D'altra banda és probable que el desenvolupament d'una societat anàrquica requereixi d'una organització territorial menys extensa que directament tot Ibèria.
Re: Contra les mentides del CEO. Per la confederació ibèrica!
03 jul 2012
És probable que les "capitals" fóssin, en un primer moment, necessàries: Casp era la capital del Consell d'Aragó, Barcelona la del Comité Central de Milicies Antifeixistes de Catalunya. Jo intento basar el meu anarquisme en la práctica històrica del què ha estat i és i no només en la ideologia. Sobre el tema dels Paísos Catalans tinc la següent opinió: Aquests no són actualment una nació sinó un projecte nacional en procès de consolidació, jo sempre he posat en dubte que els anarquistes hi haguém de dedicar esforços lo qual no significa que ens hi haguem d'oposar tampoc, si que es pot utilitzar la llengua catalana com de fet ja fan els sindicats de Fraga i València. D'això que dius de "desvirtuar el marc nacional propi difuminant-lo a priori en referents geo-polítcs més amplis" en resaltaria la paraula "difuminar" doncs indica, al meu parer, una por atàvica a la dissolució. No hi ha res de "difuminador" en el projecte d'Ibèria doncs si et fixes en els mapes de l'època, que lògicament estan històricament contextualitzats, parteixen precissament d'aquest reconeixement mutu que comentes. La societat anàrquica requereix d'un federalisme ampli i universal partit de les realitats més petites per anar a les més grans, per lo tant aquesta organització extensa s'ha de donar igualment de totes totes. Visca Ibèria! Visca la FAI!
Sindicato Sindicat